dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2458.4
  • BIST
    9875.71
  • BTC
    64295.66$

MİAD, bildiğiniz gibi…


MİAD, bildiğiniz gibi…
MİAD’ın 60. Toplantısı muhteşem oldu
Narin

Malatya'nın yüz akı bir toplantı

Yunus Başkan ve emeği geçenlere teşekkürler

Türkiye'ye yön verenlerin memleketine lokomotif olanlar!

MURAT ÇETİN / ÖZEL

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'ın organize ettiği toplantının davetiyesini alınca kimlerin katılacağıyla ilgili listeyi de görmek istedim. Listede, MİAD'ın bundan önceki 59 toplantısından alışık olduğumuz üzere yine hayli kalabalık ve elit bir davetli topluluğu olacağını gördüm. Toplantının konuşmacısı olarak yine elit bir isim olan Başbakan Yardımcısı sayın Lütfi Elvan davet edilmişti. Toplantının yapılacağı Holiday Inn İstanbul AirportHotel'in salonuna varınca Başbakan Yardımcısı Elvan ile birlikte milletvekillerini ve işadamlarını hayli sıcak bir ortamda sohbet ederken gördüm. Herkes büyük bir samimiyet ve hararetle karşısındaki insanların anlattıklarını dinliyor, konuşulanlara iştirak ediyordu. MİAD yine büyük bir kalabalığı toplamayı başarmış, yaklaşık 300 kişilik bir toplulukla yine gövde gösterisi yapıyordu.

sddd

MİAD'IN YENİ PROJESİNİN SUNUMU YAPILDI

MİAD'ınüye sayısının 500'e yaklaştığı belirtilerek yeni üyelerine üyelik beratlarının takdimi yapıldı. Yeni üyeler beratlarını İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ve Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar'ın elinden aldı. MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı'nın sunumuyla kürsüye gelen Ferhat Tomo, MİAD'ın yeni projesi olan “Yeni Pazarlar ve Teşvikler” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı daha sonra  sponsor firma Karaca'nın tanıtım videosunun gösterimiyle devam etti.

NURETTİN YAŞAR'IN ÇALIŞMALARINI TAKDİRLE TAKİP EDİYORUM

Daha sonra kürsüye gelen MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, misafirlerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın yoğun gündemine rağmen bu toplantıya katılmış olmasından dolayı teşekkür etti. Malatyalı Milletvekilleriyle üye işadamlarını bir araya getirip ortak masa etrafında buluşturacaklarını belirten Akdaş, “İlk toplantımızı Malatya Milletvekilimiz sayın Nurettin Yaşar ile gerçekleştirdik. Kendisiyle, Malatya'yla ilgili yaptığı çalışmaları ve kayısı çalıştayını konuştuk. Bugün Malatya'yla ilgili sıkıntıların birincisi kayısıyla ilgilidir. Malatya denilince kayısı akla geliyor. Kayısıdan 45.000 aile geçimini sağlıyor. Kayısının sadece üretimini değil, paketlemesinden pazarlanmasına kadar yeni çalışmaların olması gerekiyor. Malatya Milletvekilimiz sayınNurettin Yaşar'ın bu konudaki çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. Bu çalışmaların devamının geleceğine inanıyorum. Malatya için önemli olana ikinci bir konu ise, Malatya'nın bir sağlık merkezi olması için gerekli onkoloji hastanesidir. Bu hastaneyle birlikte şehrimiz, sağlık konusunda önemli bir merkez olacaktır. Malatya bunu hak ediyor. Bu konuda biz işadamlarına hangi görev düşerse, seve seve yapmaya hazırız. Ayrıca Malatyamız ikinci bir üniversiteyi nitelikli bir üniversiteyi hak ediyor. Bunlar Malatya'nın olmazsa olmaz ihtiyaçlarındandır. Nitelikli bir Üniversite ise Malatya'nın önemli ihtiyaçlarından bir diğeridir.” dedi.

ÜLKEMİZİ BÖLEMEYECEKLER

Yunus Akdaş, konuşması sırasında son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör olaylarına da değindi. Terör olaylarında şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımıza rahmet dileyen Yunus Akdaş, “Bu ülkeyi kimse bölemez. Biz etle tırnak gibi olmuşuz. Malatyamızdan örnek verecek olursak, biz çocukluğumuzu, din, dil ve ırk ayrımını görmeden yaşadık. Alevisiyle, Sünnisiyle, Türkü ve Kürdüyle, hatta Ermenisiyle bir arada yaşayıp büyüdük. İşte böylesine büyük bir mozaik içinde harman olduk. Herkes, ayrım gözetmeden bu ülkenin büyüyüp gelişmesi için çalışacaktır.” ifadelerini kullandı. Akdaş konuşmasının son kısmında KOBİ'lerin gelişmesi ve yeni anayasanın gerekliliği konularına da değindi. Bu konularda hükümetten beklentilerini aktaran Yunus Akdaş'ın ardından, konuşmasını yapmak üzere Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan kürsüye davet edildi.

