dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2417.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64138.69$

MİAD Toplantısı’nda Topbaş rüzgarı


MİAD Toplantısı’nda Topbaş rüzgarı
MİAD, toplantılarıyla takdir toplamaya devam ediyor
Narin

MALATYA TİME / ÖZEL


Geleneksel hale gelen Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) toplantılarının 61.'si Florya Kaşıbeyaz Restoran'da gerçekleştirildi. Toplantılar serisinin bu ayki konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu. MİAD Genel Sekreteri Hakan Odaşı'nın sunumuyla gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş yaptı.

“MALATYA'DAN HASTA ADAM ÇIKMAZ”


Akdaş konuşmasında terörün bir hastalık olduğuna değinerek, “Malatyalılar içinde böyle hasta insanların bulunmamasına şükrediyorum. Bu ülkeyi sevmemek, bu ülkeye düşman olmak bir hastalıktır. Malatyalı İşadamları olarak bizler Malatya'dan böyle hasta insanların çıkmadığı için Allah'a şükrediyoruz. Her ne kadar şehir kimliğimizi korusak da ülkeyi ileriye götürmek için bu derneğimizi kurduk.” İfadelerini kullandı. Yunus Akdaş konuşmasının devamında, “Bugünkü onur konuğumuz sayın Kadir Topbaş'ın İstanbul'a yaptığı katkılar çok büyüktür. Biz Malatyalılar doğduğumuz yeri unutmayız ancak doyduğumuz yeri de unutmayız. Doğduğumuz yere sosyal yatırımlar yaparken, doyduğumuz yere de yatırımlar yapmaya devam ederiz. Bize “Proje yapalım” derseniz, bizler bu kervanın yanında oluruz. Yeter ki bu ülke geleceğe güvenle baksın. Yeter ki gençlerimiz, çocuklarımız, torunlarımız bu ülke sevdasıyla daha çok pişsin. Biz büyükler olarak gençlerin bu konuda önünü açalım.” dedi. ” Toplantıya eşli katılan Malatyalı işadamlarına da teşekkür eden Başkan Akdaş, eşsiz gelen işadamlarına bunun sebebini de sordu. Enerjinin birleştirilmesi gerektiğini söyleyen Akdaş, “Enerjimizi birleştiremezsek, elin adamının söylediğiyle bir yere varamayız. Bu toplumda enerjiyi erkekler oluşturmaz. Enerjiyi asıl hanımefendiler oluşturur. Bizde, aile toplumun en küçük birimidir. Eğer biz aileyi iyi yönetirsek toplum yücelecektir, yönetilecektir. Teknolojinin gelişmesiyle insanlık değeri de zayıflıyor. Evde çocuğumla konuşurken, çocuğumun telefonla uğraştığını görüyorum. Ekonomik durumu düzelttiğimiz için havaya girdik. Aileler arası eski kaynaşmalar bitti. Ailece görüşmeler yerine herhangi bir lokantada buluşmalar başladı. Bunlar güzel de, en küçük manevi yapıyı kaybediyoruz. MİAD çatısı altında da olsa mutlaka ailelerle ilgili birbirimize gidip gelmeyi sıklaştıralım, toplantılara eşli katılımları artıralım. Eşli toplantılarımızın devam edecek. Ayrıca iki nesli bir araya getirecek olan “İki nesil bir arada” toplantılarını da yapacağız.” ifadelerini kullandı.



ÜLKE VE ŞEHİR MENFAATİNİ ÖN PLANDA TUTANLAR…

Yunus Akdaş'tan sonra kürsüye çağırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, siyasi hayatından örnekler vererek başladığı konuşmasında “Eğer gittiğiniz istikamet doğruysa, ideolojik saplantısı olmayan insanlar, yaptığımız çalışmaları görüyor ve değerlendiriyor. Orada siyasi parti mülahazası yapmadan, ülke ve şehir menfaatini ön planda tutarak desteğini sürdürüyor. Kendi uhdemde, tüm siyasi hayatımda bunu gördüm. Hizmet etmenin onurunu yaşamaktayız. Hizmetlerin büyük bir bölümü İstanbul'da, Anadolu'da ve dünyadadır. Bu işlerin mükafatının bir bölümü de bizim burada olmamızı sağlayan kişilere aittir. Bu desteği verdikleri için biz de bunları yapıyoruz. Etiyopya'da kuyular açıp, o tanımadığımız insanlara su götürebiliyorsak burada olduğumuz içindir veya Afganistan'daki depreme veya Pakistan'daki sel felaketine gidebiliyorsak, Filipinlere gidebiliyorsak sizin verdiğiniz desteklerle oluyor. Eskiden böyle şeyler olmuyordu. Siz bize güvendiniz, arkamızda gücünüzü hissettik. Biz de sorumluluk olarak, vatana millete hizmet etmeyi kendimize şiar edindik.” ifadelerini kullandı.

