dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2489.4
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63785.23$

Nereye gidiyoruz?


Nereye gidiyoruz?
Mehmet Ayhan Kartalspor mağlubiyetini değerlendirdi
Narin

MEHMET AYHAN / MALATYA TİME

Sürpriz olmadı!

Hafta ortası yaşanan ceza krizi, dün oynanan maçta etkilerini gösterdi. Maalesef Yeni Malatyasporumuz, Kartalspor'la İstanbul'da oynadığı maçı 1-0 kaybederek, haftayı puansız kapatan taraf oldu.

Yeni Malatyaspor taraftarının kendilerine ayrılan tribünün tamamını doldurduğu maçta, Kartalspor etkili olan taraftı. Oyuna hızlı başlayan evsahibi ekibe karşılık Yeni Malatyaspor, hiçbir varlık gösteremedi. Kartalspor'un ataklarını savuşturmakta zorlanan Yeni Malatyaspor'da Mehmet Enes erken bir zamanda gördüğü sarı kartla maça damga vuran isimdi. Hakemin gösterdiği ikinci sarı kartın dakikası ise 36'ydı. Orta saha mücadelesi esnasında rakibiyle girdiği pozisyon sonucunda ikinci sarıyı gören Mehmet Enes, takımını 10 kişi oynamaya mahkum etti.

Kartalspor arka arkaya atak yaparken, Yeni Malatyaspor, gelen atakları savuşturmakla yetiniyordu. Evsahibi ekibin ceza sahamız etrafında cirit atmasının bir numaralı sebebi defansımızdaki adam paylaşımının olmamasıydı. Nitekim böyle bir durum sonucunda golü kalemizde gördük. Kartalspor'un kazandığı tacı kullandığı pozisyonda defansımızdan dönen topu iyi takip eden Kartalspor oyuncusu Uğur takımını 1-0 öne geçirdi. Atakları karşılama işiyle meşgul olan takımımızın rakip kalede pozisyon bulma çabası yok denecek kadar azdı. İlk yarı evsahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına yine hızlı başlayan taraf Kartalspor'du. Yeni Malatyaspor'un Serkan-Onur değişikliğiyle başladığı ikinci yarıda, saman alevi gibi gelişen birkaç atak girişimi vardı. Teknik yönetimin karşılaşmaya ikinci müdahalesi 57. dakikada geldi.  Caner'in yerine oyuna giren Uğur, daha derli toplu bir görüntü sergilememizi sağladı. Ancak bu değişiklik de aranan golü getirmedi. Maçı 1-0 önde götürmenin verdiği güvenle oynayan Kartalspor'a “Dur” diyen tek isim kalecimiz Vedat'tı. Yeni Malatyaspor'un üçüncü ve son değişikliği Ramazan'ın yerine Hüseyin'i almaktı. Maçın son bölümlerindeki bu değişiklik bir nebze olsun iyiydi ancak yine yetersizdi. Maçı 10 kişi tamamlayan Yeni Malatyaspor, çok önemli bir 3 puanı bırakarak evine dönerken, Kartalspor30 puanla 9. Sırada yer aldı. Yeni Malatyaspor, 39 puan ve averajla ikinci sıradaki yerini korurken, önümüzdeki hafta oynayacağı Turgutluspor maçını düşünmeye başladı.

SİYASİ EMELLERİNİZ VE DİZGİNLENEMEZ HIRSLARINIZ DURUMU BU HALE GETİRDİ

Malatya'yı ve Malatyaspor'u yönetenler, bu sözüm sizlere: Yeni Malatyaspor'un bu maçtaki durumunu oturup tekrar tekrar bir düşünün bakalım. “Nerede yanlış yaptık?” diye kendinize bir sorun. Elbette her birinizin farklı farklı düşünceleri farklı farklı çıkarımları olacaktır bu sorunun ardından. Kiminiz diyecek ki, “Olayların içinde fazla göründüm” kiminiz de “Yapmam gereken müracaatları yanlış yerlere yaptım” diyecek. “Kendi çıkarlarım için koskoca Malatya'yı sıkıntıya soktum” diyenler çıkar mı bilmem ama onların yerine ben söyleyeyim: Koskoca Malatya'yı kendi siyasi emelleriniz uğruna ve dizginlenemez hırslarınız adına sıkıntıya soktunuz.

