dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2282.2
  • BIST
    9021.2
  • BTC
    70668.57$

Rakibi küçümsersen olacağı bu…


Rakibi küçümsersen olacağı bu…
 Ders çıkartılmamışsa, koltuk da sallantıda
Narin

YORUM: MEHMET AYHAN

Önceki gün Malatyaspor'a gönül verenler büyük bir sürprizle karşılaştı. TFF Birinci Lig'in lideri olan Yeni Malatyaspor, TFF 3. Lig ekiplerinden Erzincanspor ile yaptığı kupa mücadelesini kaybederek Türkiye Kupası dışında kaldı.

Maçla ilgili yorum ve analizleri iki gündür takip etmeye çalışıyorum. Ancak yorumların hemen hemen hiçbirinde kulüp yönetiminin, teknik heyetin ve futbolcuların bu maçı küçümsediğiyle ilgili bir şey görmedim. “En azından bana rast gelmedi” diyelim de bazı arkadaşlar darılmasın.

YÖNETİM, TEKNİK HEYET VE FUTBOLCULAR…

Ben hem rakibin hem de kupanın küçümsendiğini düşünüyorum. Çünkü maçtan önceki gün Yeni Malatyaspor'un Sportif Direktörü Ali Ravcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamayı o kadar basit yapmıştı ki, bu açıklamayı okurken aklımdan geçti. Ravcı'nın açıklamasında “Ligde liderlik koltuğundayız, Türkiye Kupası'nda da 24 Erzincanspor'u yenerek, gruplara kalmak istiyoruz” tarzında bir açıklaması vardı. Rakipleriyle ilgili “Bu takımın şöyle şöyle bir taktiği var, buna göre önlem aldık. Falanca futbolcuları şu veya bu şekilde onu da düşündük” tarzında bir açıklaması yoktu. Rakiplerinin liglerindeki durumunu veya kupadaki ilerleyişini analiz etmiş gibi bir havası yoktu bu açıklamanın. Maç bitmiş, yönetim yine sus-pus olmuş. Neden kupa dışında kalındığıyla ilgili herhangi bir yorum veya tenkit görmedik.

Yönetim böyle de teknik heyet çok mu farklı. Maça çıkan futbolculara bakıyoruz bir kısmı sanki hiç hazırlanmamış. “Ligdeki liderlik zaten bize fazla, bir de kupada mı mücadele edelim. Kimsenin beklemediği bir yerdeyiz zaten. Bize lig yeter” edalarında hareket ediyorlardı. Takımdakilerin diğer kısmına da “24 Erzincanspor'da kimmiş, biz bunlara yattığımız yerden gol atarız. Turu da atlar, gruplarda kimlerle karşılaşacağımıza bakarız” diyor gibiydiler.

DEFANS EVLERE ŞENLİK…

Oyun kurgusuyla, futbolcu seçimiyle ilgili birçok şey söyleyebiliriz ancak, önceki günkü maçtan sadece yenilen gollere dikkat çekmek istiyorum. Yenilen gollerde, Yeni Malatyaspor takımının başka yerlerde olduğunu gördüm. Defans evlere şenlik, kaleci ise önündeki takım arkadaşlarından habersiz kendi havasında, bir o yana zıplıyor bir diğer yana. Kaleci yerinde duramıyor da top yerinde duruyor mu sanki. Ne hikmetse Yeni Malatyaspor kalesini çok seviyor. Hep o civarda. Goller 2 dakika arayla geliyor. Filelerle iki kere kucaklaşan top, sonuçta birilerini uyandırıyor ama ilk yarı da bitiyor.

İlk 45 dakikada 2-1 geriye düşmüş bu takımın, ikinci 45 dakika için büyük bir telaş içinde bir sağdan bir soldan atak tazeliyor. Yapılan her orta, gol için ümitlendiriyor taraftarı. Ancak ne fayda 90 dakika bitiyor ve 3. Lig Temsilcisi takım, 1. Lig liderini eleyerek gruplara kalıyor. Lider de ligine dönüp önündeki maçlara bakıyor.

DERS ÇIKARTILMAMIŞSA KOLTUK SALLANTIDA

Kupa gitti geçmiş ola. Biz 1. Lige ve liderlik koltuğuna bakalım. Bu hafta 1. Lig'in 9. Hafta maçında Elazığspor'la karşılaşılacak. Kupadaki mağlubiyetin unutturulması adına önemli bir maç var önümüzde karşılaşma. Elazığspor'la karşılaşacak Yeni Malatyaspor'da hazırlık başladı da bitmek üzere. “24 Erzincan maçından ders çıkartılmamış ise liderlik koltuğu da sallantıda” diyebiliriz.

MAÇA, ÖZNUR HANIM DA GELİYOR

Bildiğiniz gibi deplasman yasağı kalktı. Dolayısıyla 10 aradan sonra Malatyalı taraftar Elazığ'a giderek maçı izleyecek. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalına konuk olan taraftar temsilcileri, dostluk mesajları verdi. Ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde olumlu bir gelişme bu. Hatta bu programa telefonla bağlanan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, bu güzel ortamdan dolayı memnuniyetini belirterek, maça kendisinin de geleceğini beyan etti.

Tribün çekişmelerini sonlandırma adına atılmış bu adımda katkısı bulunanları kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!