HATA YAPMA ŞANSIMIZ YOK 

Kendi iş hayatında bu kadar çok çalışmadığını söyleyen Kadir Topbaş, İstanbul'da belediye başkanlığı koltuğunda sorumluluk çok ağırdır. Kişisel hayatınızda hatalar yaparsınız, bunun sonuçlarını siz çekersiniz, aileniz çeker. Böyle bir yönetim noktasında bulunan insanın hata yapması, bir kente ülkeye ve insanlığa mal olabilir. Hata yapma şansımız yok. Kırk defa düşünüp bir defa hareket etmek zorundayız. İşte bu mantıkla İstanbul'da bugüne kadar kimseye nasip olmayan üçüncü dönem başkanlığımı sürdürmekteyim. Sizlerin katkılarıyla ve duruşunuzdan dolayı teşekkür ederim. Sizlere layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ESERLER BIRAKMAK ÖNEMLİ

Mimar Sinan'ı anma günü etkinliğine işaret eden Başkan Topbaş, “Söz verdiğim için buradayım. Ölümsüz insanlar hizmet vermişler, eserleriyle yaşıyorlar. Asırlar geçmiş hala hayırla yad edilebilen eserler ortaya koymuşlar. Biz de bugün varız yarın yokuz. Şurada oturan yaş ortalamasına bakarsak 40-50 sene sonra olmayacağız. Bizler hayırla yad edilecek eserler bırakırsak öyle anılırız. Nice büyük insanlar geldi gitti. Birileri “Zalimler” sıfatıyla anılırken diğerleri verdikleri hizmetlerde dolayı farklı değerlendiriliyor. Günümüzde her insanın kaderi birbirine bağlıdır. Bilgi anında tüm insanlara ulaşabiliyor. Rusya'nın dağılmasını faks cihazının çıkmasına bağlarlar. Kendilerini en müreffeh yaşayan toplum zannederken, faks cihazının çıkmasıyla birlikte öyle olmadıklarını gördüler” şeklinde konuştu.

DİMDİK AYAKTAYIZ. DÜNYA DİK DURUŞUMUZA ŞAŞIRIYOR

Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugünkü internet üzerinden insanları aldatamazsınız. Beklentiler çok yüksek. Dünya belediyeler birliği başkanı olarak da bir yönetici bir işadamı veya CEO gibi olmalı. Vatandaşlar bir şeyi talep etmeden yapabiliyorsanız başarılısınız. Gelecekte bu ihtiyaç zuhur edebilir, nasıl mutlu edebilirim diye düşünürseniz, yenilikçi adımlar atma mücadelesi verirseniz, o toplumdaki insanlar bunu fark eder. Yönetime güvenirler, şehir ve ülkede kaos olmaz. Geleceğe güvenmiyorlarsa tedirgin olur insanlar. Bakınız Türkiye çok ciddi sıkıntılar içinden geçiyor. Terör dünyada taşeronluk, bir sistem dünya kullanıyor. Buna rağmen yüzde 5 büyüdük. İstikrarımız devam ediyor. Tüm yurttaşlarımızda bunun üzerinden bu hükümet gelir görüşü var. Şehitlerimiz oluyor,   bedeller ödüyoruz. Yine de herkes umutlu. Bu kadar sıkıntıya rağmen krize düşmeden yaşamaya devam ediyoruz, dünyayı şaşırtan da zaten budur”

