dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9088.69
  • BTC
    69736.44$

Sahil yolu projesi için çalışmalar başlıyor!


Sahil yolu projesi için çalışmalar başlıyor!
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın açıklaması sonrası büyük sevinç...
Narin

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'nın geçtiğimiz günlerde Malatya'ya yapılacak olan yatırımlar hakkında yaptığı açıklamada sahil yolu projesini netleştirdiklerini söylemesi baraja kıyısı olan köylerde sevinçle karşılandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile kıyı şehir çizgisi ve sahil yolu projesini görüştüklerini ve bu projeleri netleştirdiklerini ifade eden Kahtalı'nın açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Mahmudiye Köy Muhtarı Mahmut Turhan, projenin hayata geçirilmesi halinde Malatya'nın çağ atlayacağını kaydetti.

MALATYA'YA ÇAĞ ATLATACAK PROJE
Sahil Yolu Projesi ile ilgili Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'nın açıklamasını müjde olarak gördüklerini kaydeden Turhan, “Kahtalı'nın yaptığı açıklama uzun zamandır beklediğimiz müjde niteliğinde bir açıklamaydı. Biliyorsunuz Malatya barajlar şehri olarak bilinir. Ancak gelin görün ki bu barajların kullanımı noktasında çokta iyi bir noktada olduğumuz söylenemez. Sahil Yolu Projesinin hayata geçmesiyle birlikte baraja kıyısı olan köylerin gelişeceğini ve Malatya'nın hem turizm hem de mevcut kaynaklarını kullanma yönünden önemli bir noktaya geleceğini düşünüyorum. Bu bölgemiz geçimini kayısı ve baraj balıkçılığıyla sağlamakta. Projenin hayata geçmesiyle birlikte her yönden gelişmişlik göstereceğimizi tahmin ediyorum. Bu açıklamanın ardından inşallah birkaç güne projenin ihalesi de netleştirilecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gerçekten önemli ve Malatya'ya çağ atlatacak bir proje. Artık Malatya'nın tıpkı denize kıyısı olan illerde olduğu gibi bir sahil yolu ve sosyal alanları olacak. Bu projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi için herkesin elini taşın altına koyması lazım. Çünkü Malatya'mızın her şeyiyle en iyisini hak ediyor” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLECEK

Konuyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise projenin ilk ayağına yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanacağını ifade ederek, “Kıyı şehir çizgisi ve sahil yolu projesinin Malatya için önem taşıyan bir yatırım olacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile yaptıkları görüşmede projeyi netleştirdiklerini belirten Kahtalı, “Son görüşmemizden sonra bunun müjdesini sizlerle paylaşmıştım. İnşallah kıyı çizgisi ve sahil yolu projesinin ilk ayağı yakın zamanda büyükşehir belediyemiz tarafından hayata geçirilecek. Tabi bu proje Malatya için oldukça önemli bir proje. Sadece baraj bölgemizde yer alan köyler değil, Malatya'nın geneli bu projeden olumlu şekilde etkilenecektir. Hükümetimize bu konuda verdiği katkılar için teşekkür ediyoruz. Ak Parti hükümetleri döneminde Malatya'mız çok önemli hizmetler aldı, almaya da devam ediyor” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!