dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2488.5
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63510.55$

Milletin iradesi tecelli etti


Milletin iradesi tecelli etti
16 Nisan referandumunda aktif görev alan Malatyalı AK Parti ve CHP teşkilatlarının nerelerde oy kullandıklarını sizler için derledik...
Narin

HABER MERKEZİ – MALATYA

2,5 aylık referandum kampanyası süreci bugün sonuçlarını verdi. 16 Nisan referandumunda aktif görev alan Malatyalı AK Parti ve CHP teşkilatlarının nerelerde oy kullandıklarını sizler için derledik...

m-5

EŞİYLE BİRLİKTE OY KULLANDI
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt ilçesine bağlı Sadiye Ünsalan Ortaokulundaki "2207" nolu sandıkta oyunu kullandı. Her vatandaşın demokratik hakkını kullanması gerektiğini söyleyen Tüfenkci, "İnşallah milletin iradesi tecelli edecek ve Türkiye'nin kaderi bir oyla yeniden yazılacak" diye konuştu. Tüfenkci'ye eşi Esra Tüfenkci de eşlik etti.

SANDIKLARI ZİYARET ETTİ
Daha sonra okuldaki diğer sandıkları da ziyaret ederek görevlilere başarılar dileyen Tüfenkci, vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Tüfenkci, gazetecilere yaptığı açıklamada, halk oylamasının millete, vatana, devlete hayırlı olmasını istedi.

GELECEĞİMİZ FARKLI BİR NOKTAYA ULAŞACAK
Bakan Tüfenkci şöyle konuştu: "Bugün sabahtan beri Malaya ve Türkiye genelinde seçmenlerimizin ve milletimizin teveccühü sandıklara fevkalade iyi. Baktığımız zaman da olağanüstü bir durum yok. Gayet sakin bir şekilde herkes demokratik hakkını ve tercihi kullanıyor. Bu tercihler inanıyorum ki milletten yana olacak ve milletin geleceğini farklı bir noktaya taşıyacak. 17 Nisan'dan itibaren sonuç ne çıkarsa çıksın milletimiz en güzel kararı vermiş olacak çünkü biz millete inanan ve güvenen bir partinin mensupları olarak daima milletin kararını baş tacı yapmış bir iktidarız, siyasi hareketiz Dolayısıyla 17 Nisan'dan itibaren artık Türkiye istikametini belirlemiş ve 2019 cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini uygulamaya yönelik yasalarla ekonominin gelişmesi, ekonomi temelli bir gündem oluşacak ve Türkiye'nin refah düzeyi inşallah bu istikrarla daha da artarak devam edecek"

TAHMİNİ AÇIKLAMADI
Millete hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Tüfenkci, Biz milletimizi hizmet etmeye devam edeceğiz. Milletimiz de kendi geleceğini bugün oyluyor. İnşallah milli irade hakim olur diye düşünüyorum" Bakan Tüfenkci, bir gazetecinin seçim sonuçlarına ilişkin tahminiyle ilgili sorusuna, "Daha önce tercihlerimi yapmıştım ama bunu burada açıklamak çok doğru olmaz" yanıtını verdi.

m-8

SİYASETTE KIRILMA NOKTASI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, saat 11.00'de eşi Kenan Çalık ile birlikte Malatya Anadolu Lisesine gelerek, oyunu 1067 nolu sandıkta kullandı. Çalık, oyunu kullandıktan sonra seçmenlerle ve sandık görevlileriyle sohbet etti. Türkiye tarihinin kırılma noktası olacak bir halk oylamasına gidildiğini belirten Çalık," Demokrasinin en önemli aracı sandıklardır. Genel seçimler, yerel seçimler dışında 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde halk oylamasına gidiyoruz. Bu halk oylaması yaklaşık 200 yıllık parlamenter sistem sürecinin en önemli sandığı. İlk kez milletimiz kendisini hangi hükümet sistemi ile ilgili kararı bugün sandıklarda verecek. Parlamenter sistemin aksayan yönünün noktasının konulacağı gün olacak diye umut ediyorum. İnşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ülkemiz için, memleketimiz için çok daha sağlıklı süreci tamamlayacak diye ümit ediyorum. İstiklal, istikbal ve istikrarımız için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi oylamasına gittik ve sonuç milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

m-6

HUZURLU BİR SEÇİM OLDU
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, oyunu Cengiz Topel İlkokulundaki 2288 nolu sandıkta kullandı.Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çakır, seçimlerin Malatya'da huzur içerisinde geçtiğini ifade etti. Çakır, "Oyumuzu kullandık. Sabah yaklaşık on tane okulumuzu ziyaret ettik. Görev alan arkadaşlarımıza kolaylık dileklerimizi ilettik. Halkımızın görüşleri, ülkemizin geleceğine yönelik bir karar verecek. Birkaç saat sonra artık netleşmiş olacak. Ülkemiz için, geleceğimiz için hayırlı bir netice olur. Katılım güzel, sakin, herkes öyle huzur içerisinde" diye konuştu. En doğru kararı halkın vereceğini belirten Çakır, "Halkın verdiği karara hepimiz saygılı olacağız. Herkes ülkesi için bir karar veriyor aslında ama en doğru olan çoğunluk hangi yönde karar verdiyse inşallah ülkemizin geleceği de o şekilde şekillenir. İnşallah güçlü bir "Evet" bekliyoruz" şeklinde konuştu.