PARA, ZAMAN VE İNSAN YÖNETİMİNİ BAŞARILI YAPARSANIZ…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin devlete bir kuruş dahi borcunun bulunmadığını söyleyen Topbaş, “Paramız kasamız dolu. Devlete bir lira borcumuz yok, maaş ödeyemeyen İstanbul'dan bahsediyorum. Bu yılki yatırım bütçesi 16.3 milyar, 3,5 milyar bütçemizin bu kadarı yatırım. Tüm gelirler ayrı, özel bir kaynak yok. Ak parti hükümet belediyesi yok. Bizden çok daha fazla pay alan belediyeler de var. Ama para zaman insan yönetimini başarılı yaparsanız, geleceğini görürseniz işadamı mantığıyla hareket edilmeli. Ekonomi olarak dünyada 127 ülkeden büyük, ama 113 ülkeden büyük İstanbul. Geçenlerde resmi kayıtlarda dile getirildi. 14 milyon 600 küsur bin insan var kayıtlı olarak. 2 milyon da göçmen turist insan var. Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre 2004'te 11 milyon günlük hareketin olduğunu belirten Topbaş, “İstanbul'da 28,5 milyon hareketi var. Sadece metrolarda 6 milyon insan taşıyoruz. Gelecekte şehir ekonomileri geliştiğinde nüfusun üç katı kadar 50 milyon günlük hareket olacak. Bunların altından yatırımlarla kalkabiliriz” dedi.

 “MİLLET AÇ, SİZ LALELERE PARA VERİYORSUNUZ?”

Başkan olduğu ilk dönemde İstanbul'a 600 bin lale soğanı diktiklerini belirten Başkan Topbaş, “Lalelerin bir kısmı dışarıdan geldi. Manşetlerdeydik. “Millet aç. Laleye para mı veriyorsunuz” diyerek yerdiler. Meclis zabıtlarında neler neler var. “Her konuda adım atılması gerekiyor” dedik. “İstanbul'un estetiği değişecek” dedik. “Bu bir istihdam demektir. Ekoloji demektir. Bir farklı turizmi de etkileyecek olgu demektir. “Lale evine dönüyor” diye bir projedir bu” dedik. Yine de dinletemedik. İstanbul'da bugün itibariyle 20 milyon lale soğanı açıldı. 11'inci Lale Festivali düzenlendi. Tur firmaları bu festivale göre program yapıyor. İstanbul'da lale zamanı diyerek ciddi bir ekonomi sağlıyorlar. Ticari hareketlilik sağlanıyor. Bu yapılanlar kentin ekonomisine katkı sağlıyor. Yaptığımız işlerde sizin nasıl heyecanınız varsa bizi de öyle uyku tutmuyor” dedi.

PAZARTESİ GÜNÜNE MÜJDELER VAR

Proje adamı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, “Pazartesi günü ustalık dönemimle ilgili birkaç proje açıklayacağımın müjdesini vermek istiyorum. İstanbulluların park özlemini giderecek önemli bir projeye imza atacağız. Proje kapsamında İstanbul Boğazı'nda park yapacağız. Park bin 200 dönümlük bir arsaya yapılacak. Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün bulunduğu alana  yapılacak park, bir üniversite ile işbirliğiyle yapılacak. Sonbahara gelindiğinde rengarenk yapraklarıyla donatılan bir alana dönüşecek. Lale festivali için nasıl ki İstanbul'u görmeye geliyorlarsa, sonbaharın tüm renklerini görmek için insanlar bu parka gelecek. Park dünyanın konuşacağı bir alan olacak. İstanbul, bir turizm cenneti olacak. Unkapanı Köprüsünü kaldırarak denizin altından geçireceğiz. Projede son aşamaya gelindi. Tüplü olarak Haliç'in altından geçilecek. Karaköy'den itibaren Haliç'in sonuna kadar denizden karaya basacak şekilde 10 metre genişliğinde 2 metresi bisiklet yolu olmak üzere ahşap üzerine yol yapılacak. Vatandaşlar bu projeyle yol boyu yürüyerek fotoğraf çekecek. Vakit geçirecek. Karşı sahile de tramvay ve bisiklet yolu yapılacak. Benzer projeler Cendere Deresi, Ayamama Deresi'nde de olacak. Cendere Deresi için Seul'deki dünya çevre ödülü alan projenin mimarını Türkiye'ye getirildik. İstanbul'da kiraz çiçekleri görülecek.” ifadelerini kullandı.
Üç dönem yürüttüğü belediye başkanlığını üç yıl sonra noktalayacağını hatırlayan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul için önemli projeleri tamamlayarak görevi devredeceğini de söyleyerek konuşmasını bitirdi.

MİAD, YİNE 10 ÜZERİNDEN 10 PUAN ALDI

Başkan Kadir Topbaş'ın konuşmasının ardından misafirlerle bir hatıra fotoğrafı çektirildi. MİAD'ın yaptığı toplantıların büyük bir nizam ve intizam içinde geçtiğini de aktarmak isteriz. Malatya Time olarak, bu toplantılardaki profesyonelliklerinden dolayı başta MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş ve MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı'yı tebrik ediyoruz.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!