dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.49
  • ALTIN
    2473.1
  • BIST
    9575.93
  • BTC
    63194.23$

Öyle bir açıklama yaptı ki: Kafalar daha çok karıştı


Öyle bir açıklama yaptı ki: Kafalar daha çok karıştı
Bir garip açıklama
Narin

MÜSİAD Genel Merkezi, Malatya Şubesi'nin genel kurul oylamasını iptal etti. Sözkonusu haberlerin basına yansımasından sonra iptal iddialarını reddeden MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan'ın açıklamaları, 'herşey usulüne uygunsa genel merkez niçin genel kurulun tekrarlanmasını istiyor' yorumlarına neden oldu.

HABER MERKEZİ - MALATYA

MÜSİAD Malatya Şubesi'nde yapılan genel kurulun genel merkezce tekrarlanacak olmasının yankıları sürüyor. Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan'ın seçimin iptal edilmediğini belirten açıklaması ise kafalarda soru işaretleri bıraktı. Kalan açıklamasında, “Asil, yedek ve denetim kurulu üyelerinden oluşan 21 kişilik aday listemizi değerli Divan Kurulu üyelerine sunduk. Genel Kurulumuzda iki liste yarıştı. İki liste arasında yapılan seçim sonucunda oyların %60'ını (49 oy) alan listemiz, MÜSİAD üyeleri tarafından göreve layık görüldü. Bu noktada hiçbir sorun yoktur. Fakat yeniden seçim yapmak amacıyla genel kurulumuzu yapmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD'IN TEKLİFİYMİŞ GİBİ GÖSTERDİ
Herşeyin usulüne uygun olduğunu belirten Başkan Kalan açıklamasında, "Yapılan genel kurul sonrası üyelerimizden aldığımız oy ve yetki neticesinde genel merkezimizin de hayırlı olsun dilekleri ile beraber tavsiye ve MÜSİAD'ın birlik ve bütünlüğüne zarar gelmemesi noktasındaki hassasiyetlerini de dikkate alarak Genel Merkez yetkililerinin de bulunacağı bir olağanüstü genel kurul yapılması teklifinin de yerine getirilmesinin isabetli olacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Kalan'ın bu açıklamaları, 'eğer bir usulsüzlük yoksa niçin seçimi tekrar yapmak istiyorsunuz' sorusunu gündeme getirdi. Öte yandan genel kurul seçiminin MÜSİAD Genel Merkezince niçin yenilenmek istendiği ise halen bilinmezliğini koruyor.

HAYAL MAHSÜLÜ (!) İDDİALARA AÇIKLAMA GETİREMEDİ
25 Ocak tarihinde Malatya MÜSİAD şubesinin genel kurul toplantısını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kalan,"MÜSİAD'ın değerli üyeleri tarafından göreve layık görüldüğümüzden dolayı yapılan seçim sonucunda 49 oy (oyların % 60'ı) verilerek görev bize devredilmişti. Ancak 08.02 2017 tarihinde MÜSİAD Genel Merkezimiz tarafından görevden alındığımız ile ilgili niyetlerini çözemediğimiz birileri tarafından hayal mahsulü bir haber yaptırılmıştır. Bu haberin doğruyu yansıtmadığını belirtmekle birlikte yapılan bu yanlı haberin MÜSİAD yönetimi ve değerli üyelerimizi derinden üzdüğünü belirtmek isteriz. Genel Merkezimiz ile yaptığımız istişare neticesinde basın açıklamasının yapılması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi fikri hasıl olmuştur.

Malatya MÜSİAD Yönetim Kurulu olarak görevimizin başında olduğumuzu halkımızın'dostlarımızın'kardeş STK'ların bilmesini isteriz. Kamuoyunun şunu bilmesi gerekiyor ki basında yer alan “temayül yoklaması yapılmış ve temayül yoklaması sonuçlarına uyulmamış” benzeri iddialar eksik ve doğruyu yansıtmamaktadır. Yapılan temayül yoklamasında genel kurul üyelerine, yönetim kurulu belirlenecek diyerek oy kullandırılmıştır. Belirlenecek yönetim kurulu üyeleri ise kendi içinde bir başkan seçecektir diye üyelere yazılı ve sözlü açıklamalar yapılmıştır" açıklamalarında bulundu.

SONUÇLARIN IŞIĞIYLA SEÇİMLERE
Başkan Kalan,genel kurul sonrası kullanılan oyların lanse ettiği sonuçları hatırlatarak, alınan oy ve yetkilerin geçerli olduğunu vurguladı. Seçim sonuçları ışığında yeniden fazla oy alacağına inanan Başkan 25 Şubat'taki Genel kurulda da aday olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!