dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2325.7
  • BIST
    9096.59
  • BTC
    70226.71$

Mustafa Şahin: Kayısı Birlik mutlaka kurulmalı...


Mustafa Şahin: Kayısı Birlik mutlaka kurulmalı...
Şahin, mutlaka kayısı birliğin kurulması gerektiğini söyledi.
Narin

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, kayısının pazarda hak ettiği fiyatı yakalayabilmesi için mutlaka kayısı birliğin kurulması gerektiğini söyledi.

Seçim sonrası teşekkür ziyaretleri kapsamında son olarak Battalgazi Ziraat Odası'nı ziyaret eden Milletvekili Şahin, kayısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hasat döneminin gerçekleştiği bu süreçte Malatya'nın amiral gemisi olarak gördüğü kayısının piyasada hak ettiği değerde satılmadığını belirten Şahin, Malatya'da vatandaşların sadece geçim kaynağı olarak kayısı yetiştirdiğini belirtti.

Ancak kayısının yanında destekleyici alternatif ürünlerinde yetiştirilmesi adına çalışmaların yapılması gerektiğini belirten Şahin, bunda da en büyük görevin tarım il müdürlüğü ve ziraat odalarına düştüğünü dile getirdi.

Kendilerinin de bu konuda üzerlerine düşen her türlü görevde hazır olduklarını söyleyen Milletvekili Şahin, “İnşallah vatandaşlarımızın biraz daha ufuklarının açılması için üretilen kayısıların pazar noktasında sıkıntı yaşamamsı için birliklerin mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Şu anda Malatya'da sezonda başıboş şekilde bir ürün pazarı olduğunu ifade eden Şahin, “Burada kim ne verirse o şekilde piyasayı belirlemiş oluyor. Piyasada üretici birliklerinin olmazsa olmazlarımızdan olması gerekiyor” diye konuştu.

Önümüzdeki süreçte birliklerin kurulması noktasında çalışmaların yapılacağını ifade eden Şahin, “İnşallah birliği hayata geçirirsek ürünlerin değerinde satılması noktasında çalışmalarımızı da sonuçlandırmış oluruz” dedi.

AK Parti'nin bugüne kadar çiftçilere her zaman destek verdiğini belirten Şahin, “Bu hizmetler karşısında vatandaşlarımız da kendi özgür iradeleriyle AK Partiyi hep birinci parti yaptılar. Doğu ve Güneydoğu'daki gibi öyle musluklardan kan akıtarak tehdit ederek kimseyi biz AK Parti'ye oy vermeye zorlamadık. Köylerdeki insanlarımız bizim vermiş olduğumuz hizmetlere bakarak gerekli cevabı sandıkta verdi” diye konuştu.

Battalgazi bölgesinde daha önceki yıllarda yaşanan kuraklıklar nedeniyle sulama sorununun yaşandığına dikkat çeken Şahin, bu yıl sulamada sorunun olmadığını da belirterek bundan sonraki yıllarda da bu sorunun yaşanmaması adına göletlerin yapılması noktasında çalışmaların devam ettiğini söyledi. Amaçlarının köylerde tarım ile uğraşan insanların standartlarının yükseltilmesi olduğunu kaydeden Milletvekili Şahin, tamamen kapalı sulama sistemine geçilmesi ile sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!