Bu durumda masum olan tek unsurMalatyalılar yani Malatyaspor taraftarıdır. Kar, yağmur, çamur demeden, uzaklık veya yakınlık gözetmeden tuttuğu takımı desteklemeye çalışan Malatyaspor taraftarının temiz duyguları sömürülmeye çalışılmıştır. Siyasetçilerin yaptığı açıklamalar ve yöneticilerin kendini bilmez hareketleriMalatyaspor taraftarını olayların içine çekmiştir. Ancak Malatyalı uyanıktır. Kullanılmaya çalışıldığını anlayacak ve ona göre hareket edecektir.

ÜZERLERİNE DÜŞENİN YÜZDE 10'UNU BİLE YAPMADILAR

Malatya milletvekillerinin ve siyasetçilerinin kendileri ve partileri için reklam malzemesi yapmaya çalıştığı Yeni Malatyaspor, her geçen gün kötüye gitmektedir. Milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları ve sivil toplum örgütlerinin başkanları yaptıkları açıklamalarda “Yeni Malatyaspor'un başarısı için üzerimize düşeni yapacağız” demişlerdi. Üzerlerine düşenin yüzde 50'sini bırakın, yüzde 10'unu bile yapmadılar. Üzerlerine düşen yüzde 10, biraraya gelerek Yeni Malatyaspor'unlobisini oluşturmaktı.  Yeni Malatyaspor'un hakkının yenildiğini gördükleri zaman birlikte hareket etmekti. Yeni Malatyaspor'a haksızlık yapıldığında gerekli mercilere hep birlikte itirazda bulunmaktı. Ama onlar öyle yapmayıp, her biri kendi partisi, kendi örgütü ve şahsi menfaatini gözeterek hareket etti. Bu sözlerim birkaç istisnahariç hepsinedir.

ADİL GEVREK'İN KUYUSUNU KAZANLAR VAR

Olayın bir de Yeni Malatyaspor yöneticileri ayağı vardır. Yeni Malatyaspor'a yönetici olmuş ancak bunun farkında değilmiş gibi hareket edenler vardır. Başkan Adil Gevrek ve taraftarı kullanarak kendine rant elde etmeye çalışanlar vardır. Hatta Adil Gevrek'in karşısına çıkmaya cesaret edemeyip, yanındaymış gibi hareket eden isimler, Yeni Malatyaspor'un başarısızlığı için duacı olmuşlardır. Bundan önceki yazılarımda ipuçlarını verdiğim birkaç isim var. Bunlar Adil Gevrek ekibindeymiş gibi görünüp, başkanın altını oymaya ve kulübü ele geçirmeye çalışan tiplerdir. Malatya kamuoyunun az-çok duyduğu bu isimler, önümüzdeki günlerde çok daha net bir şekilde kamuoyu önüne çıkacaklar.

ADİL GEVREK GİBİ FEDAKAR BİRİNİ BULAMAZSINIZ

Yeni Malatyaspor'un birkaç maçı daha kaybetmesini bekleyen bu karanlık zihniyet “Yeni Malatyaspor'uiyi yönetemeyen Adil Gevrek başkanlığı bıraksın” diyecek ve olağanüstü kongre kararı alınması için baskı yapmaya çalışacak. Bu tür istekleri dile getirirken, Adil Gevrek gibi canını dişine takmış bir şekilde Malatyaspor için çalışan başka bir başkan adayı çıkaramayacaklar. Bütün özel işlerini askıya alarak, Malatya için ailesive özel yaşantısını ikinci plana iten bir başka Başkan bulamayacaklar. Son 5 sezonu ikinci ligde geçirmemize sebep olan bu zihniyetin yıkmaya çalıştığı aslında Adil Gevrek değil, Yeni Malatyaspor'dur.

Son söz olarak bütün siyasilere, bütün sivil toplum örgütü başkanlarına, bütün bürokratlarımıza bütün basın mensuplarına seslenmek istiyorum: Lütfen, partilerimizi, kurumlarımızı ve şahsi mehfaatlerimizi, Yeni Malatyaspor'dan sonraya bırakalım.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!