m-k

SİVİL BİR ANAYASA HAYALİ
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 16 Nisan referandum kapsamında oyunu Türkiyem Ortaokulundaki 2086 nolu sandıkta kullandı.Sivil bir anayasa düşüncesiyle yola çıktıklarını belirten Kahtalı, "Biz tamamı yerli ve milli olan halkın iradesinin, sandığa yansıdığı ve halkın kendisinin içinde bulunduğu bir anayasa oluşsun diye gayret ettik. Bu ülkede inşallah bir daha çift başlılık olmasın istiyoruz, koalisyonlar dönemi olmasın istiyoruz. Ülkemizin inşallah geleceği daha açık olsun 2023-2071 hedeflerimize inşallah daha emin adımlarla yürüyelim diyoruz. Vatanımız, milletimiz için hayırlı olsun çıkan sonucunda vatanımızın geleceğini umutla doldursun diliyorum" diye konuştu.

m-7 copy

GÜZEL ŞEYLER OLSUN
Malatya CHP İL Başkanı Enver Kiraz oyunu Rahmi akıncı Ortaokulu'nda kullandı. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemini öngören Anayasa değişikliği için oyunu Rahmi Akıncı Ortaokulu'nda bulunan 1102 Nolu sandıkta kullandı. Oyunu kullanmak için geldiği okulda vatandaşların ve görevlilerin elini sıkan Enver Kiraz, oy kullanma işleminin ardından sınıfları gezerek sandık görevlileri ile başarı diledi.Kiraz, referandumdan çıkacak sonucun ülkeye güzel şeyler getirmesini temenni ederek okuldan ayrıldı.

m-4

GÖREVLİLERLE KONUŞTU
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, oyunu Şehit Erdal Alpkılıç İlkokulunda bulunan 2179 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullanmaya sabah erken saatlerde gelen Başkan Gürkan, oyunu kullandıktan sonra sandık görevlileriyle tokalaşıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Gürkan, seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, sandık görevlilerine kolaylıklar diledi.

m-3

ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE GELDİ
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat referandumda oyunu eşi ve çocuklarıyla birlikte Sadiye Ünsalan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kullandı. Oy kullanma işleminin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Polat, seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, "Bugüne kadar yoğun bir propaganda süreci yaşandı. İnşallah yeni bir yönetim sistemiyle ülkemiz gelişimini daha hızlı bir şekilde sürdürecektir. 2023 hedefine doğru ilerlerken bütün vatandaşlarımız için güzel bir sonuç çıkmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

m-2

TAKIM SANDIK BAŞINDA
TFF 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Evkur Yeni Malatyaspor'da oy verme heyecanı yaşandı.
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Adil Gevrek, takım kaptanı Sedat Ağçay, defans oyuncuları Yiğitcan Erdoğan, Caner Arıcı, Sadık Çiftpınar ve kaleci Hakan Cambazoğlu vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gittiler. Oylarını Kale Kıyıcak Köyü, Tahsin Başdemir İlköğretim Okulu'nda kullanan Başkan Gevrek ve futbolcular, referandum sonuçlarının Türkiye'ye güzellikler getirmesi temennisinde bulundular. Gevrek ve futbolcular daha sonra köylülerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

m-1

AĞABABA DA OY KULLANDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, referandum oyunu memleketi Malatya'daki Abdulkadir Eriş İlkokulu'nda kullandı. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ağbaba, seçimlerin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek, "İnşallah, Türkiye hep beraber gerginlikten uzak, herkesin birbirine hoşgörüyle ve sevgiyle baktığı bir dönemi yaşar. Türkiye terörün olmadığı, insanların mutlu olduğu bir ülke olur. Türkiye Cumhuriyeti devleti hepimizin olmazsa olmazı, biz bu topraklarda barışı, hoşgörüyü devam ettirmeliyiz. Çünkü Anadolu'da yaşayan insanlar Yunus Emreler, Hacı Bektaşlar, Mevlanalar bu topraklara hep barış, kardeşlik ve hoşgörü tohumları ektiler. Biz bu topraklarda aslanla ceylanı aynı kucakta barış içerisinde yaşatan bir kültürden geliyoruz. Bu nedenle birliğimizi beraberliğimizi bozmadan, kardeşliğimizi bozmadan bu yaşantımıza devam etmeliyiz. Malatya'da da aynı şekilde hangi görüşten olursa olsun hep birlikte güzel şehirde daha mutlu, daha özgür yaşayabilmeliyiz. İnsanların fikirlerinden dolayı sorgulanmadığı, tek tip olmadığı bir Türkiye ve Malatya hayal ediyoruz. Herkesin buna dikkat etmesi gerekiyor. Bizi biz yapan, Anadolu'yu zengin yapan farklılıklarımızdır, farklı renklerimiz, farklı çizgilerimiz, farklı görüşlerimizdir. Bu farklılıklarımızı zenginliklerimiz olarak görüp yolumuza devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!