dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2311.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70864.44$

Milletvekili Şahin'den koalisyon açıklaması


Milletvekili Şahin'den koalisyon açıklaması
Şahin: Chp ve Mhp ile olur, Hdp ile asla...
Narin

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP ve MHP ile koalisyonun olabileceğini, ancak HDP ile asla gerçekleşemeyeceğini söyledi.
Seçim sonrası Malatya'da teşekkür ziyaretleri gerçekleştiren AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Mustafa Eren'e seçimde gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Milletvekili Şahin, Malatya'nın büyükşehirler arasında 3'üncü olarak AK Parti'ye en büyük destek veren illerin başında yer aldığını söyledi.

Seçim öncesi Malatya'da özellikle muhalefetin AK Parti'nin 5 vekil çıkaramayacağını dillendirdiğini belirten Şahin, “Ama milletimiz gerçekten en doğru kararı verdi” dedi. Seçimden önce CHP, MHP ve HDP'nin bir araya gelerek bir ittifak oluşturduklarını kaydeden Şahin, “Bu süreç içerisindeki en büyük argümanları ise Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin iktidardan indirilmesi oldu.

Belki şu anda kısmen de olsa iktidardan düşmemize vesile oldular. Ama bu süreci artık bırakıp normalleşmeye dönmemiz lazım söylemlerimizi, eylemlerimizi mutlaka normalleştirmemiz lazım. Ülkenin biraz daha rahat etmesi için daha önceki yıllarda yaşanmış bu kritik süreci bir daha yaşamamak için milli bir duruşu bütün partilerimizin göstermesini özellikle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HDP'nin Doğu ve Güneydoğu illerinde aldığı oy oranlarına da değinerek, hile yapıldığınıı savunan Şahin, HDP'ye verilen oyların kesinlikle milletin iradesiyle verilmediğini söyledi. HDP'nin milletin iradesiyle oy alması için başta PKK'nın silah bırakması ve çözüm sürecine katkı sağlamasının gerektiğini söyleyen Milletvekili Şahin, “Ve PKK'ya siyasi taşeronluk yapan HDP'nin de şuanda mutlaka yalandan vazgeçmesi lazım. Batıya geldiklerinde Türkiye partisiyiz diyorlar ama maalesef Doğu'da halkın çocukları olduğunu unutuyorlar. Orada farklı burada faklı söylemlerden vazgeçmeleri lazım” dedi.

TBMM Başkanlık seçimleriyle birlikte artık ülkemin normalleşme sürecine girme noktasına geldiğini ve bütün siyasi partilerin milli bir duruş sergilemesi gerektiğini söyleyen Şahin, “Meclis başkanını seçtik. Önümüzdeki süreçte Allah'ın izniyle bu ülkede ister CHP'yle olur ister MHP' ile olur ama bence HDP ile asla olamaz. Çünkü onların bu normalleşme sürecine katkı sağlama çizgisine gelmeleri gerekiyor. Ve bir terör örgütünün de taşeronluğundan vazgeçmesi gerekiyor. Ama bunlar o noktaya henüz gelebilmiş değiller” diyerek, HDP'li bir koalisyona kapılarının kapalı olduğunu dile getirdi.

Kapılarının CHP ve MHP'ye açık olduğunu ifade eden Şahin, “Bizim için kesinlikle olmazsa olmazlarımız noktasında en önemli unsur milletin menfaatidir. Tekrar bir seçimi milletin sırtına yüklemektense inşallah koalisyon şartları oluşur ve önümüzdeki süreçte götürebildiğimiz kadarıyla 2 yıl mı olur 3 yıl mı olur gönül ister ki 4 yıl götürelim bu koalisyonu sağlıklı bir şekilde sürdürelim ama burada biz asla ve asla kimseye de mahkum değiliz. Ne 132'ye mahkumuz ne de 80'e mahkumuz. AK Parti olarak Türkiye'nin partisiyiz” diye konuştu.

Şahin son olarak Suriye'de IŞID terör örgütüne destek verildiği iddialarına da değinerek, “Bugüne kadar terör karşısında silahlı güçler karşısında duruşumuz yurt içinde neyse yurt dışında da aynıdır. İçeride PKK terör örgütünün yapmış olduğu bu ahlaksızlık neyse İŞİD, DEAŞ denen terör örgütünün de bunlardan farkı yok” dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!