dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2311.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70864.44$

Rödermark Belediye Başkanı, Çakır'ı ziyaret etti


Rödermark Belediye Başkanı, Çakır'ı ziyaret etti
Kern, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.
Narin

Kardeş belediye ilişkileri kurmak üzere Malatya'ya gelen Almanya'nın Rödermark Belediye Başkanı Roland Kern, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Hekimhan ile kardeş belediye ilişkileri kurmak üzere Malatya'ya gelen Almanya'nın Rödermark Belediye Başkanı Roland Kern, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve beraberlerindeki heyet ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çakır, heyete Malatya hakkında bilgiler verdi. Çakır, "Malatya tarım alanında birçok ürün yelpazesine sahip. Tarım ürünleri içerisinde ise kayısı ile ön plana çıkmaktadır. Ayrıca son yıllarda Malatya'da sanayi de gelişme göstermektedir. İki yıl önce büyükşehir statüsü kazanan Malatya, nüfusunun büyük çoğunluğu merkezde yaşamaktadır. Her ilçemizin kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Hekimhan cevizi ile ünlü bir ilçemizdir. Ayrıca büyük rezerve sahip maden ocakları ile de ileride büyük gelişme gösterecek bir ilçemizdir. Kardeş belediye ilişkilerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

KERN: "MALATYA VE HEKİMHAN ÇOK GÜZEL"

Gösterilen ilgi ve sıcak karşılamadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür eden Rödermark Belediye Başkanı Roland Kern, "Hekimhan Belediyesi ile kardeş belediye olmak için Hekimhan'da bazı incelemelerde bulunduk. Malatya ve Hekimhan gerçekten çok güzel. Rödermark'ta ve çevresinde 400 bini aşkın Türk yaşamakta. Bunların büyük bir çoğunluğunu ise Malatyalı ve Hekimhanlılar oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

"KARDEŞ ŞEHİR İLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ"

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ise ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Uzun yıllardan beri kardeş belediye protokolü imzalamak için çalışma içerisindeyiz. Zaman ve şartlar müsait olmadı, bazı aksaklıklar çıktı. Bugün tekrar Rödermark Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet gelerek Hekimhan'da incelemelerde bulundular. Uzun yıllardan beri devam eden ilişkilerimizi kardeş belediye protokolü imzalayarak daha da geliştireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rödermark Belediye Başkanı Roland Kern, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a Rödermark'ı tanıtıcı broşür ve kitapçık hediye etti. Çakır ise Rödermark Belediye Başkanı Kern'e kayısı kristali ile kayısı hediye etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!