dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2300.4
  • BIST
    9075.04
  • BTC
    71297.44$

Nurettin Yaşar'dan Yeni Anayasa açıklaması


Nurettin Yaşar'dan Yeni Anayasa açıklaması
AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu
Narin

AK Parti il binasında İl Başkan Hakan Kahtalı ve Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa tartışmalarına değinen AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, yeni bir anayasayla AK Parti'nin 14 yıllık kazanımlarını tescil edeceğini ifade etti.

Yaşar, "Hükümet vermiş olduğu taahhütlerin tamamın hayata geçirdi. Zaten hiçbir vatandaşımızın partimizin taahhütlerini yerine getirip, getirmediği dair bir endişesi yok. Partimiz yapamayacağı hiçbir şeyi taahhüt etmedi. Malatya şu anda siyasette en istikrarlı, en güçlü, en avantajlı, fırsatların en iyi olduğu dönemi yaşıyor. Sağ olsun Bir Bakanımız var, canla, başla çalışıyor. Milletvekilleri arasında çok sağlıklı bir ortak eş güdüm var, bir birliktelik var, bide cilop gibi il başkanımız var enerjik, hareketli, dinamik herkesle sağlıklı empati kurabilen bir başkanımız var. Bu birlik ve beraberliğimizi kullanabilirsek Malatya'nın kentsel dönüşümünü, Malatya'ya yapılacak olan yatırımları, Malatya'nın genişleme alanlarını önümüzdeki 30 yılını 50 yılını bu dönemde dizayn etme düzenleme imkanımız var" şeklinde konuştu.

Yaşar, yeni anayasa çalışmaları hakkında da konuştu. Yaşar, "Şu anda biz 14 -15 yıllık kazanımlarımızı tescil etmek üzereyiz, bunun tescili şu anlama geliyor. Bir arsa almışsanız üzerine çok güzel bir bina yapmışsınız ama arsanın tapusu yok, binanın ruhsatı yok, bizim bu kazanımlarımızın tapusu ruhsatı yeni bir anayasayıdır. Arkadaşlarımız, sanki masada CHP, MHP, HDP varmış gibi toplumun diğer kesimleri varmış gibi empati ile o masada tartışa tartışa ortak bir metin çıkarmaya çalışıyor. Biz her zaman özgürlük alanının genişlemesi, yaşam alanlarının önünün açılması, kimilerinin muhafaza edilmesi ile güç kazandık. AK Parti'nin başarısı budur. Birileri bu gerilimi tırmandırmak isteyeceklerdir. Ama biz yeni bir anayasa sistemimizi oluşturduktan sonra artık bu terör de kaşıyacak yara bırakmayacaktır. Biz de o yaramızı anayasa ile tedavi edersek, sağlamlaştırırsak terörü de kimse harekete geçirmez, buna da fazla bir şey kalmadı. Yeni bir Malatya ve yeni bir Türkiye'yle karşılaşırız. Ayrıca Türkiye'de bir iktidar sorunu yok ciddi anlamda bir muhalefet sorunu var. Hatta beklide bir sol muhalefet sorunu var. Sağlıklı bir sol, sosyal demokrat muhalefet olsa Türkiye daha dengeli büyür" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!