dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63891.729$

Rektör ve Başhekim TÖTM hakkında brifing verdi


Rektör ve Başhekim TÖTM hakkında brifing verdi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Sayın rektör ile başhekim, YÖK’teki bir toplantı için Ankara’ya gelmişlerdi....'
Narin

MALATYA TIME / ÖZEL HABER 

Gümrük ve Ticaret Bakanım Bülent Tüfenkçi, İnönü Üniversitesi  Turgut Özal Tıp Merkezi'nin 124 milyon liralık borcu ve üniversitenin durumuyla ilgili olarak Malatya Time'a çok özel açıklamalarda bulundu. Malatya Time Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin'in sorularına cevap veren Bakan Bülent Tüfenkçi,”Hem şahsım olarak hem de diğer Malatya milletvekilleri olarak İnönü Üniversitemizin daha iyi bir duruma gelmesi için azami gayret gösteriyoruz. Şu anda hastanemizin hali hazırda bazı sıkıntıları var. En önemli sorunu ise vadesi geçmiş borcunun bulunmasıdır. Ayrıca Karaciğer Hastanesinin kadro eksikliğidir. Bilindiği gibi çok güzel bir hastane inşa edildi. Ancak kadro eksikliği sebebiyle tam kapasiteyle hizmet veremiyor. Hali hazırda 130 yatağı boş durumda. Bölgemiz için çok önemli olan bu hastanemizin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz.” dedi. 

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİN ZİYARETİ 

Birkaç gün önce İnönü Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar'ın şahsına verdiği brifing hakkında da açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Sayın rektör ile başhekim, YÖK'teki bir toplantı için Ankara'ya gelmişlerdi. Gelmişken bizi de ziyaret ederek hastane ve üniversiteyle son durumu ile ilgili bilgi verdiler. Hastanenin borç batağında olduğunu belirterek bizden yardım talebinde bulundular. Karaciğer hastanesinin de kadroya ihtiyacı olduğunu ifade ettiler. Biz de hem kadro meselesiyle ilgili hem de borçla ilgili başta Maliye Bakanımız olmak üzere gerekli görüşmeleri yapacağımız belirttik. Ayrıca SGK'da da hastanelerin durumunun gözden geçirildiğini, İnönü Üniversitesi için de can suyu olabilecek bir şekilde Maliye'den alabileceğimiz bir destek için çalışacağımızı anlattık. İnanıyorum ki, üniversite ve hastane yönetimi bu zor durumlardan kurtulacaktır. İyi niyetle çalışacaklardır. Biz de elimizden geldiğince kendilerine yardımcı olacağız.” ifadelerini kullandı. 

YENİ YÖNETİM, YENİ BİR HEYECAN… 

İnönü Üniversitesi'ndeki seçim ve yeni Rektör Ahmet Kızılay ile ilgili görüşlerini de aktaran Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Üniversitemizdeki seçim gayet demokratik bir ortamda geçti. Biz de özellikle müdahil olmak istemedik. Üniversitemizin mensupları kendilerini idare edecek kadroyu seçmeleri için objektif olmak istedik. Neticede de Ahmet Kızılay hocamız seçilerek, kendi ekibini oluşturdu. Hakan Parlakpınar hocamız da kendini kanıtlamış bir hocamızdır. Yeni yönetimin, yeni bir heyecan ve şevkle üniversitemizi daha ileri götüreceğine inanıyorum. Ahmet Kızılay hocamız, dürüst, düzgün, iyi niyetli ve çalışkan bir hocamız. Hedefleri olan bir hocamız. İnönü üniversitesini daha ileriye taşıyacaktır. Üniversitemiz, şehrimizle bütünleştirecektir. Ahmet Kızılay hocamız, İnşallah kuracağımız ikinci üniversiteye de ağabeylik yapacaktır.” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!