dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70486.44$

Muhtaç olduğumuz çözüm Malatya'da!


Muhtaç olduğumuz çözüm Malatya'da!
İstanbul valisi Vasip Şahin, seneler önce görev yaptığı Malatya hakkında, bakın ne dedi?..
Narin

İstanbul Valisi Vasip Şahin, senelerce önce görev yaptığı Malatya'yı farklı kimlik, etnik köken ve inançların birarada barış içinde yaşayabilmesi açısından hiç unutamadığını söyledi. İnsani değerlerin ön plana çıktığı anda farklılıkların kaybolduğunu anlatan Vali Şahin, “Bugün aradığımız, muhtaç olduğumuz çözümün aslında ta kendisidir”dedi.

HABER MERKEZİ - ÖZEL

İki yıl kaymakam ve iki yıl da vali pozisyonunda olmak üzere toplam 4 yıl Malatya'da yaşadığını anlatan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Aradan 20 yıl da geçse, sözkonusu bu dört yıl, benim Malatya'ya aidiyet duygumu inşa etti” dedi. Anadolu'da birçok şehrin laboratuvar şehir olarak görülebileceğini anlatan Vali Şahin, “ Hatta Anadolu'nun kendisini laboratuvar olarak görebiliriz ama bunlardan bir kaç il ön plana çıkıyor ki bunlardan en birincisi bana göre Malatya'dır”dedi. Milletimizin bin yıllık geçmişini çok iyi özetleyen ve formule eden şehirler olduğunu anlatan Vali Şahin, “Malatya farklı kimlik, etnik köken ve inançtan insanların bir arada nasıl huzur ve barış içinde nasıl birbirine saygı ve sevgi içerisinde yaşayabildiğini gösteren çok önemli bir şehirdir. İnsanların insani özelliklerinin ön plana çıktığı ve bunun hemen arkasında etnik, inanç ve başka farklılıkların eridiği, kaybolduğu güzel bir ortam var. Bugün aradığımız, muhtaç olduğumuz çözümün aslında ta kendisidir” diye konuştu.

HEDEFE KİLİTLENİYORLAR

Malatyalıların biraraya geldiği zaman bir hedef belirleyerek o hedefe yürüdüğünü anlatan Vali Şahin, “İnşallah Malatya bu haliyle devam eder. Ümitliyim çünkü İstanbul'daki Malatyalılar da bu hasletleri devam ettirmeye çalışıyorlar. Kendi aralarında biraraya geldiklerinde kesinlikle bir hedef belirliyorlar ve o hedefe yürümeyi biliyorlar ve sonunda da başarıyorlar. Bu birliktelikler Malatya'da güzel eserlere imza attı. Bugün de sosyal bir sorumluluk projesi çerçevesinde şehit ailelerimize sahip çıkıyoruz. Bu ülkenin, milletin ve devletin bekası için, ülkenin bölünmezliği için dün de mücadele edildi bugün de ediliyor, yarın da edilmeye devam edilecek” diye konuştu.

BURADA YAŞAMANIN BEDELİ VAR

Vatan parçasının çok kıymetli olduğunu anlatan Vali Şahin, “Dünyanın bilinen tarihinden beri herkes bu coğrafyada bir hesap içerisine girmiş. Medeniyetler göçmüş, medeniyetler konmuş, farklı medeniyetler yeniden inşa edilmiş. Herkesin gözü burada olmuş. Dolayısıyla burada bulunmanın bir takım bedelleri var. Bu bedel de mücadele etmek. Bu topraklar, bu vatan ve bu bayrak uğruna gerektiğinde canını verebilmektir ki milletimizde hala bu duygu capcanlı yaşıyor. Hala milletimiz bu noktada en ufak bir tereddüt göstermeden her türlü fedakarlığı göze alıyor. Sizlerin bir sorumluluk projesi içerisinde şehitlerimizin bizlere emanetleri olan yavrularına, ailelerine sahip çıkıyor olmanız tebrike, takdire şayan bir davranıştır” şeklinde konuştu.

İNSANLARI BİRBİRİNE DUYARLI

Malatya'daki valilik görevinin kendisi için önemli bir şans olduğunu anlatan Vali Şahin, “ Cenab-ı Hakk'a şükrediyorum. Orada çok güzel insanlar tanıdım. Güzel bir şehri tanıdım. Herşeyi ile yaşayan, şehirli gibi yaşayan. Artık malesef belki nufüs, belki imkanlar, binalar çoğaldı ama şehri kaybetmeye başladık. Malatya'da o şehri yaşadım, o şehri teneffüs ettim. İnsanların birbirinden haberli olduğu, birbirine duyarlı olduğu, dostlukların herşeyin önünde olduğu, ilişkilerde saygının, sevginin hala canlı olduğu bir medeniyeti gördüm, bir şehri yaşadım” diye konuştu.

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!