dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.59
  • ALTIN
    2495.3
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62863.15$

Rektörlük için bütçe lobisi devrede!


Rektörlük için bütçe lobisi devrede!
İnönü Üniversitesi’ne ait 550 milyon TL’lik bütçe, bazı kişilerin iştahını kabartıyor
Narin

Pastadan pay almak isteyen bütçe lobisinin, üniversitenin bütçesine hükmetmek için bazı adayları ön plana çıkararak desteklediği belirtiliyor.

HABER MERKEZİ – ÖZEL

İnönü Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerine sayılı günler kaldı. 550milyon TL'lik bütçeye sahip üniversite için adaylar birbiriyle yarışırken,  bazı adaylara verilen desteğin arkasından üniversite bütçesi çıktı. Adeta kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyen bu lobinin, adayların seçim çalışmalarına maddi destek sağladığı da iddialar arasında.  

PARAYA HÜKMETMEK İSTİYORLAR

550 milyon TL'nin üzerindeki bütçesiyle Malatya Büyükşehir Belediyesi'yle yarışan İnönü Üniversitesi, yeni kaptanını bekliyor. Aylardır süregelen seçim çalışmalarında bazı adaylar, yaptıkları kampanyalarla öne çıktı. Adayların seçim çalışmalarına yaptığı yatırımın arkasından ise üniversite bütçesine konmak isteyen kişilerin olduğu belirtiliyor. Bütçe lobisinin, üniversitenin bütçesine hükmetmek için bazı adayları ön plana çıkararak desteklediği belirtiliyor.

BÜTÇEYİ RANTA KURBAN ETMEYİN

İnönü Üniversitesi'ne bağlı Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne pek çok esnaf satış yaparken, ücretlerini 1-1,5 yılda tahsil edemiyor. 550 milyon TL'lik üniversite bütçesinin ödemeler konusunda esnafı bu denli sıkıntıya sokması, bütçenin doğru kullanılamadığı yorumlarına neden oluyor. Esnaflar üniversite bütçesinin ranta kurban gitmesini istemezken, yine rektörlüğe bağlı olan ve işletmesi ihale usulü çeşitli kişi ve şirketlere verilen alanlara yönelik çalışma yapılmasını bekliyor.  

ESNAF PARASINI ALAMIYOR

Türkiye genelindeki tüm araştırma hastanelerinde tahsilat yapamayan esnaf benzer sıkıntılar yaşarken, hastanelere verilen bütçelerin düzgün kullanılamadığı belirtiliyor. Geçtiğimiz dönemlerde bütçe sıkıntısını gerekçe gösteren Sağlık Bakanlığı, araştırma hastanelerinin bütçesini bakanlığa aktarmak için düğmeye basmıştı. Turgut Özal Tıp Merkezi Araştırma Hastanesi'nin de benzer sıkıntılar nedeniyle iflasın eşiğine geldiği öne sürüldü. Aylık 25 milyon TL dönen parası bulunan hastane, performans gibi çeşitli gerekçelerle esnafın parasını ödeyemiyor.

YENİ YÖNETİM NE YAPMALI?

Seçimlerle birlikte iki dönem rektörlük koltuğunda oturan yönetimin değişmesi bekleniyor. Bu değişim rüzgarıyla birlikte göreve başlayacak yeni yönetimin, kafeteryalar, otopark gibi ihaleye çıkarılan alanlarla ilgili ciddi çalışma yapması isteniyor. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!