dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2420.3
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64396.59$

Rabbim utandırmasın


Rabbim utandırmasın
Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı: 'Bakanlıkla birlikte Malatya’ya gelen hizmet daha süratli bir hal alacak.'
Narin

MALATYA TIME / ÖZEL

Ak PartiMalatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Time'a özel açıklamalarda bulundu.
Yeni Kabine'de Bülent Tüfenkci ismini gördükleri zaman büyük bir memnuniyet duyduklarını söyleyen Hakan Kahtalı, “Yeni Kabine'de Malatyalı bir bakanı görmek bizim için gurur vesilesidir. Partimizin kurucuları arasında ve uzun yıllar il başkanlığımızı yapmış bir arkadaşımızın bakanlık koltuğuna layık görülmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Bülent Tüfenkci'nin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gibi çok önemli bir görevi layıkıyla yerine getireceğine olan inancım tamdır.” şeklinde konuştu.

19 YILLIK HASRET BİTTİ

Yeni hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Bülent Tüfenkci'nin, AK Parti'nin kuruluşundan beri hizmet verdiğini ve uzun yıllar il başkanlığı görevini yerine getirdiğini hatırlatan Kahtalı, “Malatyamızın 19 yıllık özlemi sona ermiştir. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'dan sonra Malatyalılar için bakanlık kapısı kapanmış gibiydi. Ak Parti hükümetlerinin ülkemize çağ atlattığı dönemlerde bile durum maalesef değişmemişti. Ülkemiz büyük bir hızla büyüyüp gelişirken, Malatyamız da bu gelişmeden nasibini almıştır. Ancak hizmetlerin daha hızlı ve daha etkin bir şekilde Malatya'ya ulaşması için bakanlıklardan birinin verilmesi daha önemliydi. Nitekim biz de çeşitli vesilelerle konuyu parti yöneticilerimize, Genel Başkanımız sayın Ahmet Davutoğlu'na ve Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a arz etmiştik. Kıymetli Genel Başkanımız ve Başbakanımız biz konuyu arz ettiğimiz sırada bizi haklı görerek şöyle bir söz de sarf etmişti: “Özellikle Maraş ve Malatya gibi illerimiz bu anlamda ihmal edilmiş” Bu dönemde sağolsunlar talebimize olumlu cevap verip, sayın Bülent Tüfenkci'yi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koltuğuna layık gördüler. Bülent Tüfenkci'nin Malatya'ya çok faydalı hizmetler yapacağına yürekten inanıyor, kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

MALATYA İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT

Bülent Tüfenkci'yle birlikte ülkemizdeki son yıllarda yapılan atılımlara paralel bir şekilde büyüyen ve gelişen Malatya'nın sesinin daha gür çıkacağını söyleyen Hakan Kahtalı, “Malatya'nın hükümette bir bakan ile temsil ediliyor olması büyük ve faydalı işleri de süratli bir şekilde getirecektir. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci, Malatya'nın sorunlarını yakından bilmektedir. Değerli Bakanımızın, şehrimize her alanda katkı sağlayacağı inancındayım. Rabbim kendisini çıktığı bu yolda utandırmasın. Kendisi Malatya'daki yatırımlara olumlu katkılar sağlayacaktır. Güçlü bir iktidar, güçlü bir hükümet kuruldu. Bu durum Malatya için tarihi bir fırsattır. Gümrük Bakanlığı çok önemli bir bakanlıktır. İthalat ve ihracat noktasında gelişmiş bir ülke olan Türkiyemiz için çok önemli bir makamdır. Bu makama getirilen ismin Malatyalı olması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Gümrükler ve ticaretin sorumlusununMalatyalı bir bakanda olmasının olumlu yansımalarını yakın zamanda göreceğiz. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Bey'in de dile getirdiği gibi milletimizden aldığımız destek ile Türkiye'yi daha iyi bir noktaya taşımak için gayretlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN VEKİLLERİMİZDE BAKANLIK YAPABİLECEK KABİLİYETTEDİR

Mevcut vekiller arasında herhangi bir bakanlığın sorumluluğunu üstlenebilecek isimlerin de varlığını kimsenin inkar edemeyeceğini söyleyen Hakan Kahtalı, “Malatyamız için düşünülen ve açıklanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı makamına Bülent Tüfenkci'nin getirilmesi bana göre isabetli bir karardır. Çünkü böyle önemli ve hassas bir bakanlığın görevlerini ifa edebilecek isim ancak hukukçuların içinden seçilebilirdi. Öznur hanım veya Taha beyin de bakanlık alma ihtimali vardı. Haddimi aşmış olmaktan da imtina ederek belirtmek isterim ki, bütün vekillerimiz bakanlık yapabilecek kapasitedir. Tabii ki Başbakanımızın takdiridir. Bence de isabetli bir karardır. Bizim ilimizden bir bakanlığı tevdi etmelerinden dolayı sayın Başbakanımıza giderek teşekkür etmek isterim. Hatta yeni kabine açıklanır açıklanmaz genel merkeze Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır ve Bakanımızla birlikte giderek teşekkürlerimizi ve memnuniyetimizi arz ettik. Bakanlık makamında Bülent beyin veya bir başka arkadaşımızın olmasının bizim açımızdan ehemmiyeti, Malatyalı olmasından daha fazla değildir. O makam da Malatyalı bir ismin olması yeterlidir.” dedi.

ÜLKEDEKİ GERİLİMİN AZALTILMASI GEREKİYORDU

Son seçimlerin de bir değerlendirmesini yapan Hakan Kahtalı, “Ortada takdir edilecek bir durum vardır. 7 Haziran seçimlerindeki sonucun üstüne koyarak tüm Türkiye'yi ve Malatya'yı kazandık. 1 Kasım seçimlerinde, 7 Haziran'a göre bir oy patlaması yaşanmıştır. 7 Haziran da dahil 10 tane seçimi birinci parti olarak geride bırakan Ak Parti, milletimizin teveccühünü boşa çıkarmayacaktır. Hem ülkemizde hem de Malatya'da 7 Haziran ile 1 Kasım arasında büyük fark var. 7 Haziran sonrası ülkemizin içine düşürüldüğü kaosu herkes görmüştür. Tek başına iktidar olmayınca koalisyonun da ülkeye herhangi bir fayda sağlamayacağı ortaya çıkmıştır. Ülkemizde bir kaos vardı. Suruç'ta başlayıp ve sonra da devam eden terör olayları vardı. Ekonomi durağan pozisyona geçmişti. Halen devam eden bir terör belasını da herkes o dönemde de gördü. Ülkemiz büyük bir gerilimin içindeydi. Halkımız da bu gerilim ortamının bitirilmesini istedi. Geçmişteki 10 seçimden birinci olarak çıkan Ak Parti'ye bir kez daha destek verildi. Bu millet, ülkenin önünü açabilecek, ufkunu açabilecek ve samimi gördüğü Ak Parti'yi yeniden iş başına getirdi. Hepsine minnettarım. Allah hepsinden razı olsun. Ülke genelinde yüzde 49 buçuk, Malatya'da ise yüzde 68'e yakın bir oy oranı yakaladık. Burada bize oy veren bütün kardeşlerime teşekkür ediyor, o veren veya vermeyen diye ayırt etmeden ülkemize hizmet etmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!