dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64166.29$

ÖSYM Malatya'dan KPSS duyurusu!


ÖSYM Malatya'dan KPSS duyurusu!
20 Kasım günü yapılacak KPSS için ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörlüğü'nden duyuru geldi.
Narin

20 Kasım 2016 tarihinde saat 10:00'da yapılacak ve 120 dk sürecek olan KPSS Ortaöğretim Sınavı, Türkiye çapında yaklaşık 3.5 milyon adayın katılımı ile ÖSYM'nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği en büyük sınav olacaktır.

MALATYA'DA 55 BİN KİŞİ

Bu sınavın sorunsuz ve güvenli bir şekilde için yapılabilmesi için yaklaşık 550 bin kişi görevlendirilmiştir. Malatya ilinde ise bu sınava toplamda yaklaşık 55 bin aday katılacak olup, 8400 görevli bu sınavın ilimizde geçekleştirilmesi için görevlendirilmiştir.

KPSS Ortaöğretim sınavının ilimizde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için 14 Kasım 2016 tarihinde ÖSYM Malatya İl Koordinasyon Kurul Toplantısı yapılmış olup, toplantıya Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Nüfus Müdürlüğünden temsilciler katılmış ve gerekli kararları almışlardır. Bu kararlardan bazıları şunlardır:

- Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sınav günü sınava girecek adayların zamanında sınav yerlerine ulaşabilmeleri için sınav yapılacak binaların güzergâhlarına 20.11.2016 Pazar günü saat 07:00 ile 13:00 saatleri arasında lüzumlu olduğu görülen hatlar için ek otobüs seferlerinin konulması.

- Sınav günleri sınav yapılacak binalarda herhangi bir elektrik veya su kesintisi yapılmaması için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı MASKİ Müdürlüğü, Aksa Fırat Elektrik Dağıtım AŞ. Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı tarafından gerekli tedbirlerin alınması.

- Nüfus Cüzdanını kaybeden/olmayan adayların sınava alınması mümkün olmadığından, İl Nüfus Müdürlüğü'nün 20.11.2016 Pazar günü saat 07:00 ile 10:15 saatleri arasında açık tutulması ve sınava giriş belgesi ile bir fotoğraf getiren adaylara Nüfus Cüzdanı verilmesi.

- Sınav binalarının, bina yöneticileri tarafından hazır hale getirilmesi bilgisinin Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı binalara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Üniversite yerleşkesinde yer alan binalara İl Sınav Koordinatörlüğü tarafından iletilmesi.

- Sınav yapılacak binaların çevresi ve yakınında adayları sınav esnasında rahatsız edecek olayların (inşaat, eğlence, seyyar satıcı gürültüleri vb.) yaşanmaması için gerekli olan tedbirlerin sorumluluk alanlarına göre İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Üniversite Özel Güvenlik Birimi tarafından sağlanması

- Sınav yapılacak binaların çevresinde sorumluluk alanlarına göre İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Üniversite Özel Güvenlik Birimi tarafından güvenlik önlemlerinin alınması.

Sınava Girecek Adaylara Bazı Öneriler:
Adaylar sınav günü sabahı saat 09:00'da binalara alınmaya başlayacaktır. Bir adayın sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesi ile Geçerli kimlik Belgesi (TC Kimlik nosu, resim ve soğuk damgası olan Nüfus Cüzdanı veya süresi geçerli Pasaport, er/erbaşlar için Askeri Kimlik Belgesi) mutlaka yanında olmalıdır. Bu iki belgeden birinin eksik olması adayın sınava girememesine neden olacaktır.

Sınav başladıktan sonra, ilk 15 dakika içinde gelen adaylar binaya alınacak, bu süreden sonra gelen adaylar her ne sebeple olursa olsun kesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır. Sınav başladıktan sonra ilk 90 dk'lık kısım ve son 15 dk hiçbir öğrenci sınıftan çıkamayacaktır.

26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik” gereği, sınav gizliliği ve güvenliği kapsamında sınav binalarında hiç bir eşya emanete alınmayacağından; adayların ve görevlilerin sınav binalarına; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, anahtarlık, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla, cep bilgisayarı, saat ve sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatlarla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla, yiyecek, içecek (şeffaf pet şişe içerisinde su hariç) ve diğer tüketim maddeleri ile girmeleri kesinlikle yasaktır. (ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenen engelli binalarında sınava girecek olan engelli adayların sınava giriş belgelerinde yazılı olan araç, gereç ve cihazlar yasak kapsamı dışında değerlendirilecektir)

Sınav başlarken dağıtılan soru kitapçığı alınır alınmaz kapağında bulunan ilgili alanları aday tarafından doldurulmalı, sayfaların eksik olup olmadığı, kitapçıkta basım hatalarının bulunup bulunmadığı ve soru kitapçığının her sayfasında basılı bulunan soru kitapçık numarasının kitapçığın ön kapağında basılı soru kitapçık numarasıyla aynı olup olmadığı kontrol edilmeli ve soru kitapçığının Soru Kitapçık Numarasının cevap kâğıdındaki “Soru Kitapçık Numarası” alanına doğru ve eksiksiz bir şekilde yazılıp kodlanmasına dikkat edilmelidir.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!