dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2295.4
  • BIST
    9038.64
  • BTC
    70578$

'Önemli mesafeler kat edildi..'


'Önemli mesafeler kat edildi..'
TOKİ ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’da gerçekleştirilen Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm projelerinde önemli mesafeler kat edilirken
Narin

TOKİ ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya'da gerçekleştirilen Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm projelerinde önemli mesafeler kat edilirken, Malatya Tümişçi Emekliler Dul ve Yetimler Derneği (TÜMİŞDER) Malatya Şubesi üyeleri, 4 bin 500 dolayında konut yapımı için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan destek istediler.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret eden TÜMİŞDER Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, üyelerinin taleplerini içeren 4 bin 545 imzalı dosyayı Başkan Çakır'a sundu. Dernek Başkanı Mehmet Tangüner yaptıkları çalışma kapsamında 4 bin 545 üyelerinin TOKİ'den imzalı olarak konut talebinde bulunduğunu belirterek, “Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yardım bekliyoruz. Sayın Valimize de sunacağız. İnşallah bu evleri Malatya'ya kazandırırsınız. Sizin de katkınız olur. Emekliler sizlere çok güveniyor, biz de güveniyoruz. İnşallah mahcup olmayız. Yardımınızı bizden esirgemeyin. Emekliler sizi seviyor. Sağ olun, otobüs ücretlerimizi düşürdünüz ve bizleri çok mutlu ettiniz. Çok teşekkür ederiz. Sürekli yanımızdasınız. Talep edilen bu konutlar da Malatya'ya kazandırılırsa, Malatya için büyük bir hizmet olur. Size çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇAKIR: “ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ”

Herkesin emeklilik sürecini yaşayacağını belirten ve emeklilere ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Emeklilerimize her zaman katkı sağlıyoruz. Hükumetimiz de aynı şekilde emekliler ile ilgili birtakım iyileştirmelerde bulunuyor. TOKİ' ile birlikte Büyükşehir olarak Kentsel Dönüşüm dahil olmak üzere birçok alanda birlikte çalışıyoruz. Daha önce gazeteci arkadaşlarımız, gazilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız için talepler üzerine yapılan konutlar var. TOKİ tarafından yapılan konutlar, avantajlı konutlar. Şu anda da emeklilerimizin de imza karşılığında talepleri var. Biz bunu TOKİye götürerek istişare ederiz. Konutların yapılacağı bölgenin belirlenmesi çok önemli. Bunu TOKİ ile kararlaştırırız” dedi.

4 bin 500 konut talebinin çok fazla olduğunu ve burada ciddi alıcıların tespit edilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Çakır, TOKİ ile yapılacak görüşmeler sonucunda uygun koşullarda emeklilerin de konut sahibi olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

TOKİ'nin son dönemlerde çok önemli işler gerçekleştirdiğini ve konut alımı ve kira bakımından Türkiye'nin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında en avantajlı ülke haline geldiğini belirten Başkan Çakır, “TOKİ şu anda yeni bir açılım yapıyor. Farklı bir yaklaşım açıları var. Daha çevreci, daha yoğunluğu az yerler. Bu da bizim için, şehirler için iyi bir bakış açısı. İnşallah emeklilerimizin bu taleplerini çözerek, onların da uygun şartlarda ev sahibi olmasına vesile oluruz” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!