dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2492.8
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63434$

Ravcı: 'Çok kıymetli bir üç puan oldu...'


Ravcı: 'Çok kıymetli bir üç puan oldu...'
Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, TFF 1. Lig'in ilk haftasında Mersin İdmanyurdu karşısında alınan galibiyeti değerlendirerek, sezona iyi başlamanın önemine değindi.
Narin


Sezona farklı ve güzel bir galibiyetle başlamanın takımdaki ve şehirdeki motivasyonu bir anda en yükseğe çektiğini söyleyen Ravcı, "Onun için bu çok kıymetli bir 3 puan oldu" dedi.

Lige istedikleri gibi başladıklarını dile getiren Ravcı, "Lige galibiyetle başlamak istediğimizi her fırsatta söylemiştik. Çok şükür ki öyle bir başlangıç oldu. İstediğimiz sonucu aldığımız için mutluyuz. Teknik heyet ve futbolcularımızı tebrik ediyoruz. Sezonun ilk maçları her zaman zordur. Hele de Mersin gibi sıcak ve nemli bir havada genç ve koşan bir takıma karşı alınan galibiyet daha değerlidir. Mersin takımı genç olabilir, transfer yasağından dolayı güçsüz olabilir ama biz olaya öyle bakmıyoruz. Bu ligde hedefleriniz varsa, güçlü güçsüz demeden puanları toplamalısınız. Sezona farklı ve güzel bir galibiyetle başlamak takımdaki ve şehirdeki motivasyonu bir anda en yükseğe çekti. Onun için bu çok kıymetli bir 3 puan oldu" diye konuştu.

"Birkaç hafta sonra mükemmele yakın bir Yeni Malatyaspor izleyebileceğiz"

Konuşmasında futbolcuların genel form durumlarına da değinen Ravcı, "Eksikleri olmayan bir takım dünyada yoktur. Bizim de doğal olarak eksiklerimiz var. Tabi ister istemez takım ilk maç galip gelince her şey tamam gibi görülmesin ya da algılanmasın. Bazı oyuncularımızdan henüz yararlanamadık. Amutu sakat, Mba cezalıydı Azubuıke henüz gelmedi. Bunun yanında tam anlamıyla fiziksel olarak hazır olmayan arkadaşlar var. Oyun şablonumuz belli ama nihayetinde yeni bir takımız ve bazı uyumsuzluklar olabiliyor. Ben inanıyorum ki birkaç hafta sonra daha az hata yapan, mükemmele yakın bir Yeni Malatyaspor izleyebileceğiz. Bu hafta içerde Samsunspor ile karşılaşacağız. Bu maçta da iyi futbolla galip gelmek istiyoruz. Taraftarımızın kendi evinde takımı çok merak ettiğini ve tribünleri dolduracağını biliyorum. Bu hafta Mersin'de müthiş destek vardı, aynısının daha fazlasını iç sahada tüm şehirden bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Maçları kolaylaştıran kağıt üzerindeki hesaplamalar değil sahadaki mücadeledir"

Ravcı, Yeni Malatyaspor'un fikstürü hakkında da konuşarak, "Bazen çok kolay bir fikstür çektiğimiz konuşuluyor ama ben buna katılmıyorum. Maçları kolaylaştıran kağıt üzerindeki hesaplamalar değil sahadaki mücadeledir. Hiçbir maç bitmeden kazanılmaz. Bu konuda çok dikkatli olmamız lazım. transfer tahtası kapalı takımlarla oynayınca sanki hemen 6 puanımız varmış gibi davranmamalıyız. Bir avantaj varsa bunu sahada galibiyete dönüştürmeliyiz. Futbolcu tek başına odasında rehavete girmez, bunu şehir oluşturur. Siz konuşursunuz, biz konuşuruz, 'şu rakip kolay' diye medya yazar, şehir konuşur rehavet öyle oluşur. Onun için Samsun maçı da zor geçecek. İç sahada geçen yıl çok puan kaybı yaşadık. Bu sezon bu şansızlığımızı da Samsun maçıyla kırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!