dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2441.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63998.57$

Milletimiz, yine destan yazdı


Milletimiz, yine destan yazdı
Malatyalı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş: 'Bu vatanın evlatları, kendi silahlarıyla kırılmak istendi' dedi.
Narin

MALATYA TİME / ÖZEL HABER

Ülkemizin 15 Temmuz'da yaşadığı kalkışmaya sivil toplum örgütlerinin tepkileri çığ gibi büyüyor. Kalkışmanın bastırılmasının ardından çeşitli provokatif eylemler de cereyan ediyor. Askeri darbeyle bu ülkeyi birlik ve beraberlikten ayıramayacağını anlayan şer güçler, yine inanç ve ırk farklılıklarını kaşımaya başladı. Bunun son örneği maalesef Malatya'da yaşandı. Bazı vatandaşların ırkıyla veya inancıyla ilgili farklılıklarını bahane eden bir takım insanlar, bu iş için Malatya'yı seçmiş durumda. Hal böyle olunca sağduyu sahibi sivil toplum örgütü yöneticileri ve siyasiler arka arkaya böyle bir ayrımcılığın olmadığına işaret ettiler. Hem bu konuyla hem de 15 Temmuz'daki kalkışmayla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Malatyalı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Malatya Time'a çok önemli açıklamalarda bulundu.

VATAN HAİNİ PARALEL ÇETE…

Malatya Time Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin'in sorularına samimiyetle cevap veren Yunus Akdaş, “15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirilen kalkışmayla bu vatanın evlatları yine bu vatanın evlatlarına kırdırılmak istenmiştir. Vatan haini bir paralel çete, menfaatçi kuklaları ve dış mihraklar, asker üniforması içindeki canileri kullanmışlardır. Herkesin malumu olduğu üzere askeri darbeler sebebiyle ülkemiz onlarca yıl geriye gitmiştir. Bu darbeler neticesinde milyonlarca insanımız mağdur edilmiştir. Kimisi işkencelerle, kimisi idamlarla, kimisi de evladının nerede olduğunu bilmeden büyük mağduriyetler yaşamıştır. Binlerce gencimiz aradan geçen onlarca yıla rağmen, kayıplar listesinde kalmıştır.” dedi.

ASİL MİLLETİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Ülkemizin 15 Temmuz akşamı yaşadığı travmaya değinen Yunus Akdaş, “Aziz milletimizin iradesi karşısındaki her türlü eylem Allah'ın izni, devletimizin, kadim medeniyetimizin şanlı mirasçısı milletimizin destansı birliği ve iradesiyle bertaraf edilmiştir. Vatansever milletimiz, askeri darbe teşebbüsünün başladığı ilk andan itibaren cansiperane bir şekilde sokaklara çıkarak vatanımızı ve demokrasimizi bu hainlere bırakmamıştır. Asil milletimize, bu dik duruşundan dolayı, şükranlarımısunmayı kendime bir borç biliyorum.” ifadelerini kullandı.

KARANLIK ZİHNİYET, BAŞARISIZ OLMUŞTUR

Hain çetenin militanlarının TSK'nın içinde bulunmasının, TSK'nın imajına halel getiremeyeceğini belirten Yunus Akdaş, “Yaklaşık olarak 240 tane vatan evladımızı toprağa verdiğimiz bugünlerde, içimizdeki öfkeyi dizginleme konusunda büyük sıkıntı çekiyoruz. Ellerindeki toplarla, tüfeklerle, uçak ve helikopterlerle bu milleti durdurabileceğini düşünen bu karanlık zihniyet, başarısız olmuştur. Bu ihaneti planlayan üst aklın esas amacı önce orduyla milleti, ikinci aşamada da milletimizi kendi içinde karşı karşıya getirip, iç savaş çıkarmak istemiştir. Mısır, Tunus, Irak ve Suriye'de oynanan oyunun son halkası ülkemiz için planlanmış, insanımız birbirine düşürülmeye çalışılmıştır.Milletimizi birbirine düşürme konusunda ilk aşamada başarısız olanlar, şimdi de Alevi-Sünni kutuplaşması gibi provokasyonları denemektedir.” şeklinde konuştu.

İHANET ÇETESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Erdem sahibi milletimizin tarihte olduğu gibi tüm farklılıklara rağmen barış içinde yaşadığının altını çizen MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “Tüm kültürel farklılıklarımızın zenginliğini bilerek millet olarak bu ihanet çetesine izin vermeyeceğiz. Bu ihanet şebekesine dersini vereceğiz. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı ruhuyla şahlanacak, bizi bir eden vatanımızı tüm varlığıyla savunacaktır.” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİĞİMİZE OLAN İNANCIMIZ, DAHA DA SAĞLAMLAŞTI

Malatya'da ve diğer şehirlerde yaşatılmak istenen bölücülüğün farkında olarak hareket edeceklerini söyleyen Yunus Akdaş, “Malatyalı İşadamları Derneği olarak; Malatya'da ve diğer bazı şehirlerde yaşatılmak istenen bölücülüğe milletimizin müsaade etmeyeceğine güvenimiz tamdır. 15 Temmuz akşamından itibaren gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Başbakanımız ve hükümet yetkilileri gerekse muhalefet partilerimizin darbe girişimine karşı gösterdikleri dirayetli duruş ve birliktelik, bölünmez bütünlüğümüz ve kardeşliğimize olan derin inancımızı daha da sağlamlaştırmıştır.” dedi.

Yunus Akdaş, “Birlik ve beraberliğimiz tek bayrak altında sonsuza dek sürecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!