dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70265.98$

Sağlıkçılara saldırıya sert kınama


Sağlıkçılara saldırıya sert kınama
Malatya Eczacılar Odası Son günler de sağlıkçılara karşı artan terör olaylarını kınadı.
Narin

Eczacılar Odasında Açıklama Yapan Başkan Tahir Özelçi şunları Söyledi:

‘'Diyarbakır Eczacı Odası eski yönetim Kurulu üyesi AK Parti Gençlik Kolları eski başkanı Eczacı Yunus Koca dün Diyarbakır ilimizde meslektaşımızın eczanesinin önünde hunlarca saldırıya uğramış ve katledilmiş ve şehit düşmüştür. Yine aynı şekilde Diyarbakır'ın Kulp İlçesindeki toplum sağlığı merkezinde doktor arkadaşımız Dr. Abdullah Birol yol kesen hain terör örgütü tarafından saldırıya uğramış ve şehit edilmiştir. Ülkemizde son zamanlarda Askerimizi, polisimizi doktorumuzu ve eczacımızı hedef alan şiddeti, tehdidi, hain ve kahpece yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz.

Eczacı meslektaşımız Eczacı Yunus Koca' ya ve Doktor Arkadaşımız Abdullah Birol'a Allahtan rahmet kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ülkemiz bu kaotik ortamdan geçerken Eczacılık mesleği ve meslektaşlarımızın da bir kaosa sürüklenmekte, karanlık günler geçirmekte, eczanelerimiz yangın yerine dönmektedir. 7 gün 24 saat ülkemizin en ücra köşelerinde fedakarca görev yapan ve yaşatmak için yaşamak isteyen eczacılarımızın ekonomileri her geçen gün bozulmakta meslektaşlarımızın çığlıkları ta Somali de duyulmaktadır.''

İLAÇ KRİZİ KAPIDA
Kanser ilaçları ile ilgili değerlendirmede bulunan Özelçi, SGK ile TEB arasındaki protokol sürecinin dolmak üzere olduğunu vurgulayarak, ‘'Hepinizin malumu Kanser ilaçları eczanelerimizden alınıp hastanelere verilmiştir. Eczanelerimiz ekonomik olarak kayba uğratıldığı gibi eski SSK mantığına dönülerek hasta mağduriyetleri de had saf faya ulaşmış, hastalar ilaca ulaşamaz duruma gelmiştir. Yine hastaların ilaca ulaşamayacağı daha vahim bir sorun kapımızda bizleri beklemektedir. Temmuz 2015 tarihi ile biten ama 01 Ekim 2015 tarihine kadar uzatılan hastaların ilaçlarını serbest eczanelerden alımına yönelik SGK ile TEB arasındaki protokol süreci dolmak üzeredir.
Türk Eczacıları Birliği tarafından hazırlanan bir taslak protokol Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerine sunulmuş ve hiç bir yanıt alınamamıştır. Eğer süreç böyle devam ederse 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren hastalarımız ilaçlarını fatura karşılığı eczanelerden almak ve bedelini nakit ödemek zorunda kalacaklarıdır. Sosyal Devlet İlkesiyle bağdaşmayan ve hiç de istemediğimiz hasta mağduriyetlerinin yaşanmasına yol açacak bu durumun önüne geçilmesi için bir an önce, eczacılarımızın ekonomik taleplerinin de karşılandığı bir protokolün Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanması ve hayata geçirilmesi vazgeçilmez talebimizdir'' dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!