dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2432.9
  • BIST
    9722.83
  • BTC
    64509.47$

MİAD bunu hep yapıyor!


MİAD bunu hep yapıyor!
MİAD ailesi her geçen gün büyüyor
Narin

MURAT ÇETİN / ANALİZ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) yine ses getirecek bir organizasyona evsahipliği yaptı. Florya Kaşı Beyaz Retaurant'ta geçtiğimiz Cumartesi günü kahvaltılı bir toplantı tertipleyen MİAD yönetimi, katılımcılardan tam not almayı başardı.

Kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı organizasyonlarla, Malatyalıların gönlünde ayrı bir yer bulan MİAD'ın önceki günkü toplantısının davetini aldığım zaman, toplantı tarihi ve saati dikkatimi çekmişti. Hafta sonu ve sabah erken saatte olması katılımın düşük olacağı tahmini yapmama sebep olmuştu. Sonuçta sabah kahvaltısı için yola çıktığımda kimlerin katılacağıyla ilgili tahminlerde de bulunmaya çalışıyordum. “Belki yönetim kurulu başkanı ve birkaç üye katılır. Bir de yeni üyelere üyelik beratı verileceği için yen üyeler bulunur” diye düşünmüştüm.

IMG_0042

BEKLENTİMİN ÜZERİNDE BİR KATILIM

Adrese vardığım zaman durumun hiç de benim düşündüğüm gibi olmadığını katılımın bir hayli yüksek olduğunu gördüm. Malatyalılar olarak son zamanlarda gerçekleştirdiğimiz toplantıların ve özellikle MİAD'ın profesyonel bir biçimde hazırlanan organizasyonlarının etkisine şahit olduğumu söyleyebilirim. İşin doğrusu bu kadar çok yeni üyeyi beklemiyordum.

IMG_9946

Katılımın yüksek oluşu organizasyondan sorumlu MİAD yöneticilerini de bir hayli memnun etmişti. Nitekim MİAD Genel Sekreteri sayın Hakan Odabaşı'nın konuşması bu minval üzerine başladı. Odabaşı, katılımın yüksekliğinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmada, MİAD'ın kuruluş amacına ve yaptığı çalışmalara kısaca değindi.

ÖRNEK GÖSTERİLEN PROJELERE İMZA ATTIK

Genel Sekreter Hakan Odabaşı, “MİAD kurulmadan önce Malatyalıları arasında aktif bir işadamı örgütüne duyulan ihtiyaç hissediliyordu. MİAD bu ihtiyaca cevap olmak adına 1998 yılında İstanbul'daki işadamlarının girişimiyle kurulmuştur. Derneğimizin merkezi İstanbul'dadır. Malatyalı iş adamları arasında ekonomik ilişkilerin teşvik edilmesini ve işbirliğinin arttırılmasını temel amaç edinen MİAD, Malatya ve Malatyalıların ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmayı da kendine bir görev addetmektedir. Malatya ve çevre iller başta olmak üzere ülkemiz için fayda sağlayacak her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal projenin oluşturulması, geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinde aktif rol almayı istemekteyiz. Bu saydığım sebeplerden dolayı bugüne kadar birçok başarıya imza attık. Üye sayımızı artırarak devam ettiğimiz yolda, sadece iş sahasından değil sosyal sorumluluk projelerinde de kendimizi kanıtladık. Çeşitli vesilelerle sözü edilen ve örnek gösterilen projelerimiz arasında Sevgi Evleri var mesela. Bu projeyle, Malatya'da kimsesiz çocukların yaşadığı hepimizi derinden etkileyen elim görüntülerden bugüne birçok faaliyet ve organizasyon yapıldı. Her kurum üzerine düşen görevi yerine getirmek ve bu durumu geç de olsa düzeltebilmek için çaba sarf etmiştir. Malatyalı İş Adamları Derneği de çocuklarımıza kalıcı bir şeyler yapabilmek onların yaşamlarını değiştirebilmek için Sevgi Evleri kampanyasını 2006'da başlatmıştır. Bu güzel projeden başka yine eğitim alanında büyük ses getiren Malatya Eğitim Bursu Projesi'nin de hatırlatmak isterim. Bu projeyle, Malatyalı ihtiyaç sahibi her üniversite öğrencisine burs sağlamayı başardık. 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında aktif hale getirdiğimiz bu projeyle her sene 1000 tane öğrencimize burs verilmesini sağlıyoruz. Yine 2011 yılında hayata geçirdiğimiz MİAD Konukevi projemiz var. Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi'ne çevre iller de dahil olmak üzere bir çok hasta geliyor. Yatarak tedavi gören bu hastaların yakınlarının barınma sorununu gidermek adına MİAD Konukevi Projesi'ni 2011 yılının Temmuz ayında başlatarak, Malatyamıza büyük bir hizmet yaptık. Bu saydığımız projeler, halen birçok sivil toplum örgütü tarafından örnek olarak gösteriliyor ve halkımız tarafından takdir topluyor. Bütün bunların yanı sıra, üniversitemizle birlikte Teknokent'in kurucu ortağı olduğumuzu da belirtmek isterim. Önümüzdeki günlerde bunlara benzer birçok projeyi de aktif hale getireceğimizi belirtmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum”  şeklinde konuştu.

IMG_9977

MİAD, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İÇİN ZOR DENİLEBİLECEK İŞLERİ BAŞARDI

Hakan Odabaşı'nın konuşmasında belirttiği hususları düşündüğümde MİAD'ın büyük işlere imza attığını kez daha anlıyorduk. Parça parça bakıldığı zaman dikkatten kaçıyordu bunlar ancak arka arkaya sıralandığında gerçekten de bir sivil toplum örgütünün başarması zor olan ve MİAD tarafından hayata geçirilmiş projelerdi hepsi. Biz bu düşüncelerdeyken Hakan Odabaşı, konuşmasının son kısmına geçmişti. Odabaşı konuşmasının kalan kısmında “Bugün özellikle dostlar sofrasındayız. Birbirimizi tanımak ve derneğimizi öğrenmek için buradayız. Biraz sonra herkese tek tek mikrofon uzatacak ve hem kendisini tanıtmasını hem de görüş ve önerilerini söylemelerini isteyeceğiz. Hepinize yeniden hoşgeldiniz diyor, katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

MİAD, YENİ ÜYELERLE GÜCÜNE GÜÇ KATTI

MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı'nın konuşmasının ardından yeni üyelere tek tek söz verildi. Mikrofonu alan herkesin ortak dileği, Malatyalıların birlik ve beraberliği oldu. Yeni üyelere baktığım zaman ortak özellikleri sahalarında başarılı olmuş insanlardı.

Yazımın başında da belirttiğim gibi bu kadar yoğun bir katılım beklemiyordum. Katılımın yoğunluğunu MİAD'ın geçmişte yaptığı toplantıların ciddiyeti ve seviyesine bağladım. Kısaca MİAD'ın kalitesinin tezahürüydü bu toplantıdaki manzara.

HERKES MEMNUN AYRILDI MEKANDAN…

MİAD'ın kahvaltılı toplantısının sonunda üyelik beratları verilirken yaşanan heyecan da görülmeye değerdi. Ortak paydamız Malatya'ya büyük katkısı olacağını düşündüğüm bu toplantıdan ayrılırken, herkesin yüzünde bir tebessüm ve geleceğe umutla bakan gözler vardı. Malatya'nın birleştirici güçlerinden olan MİAD'a ve bu tip organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Allah şevklerini artırır inşallah.

IMG_9937

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!