NÜFUSUMUZUN BİR YERİNDE MUTLAKA MALATYALILIK VARDIR

Lütfi Elvan, konuşmasına salonu selamlayarak başladı. Üretim ve ticaret alanında Malatya'nın kurmaylarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Elvan, 1998 senesinden itibaren Malatyalı İşadamlarının örgütlü olarak faaliyet göstermesini sağlayan MİAD'a başarılar diledi. “250 bin den fazla insanımızı istihdam eden siz değerli kardeşlerimi, başta sayın başkan olmak üzere tebrik etmek istiyorum.” Diyerek konuşmasına devam eden Lütfi Elvan, “Hükümetimiz adına her konuda yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin neresinde doğmuş olursak olalım, 78 milyonluk nüfusumuzun bir yerinde mutlaka Malatyalılık vardır. Battalgazi'den dolayı, Ahmet Turan'dan dolayı ve Malatya türkülerinden dolayı vardı. Malatya merkez, Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Pütürge ve Yeşilyurt'un saygı değer insanlarına selamlarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Plan ve Bütçe komisyonu başkanlığım döneminde Malatyayla ilgili özellikle alt yapı yatırımlarına azami dikkat gösterdik. Geçtiğimiz yıl valimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve milletvekillerimizle ortak akılla bir araya geldik. Orada Malatya'nın kısa, orta ve uzun vadedeki projelerini masaya yatırdık. Bir ayağımızın daima Malatya'da olacağını söyledik. Malatya Türkiye Cumhuriyeti'ne 2 tane cumhurbaşkanı çıkarmıştır. Malatya'yı Malatya yapan, gerçek anlamda büyüme ve gelişme veren yatırımlar son 13 yılda gerçekleşmiştir. Sağlık, ulaşım, tarım ve sosyal politikalarda Malatya için neler yaptığımızı sizler de görüyorsunuz. Sizler sahada olduğunuz için bunları görüyorsunuz.” İfadelerini kullandı.

MALATYA'NIN HİÇBİR TALEBİNİ ERTELEMEDİK

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Yunus Akdaş'ın Onkoloji hastanesi talebine de değinerek, bu konunun takipçisi olacağınında sözünü verdi. “Malatya'nın hiçbir talebini ertelemedik ve bundan sonra da aynı hassasiyetle devam edeceğiz.” diyen Lütfi Elvan, “Değerli arkadaşlar, bir şeyin meşhur olması marka olması anlamına gelmez. Malatya kayısısın dünyadaki hak ettiği yere getirilmesi için elimden geleni yapacağımı belirtmek istiyorum. Mesele sadece kayısı meselesi değil, mesele sahip olduğumuz bütün değerleri ortaya çıkarma meselesidir. İçinizde sıfırdan başlayıp marka olan arkadaşlarımız var. Çok sayıda hemşerimiz tırnaklarıyla kazıya kazıya Türkiye ekonomisine katkı sağlayan önemli işadamları haline gelmiştir. Allah hepinizden razı olsun. Bizler hükümet olarak bunun farkındayız. Markalaşma, üretim ve istihdam dediğimiz husus hükümetimizin de önem verdiği bir husustur. Ülkemizin üretim potansiyelini harekete geçirmek için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

sdd

ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNİ ENGELLİYORLAR

1 Kasım seçimleri öncesinde verdikleri sözler bulunduğunu anlatan Lütfi Elvan, “Ak Parti olarak sizlere vaatlerimiz vardı. Seçim sonrası verdiğimiz vaatleri teker teker sıralayıp aktif hale geçirmeye başladık. Özellikle KOBİ'lerin daha güçlü olması için bir reform planı hazırlayıp faaliyete geçirdik. Verdiğimiz vaatlerin tamamını 3 ay içerisinde gerçekleştireceğimizi söylemiştik. Bu vaatlerin tamamını 3 ayda hayata geçirdik. Yasalarımızın daha hızlı çıkarılması için çalışıyoruz. Eğer meclis genel kurulunda toplam 8 saatini oyalama taktiğiyle çalıştırmasalar, verdiğimiz bu sözümüzü de hayata geçireceğiz. Haziran ayında,  yılların özlemi olan Avrupa'ya vizesiz gitme hayalini gerçekleştireceğiz. Haziran ayında bu iş bitirilecek artık. Avrupa Birliği'yle vizelerin kaldırılması için 72 maddelik bir eylem planımız var. Bugünden itibaren mayıs ayına kadar muhalefet partilerinin de bize destek vermesi gerekiyor. Bir kanunu 10 günde çıkarıyorsak önümüzde engel konuluyor demektir. Meclis saat 2'de açılıyor. Akşam saat 8'e9'a kadar gündeme geçemiyoruz. Saat 9'da gündeme geçiliyor. Böyle bir yaklaşım nasıl izah edilebilir? Biz ülke için çalışıyoruz, onlar engellemeye çalışıyorlar. Önümüzdeki hafta insan hakları eşitlik kurumunu oluşturuyoruz. Ayrımcılıkla ilgili bir adım daha atıyoruz. Eşitlik için bir mekanizma oluşturuyoruz. Bu yasanın çıkarılmasını engellemeye kalkışılırsa ülkenin önüne engel koymuş olursunuz. Gelin birlikte çalışalım. İnsanların gelişmesini engelleyici bir rol oynamayın. Her parti grup önerisi veriyor. Bir işadamı olarak sizler haftalık bir program yaparsınız ve onu uygulamaya koyarsanız. Her sabah o program değiştirilir mi? İş yapmayı bir kenara bırakıp o programı tekrar tekrar yapar mısınız? Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bir dönemde muhalefetten katkı bekliyoruz.” dedi.

