dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2431.4
  • BIST
    9793.94
  • BTC
    64141.51$

O dernekten Başkanlık sistemine destek!


O dernekten Başkanlık sistemine destek!
Anadolu Ahi Evran İş Adamları Derneği'nden sıkça konuşulan Başkanlık Sistemine destek...
Narin

Anadolu Ahi Evran İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Gürbüz, Parlamenter sistemin Türkiye'ye artık dar geldiğini söyleyerek, Başkanlık Sisteminin bir an önce getirilmesi gerektiğini savundu.

ARTIK ÇOK GEREKLİ

Türkiye'nin artık bölgesinde ve dünyada güçlü ve dirayetli olmanın yanı sıra istediğini masada alabilen bir ülke haline geldiğini belirten Başkan Gürbüz, Başkanlık Sisteminin bundan sonra daha da gerekli olduğunun altını çizdi.

Geçmişte Türkiye'nin büyük sıkıntılar çektiğini dile getiren Gürbüz, “Bir gecede çıkartılan harf devrimi ile karanlıklara gömülen ülkenin mazi ile irtibatı kesilmiş, bilimi, sanatı ve edebiyat körlenmiş, mankurt yaşama biçimine terk edilmiş, mandater bir yönetim biçimi ile adeta dağ aslanı kafeste yaşamaya zorlanmıştır. Ülke darbe yönetimleri ve ithal darbe anayasaları ile milli düşüncelerinden ve öz benliğinden adeta uzaklaştırılmak istenmiş ve ülkenin öz benliğine temlik konulmuştur. Ülkemizin milli birliği ve maneviyatı ile oynayan Barbar batı, yasakçı zihniyetlerini bu ülkeden hiç eksik etmemiş, kan ve gözyaşı çukurunda bırakılmak istenen halkımız ise son 15 yılda Batı ve batıcı zihniyetlere dur demiştir. Aziz millet kendi öz vatanındaki garipliğine son vermiş olup ‘Yeter söz artık benim sözüm' demiştir. 15 Temmuz kalkışmasında da kendi iradesi için mücadele veren bu necip milletimiz kendisine sunulan darbeci ve eskici zihniyetleri kabul etmemiş ve artık kendisine dar gelen bir elbise olan parlamenter sisteme son verilmesi için tavır ortaya koymuştur. Gelecek yarınlarını düşünerek kendi iradesini ve kendi yönetimini isteyen halkımız artık milli birliği kucaklayan, herkesin temel hak ve hürriyetlerini sonuna kadar kullanma yetkisine sahip olabileceği bir toplu mutabakat sözleşmesi istiyor” şeklinde konuştu.

Konuşmasında siyasilere de çağrıda bulunan Gürbüz, “Siz bizleri yöneten devletimizin idarecileri olarak aldığınız mesaj çok açık. Size seçilme ile yetki veren halk olarak yeni anayasa ve onun devamı olan özgür bir yönetim biçimi olarak gördüğümüz başkanlık sistemini istiyoruz. Dünyanın nazarlığı görülen Anadolu Kalesinin düşmemesi gerekiyor. Anadolu'nun düşmesi demek dünya mazlumların düşmesi demektir. Dünyanın her yerindeki mazlum ve ezilmiş halklara sahip çıkan bu Anadolu tek kaledir. Biz Anadolu'nun düşmemesi için ülkemizdeki ve dünyadaki mazlumlara sahip çıkacağız. Biz Anadolu evlatları olarak her zaman dimdik ayaktayız” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!