dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2508.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64427.85$

Pendik maçının provası!


Pendik maçının provası!
Mehmet Ayhan: Yarınki maç, Pendikspor maçının provası olacak
Narin

YORUM / MEHMET AYHAN

Yeni Malatyaspor emin adımlarla şampiyonluğa doğru ilerliyor. Yarın yapılacak Karagümrük maçı, haftasonu oynanacak Pendikspor maçının provası niteliğinde olacak.

Aydın 1923'ü sahasında ağırlayan Yeni Malatyaspor'da benim dikkatimi çeken en büyük özellik, bütün futbolcuların görevini eksiksiz yapmak için gösterdiği çabaydı. Sezon başından beri görmek istediğim ve son birkaç haftadır gördüğüm bu çaba skora olumlu yönde yansıyor. Kalecisinden ileri uç adamlarına kadar büyük bir çalışma isteği görüyorum. Futbolcuların bu gayreti hem  teknik heyeti hem de tribündeki taraftarı heyecanlandırıyor.

LİDER OLMANIN BAZI HANDİKAPLARI VARI

Aydın maçında her bir futbolcu üzerine düşüne fazlasıyla yaptı. Kimse kimseden az efor sarfetmedi. Maçın skoruna bakarak yorumlamayalım. Ama 3 puanı hakeden taraf kesinlikle Yeni Malatyaspor'du. Aydın 1923'ü tek golle geçmeyi başaran Yeni Malatyaspor'da liderlik koltuğunu yeniden almanın mutluluğu yaşanıyor. Lider olmanın bir ağırlığı olduğunu bilmeyen yoktur. Eğer bir takım liderse, o takıma karşı oynayan her bir futbolcu yenmek arzusuyla daha çok performans ortaya koyar. Haftasonuoynanan maçta ilk yarının son dakikalarında gelen gol maçında skoru olmuştu. Artık her bir rakip, Yeni Malatyaspor için büyük tehlikedir. Yarın oynanacak Karagümrükspor maçının önemi çok fazladır.

ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLAR ÇOK ÖNEMLİ

Ligde kalan maçların kolay olmayacağını daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Nitekim iki gün önceki maça bakınca haklılık payımız ortaya çıktı. Bundan sonraki maçlar da kolay olmayacak. Takımın özgüveni artık oturmuş durumda. Ama yine belirteyim, bu özgüven takım için bir yere kadar iyi. Ancak bir yerden sonra iş rakibi hafife almaya doğru gidiyor. Teknik ekibin bu konuyla ilgili bir çalışma yaptığını düşünmek istiyorum. Şayet bu konuyla ilgili herhangi bir tedbir alınmadıysa, düşüş yaşama ihtimali de büyüktür.

FUTBOLCU VE TARAFTARIN BÜTÜNLEŞMESİ, GALİBİYETİ GETİRDİ

Eğer bir takımın hedefi şampiyonluksa, hem futbolcular, hem teknik direktör, hem yöneticiler hem de taraftarların biraaraya gelen bir makine dişlisi gibi uyum içinde hareket etmesi gerekir. Aydınspor maçında bunu gördük. Futbolcular ve taraftarlar bir bütün gibi hareket etti. Sonuç olarak başarı geldi.

DAHA ÇOK KOŞACAKLAR

YeniMalatyaspor takım olarak iyi durumda. Birkaç sakatlık var ama onların yerine sahaya çıkacak arkadaşları da onları aratmayacak kapasitedir. Eğer sakatlar da katılırsa Yeni Malatyaspor çok daha yüksek bir kapasiteye ulaşacaktır. Daha çok koşmak ve puanları yazdırmak zorundalar.

Yarınki maçta karşılarında ligin genç ve dinamik bir ekibini bulacaklar. Karagümrüklü futbolcuların doğru işleri doğru zamanlarda üst üste yaptıklarını daha önce görmüştük.

BAŞAKŞEHİR'İN STADINA TALİH OLDULAR

Karagümrük maçı demişken, Yeni Malatyaspor yönetiminin atmak istediği bir adımdan da bahsetmek isterim. İstanbul'da Karagümrük maçını Süper Lig Ekiplerinden İstanbul Başakşehir'in stadında oynamak için girişimlerde bulunduğu haberini aldık. Şayet bu olursa İstanbul'da yaşayan Malatyalılar için bir futbol ziyafeti yapılacaktır. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!