İŞ ARAYAN DEĞİL, İŞ VEREN GENÇLERİN YETİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“Kayısıyı marka yapma konusunda Malatyalı işadamlarının gayretini değerli buluyorum. Ama mesele sadece kayısıyı marka yapmak değil, ülke olarak sahip olduğumuz tüm değerleri marka yapmak meselesidir. Gençler bizim geleceğimiz. Orta ve uzun vadede kalkınmak istiyorsak eğer bu gençlerimiz ile olacaktır. İş arayan değil, işveren gençlerin yetişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımız hakkında birkaç örnek vermem gerekirse; üniversiteden yeni mezun olmuş ve iş arayan gençlerimize, iş bulana kadar sağlık harcamalarını karşılıyoruz. Liseden mezun olan gençlerimizin de 20 yaşına kadar olan sağlık harcamalarını yine biz karşılıyoruz. Bunun dışında 100 bin TL kredi desteği veriyoruz ve bu kredi desteğinin %85 kefaletini devletimiz karşılıyor. Vergi muafiyeti kolaylığı da çalışmalarımız arasında yer alıyor.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

Avrupa'da ekonomik anlamda büyümenin durduğunu belirten Elvan, “Türkiye ile benzer gelişimini devam ettiren ülkeler arasındaki Brezilya ve Rusya gibi ülkeler küçülürken, Türkiye 2015 yılında iki seçim yaşamasına rağmen büyümesini sürdürmüştür. Büyümemiz devam ederken, Güneydoğu'nun kalkınmasını da gerçekleştireceğiz. Oradaki terör olaylarını bitirecek ve halkımız için daha yaşanılır bir yer haline getireceğiz.” dedi.

KOBİ'LERİN KREDİ PAYI ARTMIŞTIR

KOBİ'leri güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Lütfi Elvan, “KOBİ'lerimizin kredilerden aldığı payı yükselttik. Daha önce tek haneli yüzdelerle ifade ettiğimiz KOBİ'lerin kredilerden aldığı payı biz yüzde 30'ların da üzerine çıkardık. Ayrıca yurtdışına ihracat yapmaları konusunda desteklerimiz olacak. Sanayi siteleri ve Organize Sanayi Bölgelerinin en büyük sıkıntılarından biri de çırak yetişmemesidir. Hemen hemen hepsi aynı şeyden şikayetçi. Çırak yetişmemesinden dolayı dertli olan esnafımızın bu sorununu çözmek için büyük bir adım attık. Çıraklık eğitimini zorunlu eğitim kapsamına alıyoruz. Hazırlıklarını yaparak, yasa tasarısı olarak meclise sunduk.İşadamlarımızın yeni anayasa konusunda beklentilerinin farkındayız. Bu konuda uzlaşma komisyonu oluşturduk. Anayasa konusunda göstereceğimiz birlik ve beraberlik elimizi güçlendirir.” şeklinde konuştu.

sd

BAŞBAKAN YARDIMCISINA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Programın sonunda Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'a özel hat yazısı ile hazırlanmış bir plaket verildi. Plaket takdimi, toplantının sponsorluğunu üstlenen Karaca Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Arif Karaca tarafından yapıldı.Günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile MİAD 60. Aylık toplantısı sona erdi.

MİAD, BİR TOPLANTIYI DAHA ALNININ AKIYLA BİTİRDİ

MİAD'ın yüz akı olan toplantılarından biri daha bitmişti. Toplantıya katılanların memnuniyeti yüzlerinden okunuyordu. Malatyalıların böylesine güzel organizasyonlara imza atıyor olması şahsımı hayli gururlandırmıştı. Türkiye'ye yön verenlerin memleketi olan Malatya'yı kalkındırmak için çalışan MİAD'a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!