dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2451.4
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64364.65$

Rahime Batu'nun kemikleri sızlıyor


Rahime Batu'nun kemikleri sızlıyor
FETÖ'cüler öyle bir skandala imza atmışlar ki...
Narin


Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle 667 sayılı KHK ile kapatılan Battalgazi Eğitim Vakfı'nın, İstanbul'daki bir otel ve arsanın 2011 yılında gerçekleşen satışında usulsüzlük yaptığı tespit edildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişlerince hazırlanan raporda, yapılan usulsüzlüğün vakfın yöneticilerinden tahsil edilmesi istendi.

HABER MERKEZİ-MALATYA

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'yle bağlantılı olduğu tespit edilen Battalgazi Eğitim Vakfı'nda yapılan inceleme ilginç detayları da ortaya koydu. Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişlerine vakıfta yapılan incelemede, yöneticilerin İstanbul'daki bir otel ve arsanın satışında usulsüzlük yaptığı tespit edildi. Battalgazi Eğitim Vakfı FETÖ'yle bağlantılı olduğu tespit edilerek 667sayılı KHK ile kapatıldı. Edinilen bilgiye göre vakıf yöneticileri, Türkiye'nin ilk kadın cerrahı Rahime Batu tarafından bağışlanan İstanbul'daki bir otel binası ve arsayı ederinden daha ucuza satarak 8 milyon 334 bin dolar zarar etti. 2011 yılında 12 milyon 344 bin dolar fiyat biçilen mülkleri, 4 milyon 010 bin dolara satarak zarar eden yöneticiler hakkında işlem başlatılırken, müfettiş raporunda sözkonusu zararın yöneticilerden tahsil edilmesi istendi.


6 YIL MERCEK ALTINDA
1986 yılında faaliyete başlayan Battalgazi Eğitim Vakfı kapatıldıktan hemen sonra 2010-2016 yılları arasında yapılan tüm faaliyetleri mercek altına alındı. Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nca yapılan incelemede, İstanbul İli, Fatih İlçesi, Alemdar Mahallesi 55 ada, 13 parsel, Şengül Hamam Caddesinde bulunan 680 metrekare arsa yüzölçümlü bodrum, zemin ve 3 normal katı ve çatı arası mahalle olan 1960 metrekare yasal kapalı alanı olan otel olarak kullanılan gayrimenkulün ederinden çok az ücrete satıldığına işaret edildi.


FATURASIZ TAPU MASRAFI
Öte yandan vakıf yöneticilerinin sözkonusu otelin satışından dolayı da 900 bin TL'lik tapu bedeli göstermesi de dikkat çekti. Tapu bedeline ilişkin herhangi bir faturanın bulunmadığına dikkat çekilen raporda, bu meblağın da yöneticilerden tahsil edilmesi gerektiği belirtildi. Vakfın belgelerini inceleyen müfettiş, yapılan zarara ilişkin cumhuriyet başsavcılığına şikayette bulunularak, ilgili kişilerin yargılanması gerektiğine de yine raporunda yer verdi.


OKUL SKANDALLARLA ANILIYORDU
Malatya'daki tüm mal varlığını Battalgazi Eğitim Kurumu'na bağışlayan Rahime Batu adına bir de okul yaptıran FETÖ, okulda çeşitli usulsüzlüklerle gündeme gelmişti. Usulsüz not verilmesinden, sahte ders fişlerine kadar pek çok skandala imza atan okul yönetimi, ayrıca Türkiye'de denkliği bulunmayan yurtdışındaki okullardan sözde öğretmenleri getirterek ders verdirmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hakkında inceleme başlattığı okul, FETÖcülerin girişimleriyle defalarca engellenmek istenmişti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu okul da FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılmıştı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!