dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2435.3
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64499.49$

Musafa Şahin, İl Başkanını kınadı


Musafa Şahin, İl Başkanını kınadı
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Şubat Cumartesi günü Malatyalılarla buluşacağını ifade ederek, 'Cumhurbaşkanımız Malatya'da bir milyar 160 milyonluk yatırımın açılışını yapacak' dedi.
Narin

Birlikte yürüyebilmek için yeni anayasa

Sıkıntılarımızı birlikte bertaraf edeceğiz

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 18 Şubat tarihli ziyareti sırasında 1 milyar 160 milyon TL'lik yatırımların hayata geçirileceğini söyledi. Referandum sürecinde MHP'nin desteğinin çok önemli olduğunu anlatan Şahin, “Yapmış olduğumuz anayasa çalışmasıyla beraber özellikle bugüne kadar insanlarımızın asla ve asla kabul etmedikleri ve ötekileştirme noktasında Alevi'siyle Sünni'siyle, Türk'üyle Kürt'üyle, zenginiyle fakiriyle karşılaşmış oldukları sıkıntıların bertaraf edilmesi için yapıyoruz” diye konuştu. 

 

HABER MERKEZİ - MALATYA 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 Şubat Cumartesi günü Malatyalılarla buluşacağını belirten AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin,  1 milyar 160 milyon TL'lik yatırımların açılacağını söyledi. Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ne yönelik ziyareti sırasında konuşan Şahin, “Cumhurbaşkanımızın Malatya'ya olan sevdasını biliyoruz. Malatyalılar da bu sevdayı  Cumhurbaşkanımız her gelişinde o meydanları hınca hınç doldurarak,  teveccühünü en iyi bir şekilde yansıtıp, hissettiriyor" dedi.

 

MHP DESTEĞİYLE SÜREÇ İLERLEDİ 

Referandum süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şahin, “1923'lerden bu tarafa yapılan birçok yasal düzenlemelerin yer yer artık bu bedene uymadığını, bu gömleğin dar olduğunu farkettikçe bunları düzeltmeye çalıştık. Yeni bir anayasa vaadiyle bütün siyasi partiler seçim beyannamelerinde yer vermelerine rağmen ama bir türlü gerçekleşmedi” dedi.  Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katkı ve destekleriyle darbe anayasasının tedavülden kalkarak yeni anayasa sürecinin başlatıldığını kaydeden Şahin, “Her iki partinden de arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Şuada 18 maddelik, darbe dönemlerinde yapılan anayasaların sivil bir inisiyatifin olaya vaziyet etmesiyle beraber bu hazırlığı komisyondan geçirdik, meclisten geçti ve halk oylamasına gideceğiz. Vatandaşlarımızdan şunu istirham ediyorum, bazen vadesi yetmiş sözleri söylemekle kendisini mükellef kılan ana muhalefet partisinin genel başkanının yapmış olduğu açıklamaların taban tarafından hiçbir kabul görmediğini görmemiz bizi sevindiriyor, onurlandırıyor” diye konuştu. 

 

MANİSA İL BAŞKANINI KINIYORUM 

AK Parti Manisa İl Başkanı'nın yaptığı açıklamayı da kınadığını açıklayan Şahin, “İç çatışmalardan, kansız olmayacağından hareketle insanlarımızı birbirlerine kin ve nefret tohumlarının beslenmesi noktasında yapmış oldukları açıklamaları siyaseten kabul etmiyorum. Yapmış olduğumuz anayasa çalışmasıyla beraber özellikle bugüne kadar insanlarımızın asla ve asla kabul etmedikleri ve ötekileştirme noktasında Alevi'siyle Sünni'siyle, Türk'üyle Kürt'üyle, zenginiyle fakiriyle karşılaşmış oldukları sıkıntıların bertaraf edilmesi için yapıyoruz. Biz herkese eşit mesafedeyiz. İlimizde Alevi vatandaşlarımızdan bazıları 'evet' için bir açıklamada bulunmuşlar anında onları mahkum edecek bir karşı atağa geçilmesini ben şık bulmuyorum. Hiçbir Sünni köyünde bir vatandaşımızın 'hayır' deme hakkı ne kadar var ise Alevi köyündeki vatandaşlarımızın da 'evet' deme hakkının da o kadar var olduğunu bilmesi lazım” değerlendirmesinde bulundu. 

 

MALATYA ERDOĞAN'IN ARKASINDA 

Malatya'nın Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a her zaman sahip çıktığını belirten Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise,  "Dün de sahip çıktı, bugünde çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızda Malatya'yı sahipleniyor, sahip çıkıyor. 'Evet' mitingini Malatya'dan başlatması bunun en bariz örneğidir. Fakat bu birliktelik, bu beraberlik hizmetlere pek yansımamaktadır. Malatya'nın altyapı sorunları var, yeni içme suyu sıkıntısı çıktı. Malatya yeşilliği ve içme suyu ile bilinir ama maalesef büyük bir yatırım gerektiriyor. Çevre yolu sorunu var. İkinci devlet üniversitesi sorunu var. Bu birlikteliğe, beraberliğe, seviye, aşka pek uymuyor" şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!