dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63660.306$

MİT ve Emniyete çağrı...


MİT ve Emniyete çağrı...
“Bir sonraki hedef Sultanahmet Camisi”
Narin

Türkiye'de cihat çağrısı yapan terör örgütü DAEŞ, korkunç detayların yer aldığı bir video yayınladı. Türkiye'ye karşı bir dizi saldırı yöntemi deneneceğine işaret eden eli kanlı örgüt, Sultanahmet Camisi'ne yönelik saldırı girişimi yapılacağının da sinyallerini verdi.

HABER MERKEZİ – ÖZEL

Terör örgütü DAEŞ, Türkiye için cihat emri verildiğini açıklayan bir video yayınladı. Youtube üzerinden servis edilen videoda, ülkemiz için bir dizi saldırı şeklinin deneneceğini belirten örgüt, adeta tehditler savurdu. Videonun geç saatlerde kendisine ulaştığını belirten Araştırmacı Yazar Timur İnce, görüntülerin alelacele hazırlandığına dikkat çekti. Örgütün sözkonusu videoyla adeta gövde gösterisi yaptığına işaret eden İnce, “MİT ve emniyete duyurudur. DAEŞ'in yeni hedefi Sultanahmet Camisi'dir” diyerek bir yazı kaleme aldı.

VAHŞET SENARYOLARI YAZIYORLAR
Videodaki detayların dikkatlice incelenmesi gerektiğini söyleyen İnce, “Yüzleri kar maskesiyle kapalı IŞİD'li militanların insanın kanını donduran bol bol kesilmiş kafa görüntüleriyle süslenmiş olmasının yanı sıra açıktan Türkiye'ye savaş açma emri veriliyor bu videoda. Türkiye'ye saldırın. Açık bir hedef olarak Türk halkı ve Türkiye toprakları gösteriliyor. Korku, panik, insanlar arasında bir paranoyaklık travması oluşturmak gibi emelleri sergilenmiş. Türkiye bizim topraklar, keserek/ezerek/öldürerek/savaşmaya geliyoruz biz!" şeklinde bir erkek sesinde söylenmiş İlahi benzeri müziğin her kelimesi; kan, ölüm, savaş, vahşet senaryosunu içeren boyutta Türkiye'yi tehdit edilmesinin bilançosu var” değerlendirmesinde bulundu.

SULTANAHMET'E DİKKAT!!
Videodaki görüntüler arasında başında kapşonlu sırtı dönük bir teröristin görüntülerine dikkat çeken İnce, “Ki bu eylemcidir, elinde bir çanta ile Sultanahmet camisine doğru yürümesi... Hatta Ayasofya'dan Sultanahmet'e doğru yürümektedir. Bu kareyi şöyle okuyabiliriz. Olası Sultanahmet camisinin hedef gösterildiği, sıradaki sabotaj / saldırı / eylemin adresinin Sultanahmet camisi ya da civarı olması gerektiği emrinin bu şekilde verildiğini düşünmeden edemiyor insan” dedi. Öte yandan İnce videodaki terörist marşına işaret ederek, “Allah'tan yardım dileyin ve oraya saldırın” sözleriyle direkt olarak Sultanahmet Camisi'nin hedef alınmış olabileceğini aktardı.

DAHA KAPSAMLI BİR SALDIRI OLABİLİR
Terör örgütü DAEŞ'in İstanbul'da bir saldırı planladığını belirten İnce, videodaki görüntülere işaret ederek, “Kapşonlu kişinin olduğu başka bir görüntü de yine İstanbul ekranda. Beşiktaş'ta ki "Gökkafes"in gösterilmesi de manidar. Ayrıca "Reina" saldırısının gerçekleştiği kısa anlık bir görüntü de araya sıkıştırılmış. Askerimize kafir diyen bir temanın geçtiği, videoda çocukların da kafasının bıçaklarla bedeninden ayrıldığı benzeri bir çok dehşet verici görüntü ile dolu. Özelikle Sultanahmet camisi ve civarı İstanbul'un kültürel ve turizm açısından çok önemli potansiyele sahip. Kalabalık bir nokta. İstanbul'un kalbi. Böyle bir eylemin gerçekleşmesi anında büyük bir facianın kapısını aralayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok. Özelikle Reina saldırısını gerçekleştiren IŞİD'li militanın Esenyurt'ta saklandığı sitede 197 bin ABD doları ile paketlenmesi ardından böyle bir videonun derhal hazırlanması akıllara yeni ve daha kapsamlı bir saldırının kapıda olduğunu sonucunu akıllara getiriyor” şeklinde açıkladı.

DAEŞ MİSİLLEME YAPABİLİR
ABD ve İngiliz ayak oyunlarının taşeron örgütü DAEŞ'in yayınladığı videoda anlatılmak istenenin ‘misilleme' olduğunu savunan İnce, “Klasik İntikam hazırlıkları içinde oldukları profilini de çıkarabiliriz.

Videoda dikkat çeken başka bir nokta, videonun başında çıkan "FURAT" logosunda bulunan yatay "s" grafiklerinin FETÖ'cülere ait imgelerden olması, bu da videonun FETÖ'cüler tarafından yüklendiğini gösteriyor. Araştırmacı yazar, gazeteci kimliğim ve duyarlı bir vatandaş olmanın vermiş olduğu sorumluluğa dayanarak videodan çıkarmış olduğum sonucu yetkililerle paylaşmanın "en kısa ve net" yolu olarak böyle bir yazı kaleme alma gereği duydum. Acil önlem olarak bu önemli güzergahların güvenlik kontrolü birinci dereceye çıkarılması gerekiyor. Herhangi bir saldırı olasılığının en ince ayrıntısı hesaplanmalıdır” açıklamalarında bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!