dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2330.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70852.57$

Sağlıklı Oruç tutmanın yolları


Sağlıklı Oruç tutmanın yolları
Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Ramazan'a bir hafta kala Ramazan'da vücudun zinde kalmasını sağlayan öneriler ve tok tutan besinler hakkında bilgiler verdi.
Narin

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Ramazan'a bir hafta kala Ramazan'da vücudun zinde kalmasını sağlayan öneriler ve tok tutan besinler hakkında bilgiler verdi.

Diyetisyen Nilay Keçeci, Oruç tutarken açlık ve susuzluğu önlemek için, gün boyu tok tutacak besinlerin gücünden yararlanmak gerektiğini ifade etti. Keçeci, "İçerdiği vitamin ve minerallerin yanı sıra tok tutucu özelliği fazla olan yumurtanın sahurda mutlaka tüketilmesi gerekir. Sahurda haşlama, omlet ya da menemen şeklinde 1 ya da 2 adet tüketilebilir. Yumurta, uzun süreli tokluk hissi sağlayan en önemli besinlerdendir" dedi. Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden hurmanın sadece iftar için değil sahur için de oldukça değerli bir besin olduğunu söyleyen Keçeci, "Sahurda tüketilecek 3 adet hurma vücuda gün boyunca gerekli olan enerjiyi ve vitamini sağlayacak hem de tokluk hissini verecektir. Hurmayı ye iftarda düşen kan şekerinin dengelenmesi için 3 adet tüketilebilir" şeklinde konuştu. Kan şekerini dengelemek için tok tutan besinlerden faydalanmanın oldukça önemli olduğunu kaydeden Keçeci, "Yeşil elma da kan şekerini dengeleyici, içerdiği vitamin ve mineraller ile uzun süreli açlıkta hücrelerin yenilenmesine yardımcı olacaktır. Sahurda tüketilen 1 tane yeşil elma tokluk hissinin uzun süreli olmasında fayda sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. Peyniri tost ya da sandviç olarak birlikte tüketmenin sahurdan iftara kadar açlık hissini önleyerek tok kalmaya yardımcı olacağını dile getiren Keçeci "Ancak tost yanında tüketilen zeytinin tuzlu olması nedeniyle en aza indirilmesi doğru olacaktır. Aksi takdirde hem fazla tuz alımını hem de susuzluk hissine neden olabilir. Zeytinlerin bir süre su da bekletilmesi tuzunun giderilmesi için faydalı olabilir" ifadelerini kullandı. Keçeci konuşmasında, zinde bir ramazan geçirmek için vatandaşlara tavsiyelerde de bulunarak, "Günde en az 2 litre su için, vücudu susuz bırakmayın. Mide problemleri oluşturulması için gazlı içecekler tüketmeyin. Gün içerisinde 1 saat kadar bir uyku ile vücut dengenizi toparlamaya çalışın. Mide sorunlarını engellemek için kızartma ve kavurma ürünlerinden kaçının. İftardan 60-90 dakika sonra hafif tempolu 45-60 dakikalık bir yürüyüş yapın. İftarda şerbetli tatlı yerine 3 top dondurma tercih edin" diye konuştu konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!