dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2407.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66295.56$

Özhan'dan 'UCUBE' benzetmesi...


Özhan'dan 'UCUBE' benzetmesi...
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, “Ülkemizde mevcut sistemin tanımının yapılması imkansıza yakın bir çaba olur” dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleşti. 

Toplantıya TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, İlçe Belediye Başkanları, Parti yönetimi, Kadın ve Gençlik kolları üyeleri ile İlçe yönetimleri katıldı.

KAHTALI:"ZAFERİMİZİN NEDENİ SAMİMİYET"
Burada konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, teşkilatların partinin kuruluşundan bugüne kadar çok güçlü gayretli fedakarane bir şekilde davaya hizmet ettiğini söyledi, Kahtalı, "Bu hizmet hareketinin ilelebet devam etmesi için birlik ve beraberliğimizi en üst düzeyde tesis etmek zorundayız. Allah bizlerin bu samimiyeti karşılığında her daim bizlere zaferi nasip etti. İnşallah ülkemizin bu dar boğazdan geçtiği bu süreçte bu toprakları vatan bilen kardeşlerimizin samimi davranışlarıyla Cenab-ı Allah'ında yardımıyla bu sıkıntıları def edeceğiz" şeklinde konuştu.

ÇAKIR:"BİZ REHAVETLE YÖNETİLEMEYİZ"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Yeni Anayasa'nın neler getirdiğinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, “Gerçekten Türkiye artık bölgemizde ülkelerin sınırlarının yeniden çizildiği bir ateş çemberi içeresindeyiz. Biz rehavetle yönetilemeyiz. Biz geçmişteki gibi hükümet boşluklarını kaldıracak bir dönemde değiliz. Bunu biz önceden fark ettik. AK Parti olarak ve anayasanın bir an önce değişerek güçlü bir yönetime güçlü bir Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi artık milletin önüne geldi. Biz bununla daha güçlü bir Türkiye'yi başaracağız dünyada siyasi olarak daha güçlü bir ülke olacağız” ifadelerini kulandı.

TAHA ÖZHAN:" BU TEŞKİLAT İMTİHANLARDAN YÜZÜNÜN AKIYLA ÇIKMIŞTIR"
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan da konuşmasında, “Teşkilatımız gerçekten hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde ardı ardına kısa bir sürede çok zor şartlar altında Türkiye çok ciddi anlamda sıkışmışken 2 tane seçimi Malatya özelinden söyleyecek olursak Türkiye ortalamasının çok farklı bir yerde başarı anlamında pozitif anlamda atlatmıştır. Dolayısıyla bu teşkilat her anlamda yüzünün akıyla bütün imtihanlardan çıkmıştır. İnşallah önümüzdeki anayasa referandumunda da Malatya'dan güçlü bir şekilde destek vereceğine olan inancım tamdır” dedi.

"PARLAMENTER SİZSTEME KISACA SİZ UCUBE DİYİN"
Milletvekili Özhan, “Bugün şuan ki mevcut sistemin sisteminin ismini tanımlamak gerçekten siyasi literatürde siyaset ilminde imkansıza yakın bir çaba olur. Türkiye'nin ismini vermeden, şu anki cari sistemin yapısını, dünyanın farklı yerlerindeki siyaset bilimi hocalarına sorsanız, ‘Dünyanın bir yerinde böyle bir sistem var, ülkeyi yönetenler şöyle şöyle seçiliyor, erkler şu şekilde, yetki ve sorumlulukları şunlar. Bu sisteme ne denir?' derseniz, emin olun en sonunda verecekleri isim parlamenter sistem olur. Hatta daha kötüsünü söyleyeyim, buna henüz siyaset biliminde bulunabilmiş bir isim yok. Kısaca siz buna ucube yapı deyin. Bunun her şart altında düzeltilmesi gerekir. Normal şartlar altında Türkiye'de ciddi anlamda siyaset yaptığını düşünen yapma hevesi içinde olan bunu kurumsallaştırıp partilere dönüştüren herhangi bir hareketin bir unsurun muhakkak ve muhakkak en önemli ögelerinde birisi böylesine çarpık bir sistemin içerisinde ismini bile koymaktan zorlandığımız hatta koyamadığımız bir sistemde ülkenin yol alamayacağını mümkün olamayacağını düşünmesi ardından da buna çözüm getirmesi beklenirdi. Ama öyle bir taassupla karşı karşıyayız ki bırakın bir şeyi fiilen değiştirmeyi bunu tartışmayı bile zül kabul ettiler. 80 yıldır zaten bir şeyleri tartışmaya tartışmaya kendileri tartışılır hale geldiler. Millette bunlara itibar etmiyor. Yarım asır geçti ne bir iktidar yüzü gördüler nede bir irade yüzü gördüler" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!