dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2423.8
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64374.07$

Okul zili şimdilik çalmayacak...


Okul zili şimdilik çalmayacak...
2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı sona erdi. Malatya'da faaliyet gösteren 770 okulda karne heyecanı yaşandı. İl genelinde 166 bin 425 öğrenci karnelerini aldı.
Narin

Gazi İlkokul'undaki karne dağıtım törenine Malatya'ya atanan Vali Mustafa Toprak da katıldı. Bu program Toprak'ın Malatya'da katıldığı ilk program oldu. Birinci sınıf öğrencilerine karne ve hediyelerini takdim eden Vali Toprak, "Malatya'ya geldik ve güzel şehrimizin güzel insanlarıyla birlikteyiz. Burada bütün güzellikleri hep beraber yaşayacağız. Karne dağıtım töreni için okulumuzda bulunmaktayız. Ülkemizi, milletimizi vatandaşlarıyla daha iyi yaşatmak, güzelliklerle buluşturmanın temelinde bulunan en önemli nokta eğitimi ve öğretimi güçlü kılabilmektir. Çocukların bir yıllık emeklerinin karşılığını alırken yaşadıkları sevinçlere ortak olmak istedik. Tüm gençlerimize, çocuklarımıza güzel gelecekler diliyorum. Yarınlarımızın daha iyi olabilmesi için çocuklarımızı daha iyi eğitmek zorundayız. Onları ülkemizin değerleriyle bütünleştirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Tatil boyunca öğrenciler ve velilere tavsiyelerde bulunan Toprak, "Çocuklarımız tatile girecekler. Çocuklarımızın daha fazla kitap okumalarını, kendilerini geliştirebilmelerini diliyorum. Buradan anne ve babalara da özellikle şunları söylemek istiyorum. Çocuklarınızı kötülüklerden esirgediniz. Aynı şekilde devam edin. Okullar açılıncaya kadar çocuklarımıza sevgiyle buluşturalım, onların oynamalarına fırsat verelim, kitap okumalarına teşvik edelim onları. Gerekiyorsa onlar kitap okurken, bizler de televizyonları kapatıp onlarla kitap okuyalım. Karnelerde düşük notlar olabilir. Bunlar düzeltilecek şeylerdir. Çocuklarımızın psikolojisinden iyi anlayarak, onları kırıp dökmeden güzelliklerle buluşturmamız lazım. Malatya'ya baktığımızda 770 yakın okulumuz var. Bugün yaklaşık 166 bin 425 öğrencimiz karne alıyor. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında bir taraftan fiziki mekanlarda derslik başına düşen öğrencileri azaltmak adına yapılan inşaat çalışmaları devam ediyor. Okul öncesi eğitim oranlarımızı daha da yükseltmek adına çalışacağız" diye konuştu.

Toprak'ın konuşmasının ardından karne dağıtım töreni gerçekleştirildi. Vali Toprak, öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Birinci sınıfı bitirerek ilk tatillerine başlamanın heyecanını yaşayan minikler ise tatil boyunca kitap okuyup derslerini tekrarlayacaklarını söyledi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!