dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2325.7
  • BIST
    9096.59
  • BTC
    70226.71$

Özbey: 'Kara bir gün olarak tarihe geçti'


Özbey: 'Kara bir gün olarak tarihe geçti'
Malatya Ticaret Borsası(MTB)'nın Temmuz ayı meclis kurulu toplantısı yapıldı.
Narin

Malatya Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Başkanı M. Akif Baştürk, Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey ve Meclis üyeleri katıldı.

Toplantıdan önce gündeme dair açıklamalarda bulunan MTB Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, 15 Temmuz'da FETÖ tarafından yapılan darbe girişimi ile ilgili olarak, "15 Temmuz Türk Demokrasi tarihi açısından kara bir gün olarak tarihe geçmiştir. Biz MTB olarak bu hain girişimi şiddetle kınıyoruz. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir iktidar istemiyoruz. Türkiye için demokrasi dışında herhangi bir seçenek de istemiyoruz. Devlet içinde yuvalanmış bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Bu vesile ile olaylarda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Özbey, kayısı ile ilgili son durum hakkında da bilgiler vererek üreticilere uyarılarda bulundu. Özbey, "Kuru kayısı ihracatı sezonu 1 Ağustos'ta başlayacak. Üreticilerimiz bu dönemde mümkün olduğu kadar pazara az ürün getirsinler ki arz ve talep dengelensin. Üreticilerimiz işçi paralarını ödemek için ürünlerini satmak zorunda kalacaklar biliyorum ama pazardaki fiyat düşüşünü durdurmanın yolu da pazara az ürün sokmaktır. O yüzden üreticilerimiz bu konuda duyarlı olsunlar ve ihtiyaçları kadar ürünü pazara getirsinler" ifadelerini kullandı.

Gürsel Özbey'in konuşmasının ardından 2016 yılının ilk aylık döneminde Malatya ekonomisinde yaşanan gelişmeler, Malatya Ticaret Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Uğur tarafından meclis üyelerine rapor halinde sunuldu.

Doç. Dr. Ahmet Uğur tarafından sunulan rapora göre, 2016 yılının ilk 6 aylık döneminde, Malatya ekonomisindeki canlanmanın devam ettiği görülürken ilk altı aylık rakamlara göre Malatya yaklaşık 163,6 milyon dolarlık ihracat yaptı ve 2015 yılının ilk 6 ayında 139,1 milyon dolar olan ihracatını 2016 yılında yaklaşık olarak yüzde 18 artırdı. Raporda ayrıca Malatya'nın ihracat artışındaki en önemli kalemini kayısının oluşturduğu belirtildi.

Rapordaki yatırım teşvik verilerine göre ise, Malatya'da, 2015 yılının ilk 5 aylık döneminde toplam 16 adet yatırım teşvik belgesi verildiği ve toplam 138 milyon TL'lik yatırım yapıldığı görülürken 2016 yılının ilk 5 aylık döneminde ise 27 adet yatırım teşvik belgesi verildiği ve 161 milyon TL'lik yatırım yapıldığı öğrenildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!