dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2301.7
  • BIST
    9075.66
  • BTC
    71302.75$

Porgalı: Seçim beyannamemiz iktidarın kimyasını bozdu


Porgalı: Seçim beyannamemiz iktidarın kimyasını bozdu
Hulisi Porgalı: Geçmişte iktidara çok fazla oy verdiniz ama bugün pişmansınız...
Narin

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı seçim çalışmaları kapsamında ilçe ve esnaf ziyaretleri ile mahalle toplantılarına devam ediyor. 7 Haziran Genel seçimlerine kısa bir süre kala hız kesmeksizin çalışmalarını sürdüren Porgalı, vatandaşlardan destek sözü almaya devam ediyor.

CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı seçim çalışmaları kapsamında Darende ilçesine bağlı Balaban ve Yukarı Ulupınar mahallerini ziyaret etti. İlçe ziyaretinin ardından taksici esnafıyla bir araya gelen Porgalı, son olarak Yakınca Mahallesinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Darende ilçesi Balaban ve Yukarı Ulupınar Mahallelerini ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı ilçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Balaban mahallesinin kendisine her zaman için çok sempatik geldiğini belirten Porgalı, “ Bir Cumhurbaşkanı vatandaş ayrımı yapmamalı. Bizler üvey evlat olsak Allah'a karşı günah işliyorum düşüncesiyle hakkını yemez.  Biz Malatya'da kayısıda üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bizde insanız, birinci sınıf hizmeti hak ediyoruz, bizimde nüfus cüzdanımızda Türkiye Cumhuriyeti yazıyor” dedi.

Malatyalıların hiç tanımadığı iktidar partisinin milletvekili adayı Nurettin Yaşar Darende'ye gelip kayısıyla ilgili sorununuzu 15 günde çözeceğinin sözünü veriyor diyen Porgalı, “ Bugüne kadar çözemediğiniz sorunu 15 günde mi çözeceksiniz. Karadeniz'de olduğu gibi dönüm başına 170 lira alan bazlı destek versinler bende Ak Parti'ye AKP'ye oy veririm sizin için” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Balaban Mahallesi esnafıyla bir araya gelen Porgalı, esnafların tek tek elini sıkarak sohbet etti.

Balaban mahallesinin ardından Yukarı Ulupınar mahallesini ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Herkes huzurlu bir yaşam sürmek istiyor ancak çözüm İmralı da, Kandil'de değil. Çözüm mecliste, STK'larda, halkta arasın. Meclisin haberi olmadığı, halkın, kendi milletvekillerinin haberinin olmadığı bir çözüm süreci istemiyoruz. Bu durum çözü değil, çözümsüzlüktür” sözlerini kaydetti.   

Darende ilçesine bağlı Balaban ve Yukarı Ulupınar mahalleleri ziyaretinin ardından taksici esnafıyla bir araya gelen Porgalı, “ Bir araca önce yüzde 45 ÖTV konulacak ardından yüzde 18 KDV alınacak. Birde motorlu araç vergisinin üzerine T plaka bedeli ödenecek. Malatya güya Büyükşehir ama gerekli belgeler gidilip Elazığ'dan alınıyor. Bunun hesabını bu arkadaşlarımız sandıkta soracak” ifadelerini kullandı. 

CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı'nın seçim çalışmaları kapsamında son durağı Yakınca Mahallesi oldu.

Yakınca Mahallesinde düzenlenen toplantıda konuşan Porgalı, “ Yakınca belediyemiz vardı ancak bir yıla aşkın bir süredir yok.  Şimdi yüzünüze bakan yok. Geçmişte iktidara çok fazla oy verdiniz ama bugün pişmansınız” diye konuştu.

Biz seçim beyannamemizi yayınladıktan sonra ezberleri bozduk, iktidar partisinin ise kimyası bozuldu. 12 senede ilk defa kendilerini savunmaya aldılar diyen Porgalı, “ Malatya'ya yaptıkları hizmetler ortada bir viyadük yapıldı bir facia yaşanması an meselesi, Devlet hastanesi kapatıldı, iki hastaneyi tek hastane yaptılar. 800 yatak dediler, 640'a düştüler, saydık 327 yatak çıktı. Kaybettiklerimiz saymakla bitmez, eski hal binasının yerindeki cami yıkıldı avm yapıldı. Sümerbank'ı kaybettik yerine avm yapıldı. Tekel yıkıldı. Bizim bu memlekette Tekel'in Sümerbank'ın ekmeğini yemeyen var mı? Üstelik yok pahasına içindeki demir fiyatı 13 trilyonken 6 trilyona satıldı” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!