dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2301.7
  • BIST
    9075.66
  • BTC
    71302.75$

Şahin'den Ağbaba'ya 'Madımak' cevabı


Şahin'den Ağbaba'ya 'Madımak' cevabı
Şahin: Böyle bir açıklamayı lanetliyorum, iğrenç...
Narin

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, isim vermeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın Madımak olayları ile ilgili açıklamasını eleştirerek, “Böyle bir açıklamayı lanetliyorum, iğrenç bir açıklama” ifadelerini kullandı.

Seçim sonrası teşekkür ziyaretlerine devam eden Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, bu kapsamda Yeşilyurt Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Burada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın Madımak olaylarının yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamalara da değinen Şahin, isim vermeden Veli Ağbaba'yı sert sözlerle eleştirdi.

Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz'ı makamında ziyaret eden Şahin, kendilerini ağırladıkları için Başkan Yalçın'a teşekkür ederek “Bizim seçimden seçime milletimizi, muhtarlarımızı, insanlarımızı hatırlayan bir parti olmadığımızı hepiniz biliyorsunuz. Biz elimizden geldiğince her zaman sizleri ziyaret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyleyen Şahin, “Maalesef bugüne kadar özellikle muhalefeti temsil eden siyasi partilerin milletvekillerinden bazen duyduğumuz şeyler bizi ziyadesiyle rahatsız ediyor, biz bu ülkenin birlik ve beraberliği için, sağlık ve selameti için gayret gösteren bir anlayıştan, bir düşünceden, bir kültürden geliyoruz. Biz bugüne kadar bazı partiler gibi şiddetten, kandan kaostan medet uman anlayıştan değiliz” şeklinde konuştu.

22 yıl önce Sivas'ta Madımak olaylarının yaşandığını hatırlatan Şahin, “O olayın perde arkasında bu işe yön veren kim varsa hepsini şiddetle lanetliyorum, kınıyorum. Bu olayın yaşandığı dönemde iktidarda biz yoktuk, iktidarda sol düşünceden gelen bir siyasi parti vardı.

Biz, Madımak sol düşüncenin ürünüdür diye konuşmadık hiçbir zaman ama ben dün Malatya'mızda sol kesimi temsil eden bir milletvekilin gaflet ve delalet içerisinde inançlı insanlarımıza hakaret etmesini lanetliyorum. Siz bir sorumluluk taşıyorsanız, bir siyasi partinin de genel başkan yardımcısı olmuşsanız neyi konuşmanız değil neyi konuşmamanız gerektiğini çok iyi bilmeniz lazım.

Madımak olaylarından hemen iki gün sonra Madımak'a misilleme olarak Başbağlar'da birçok insanımızın kanı döküldü, alınlarından hedef olunarak vuruldular, kimlerin niçin vurduğunu da biliyoruz. Madımak'ın arkasındaki sis perdesi henüz aralanmamışken o günkü siyasi partinin bugünkü uzantıları hala mütedeyyin insanlarımızı suçluyorlarsa ben onları lanetliyorum. Biz hep, bir insanı katletmek bütün insanlığı katletmektir düsturuyla hareket ederiz ama maalesef bu gaflet ve delalet içinde olan düşüncenin bugünkü temsilcileri hala o olayların sorumlusunun AK Parti olduğunu söyleyecek kadar bühtan ve delalet içerisindeler” dedi.

Bugüne kadar ayrım yapmadıklarını söyleyen Şahin, “Bu ülkede Alevi'si de bizim Sünni'si de bizim, Türk'ü de bizim Kürt'ü de bizim, biz insana insan olarak bakıyoruz. Bugüne kadar solcu mu sağcı mı, İslamcı mı değil mi diye bakmadık ama bunlar maalesef bir terör örgütünün militarist düşüncesiyle hareket ediyorlar, ortalığı kaosa dönüştürmeye çalışıyorlar. Bugün diyorlar ki şu kadar vekille gidip orada bulunacağız, gidersiniz, sizin hakkınız bu, saygı duyarım ama bu olayı AK Partililerin yaptığını söyleyecek kadar izan yoksunu olmamanız lazım.

Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı olmuşsun ama maalesef neyi konuşup neyi konuşmayacağını bilmeyecek kadar delalet içerisindesin. Ben şahsen Alevi kardeşlerim adına üzüldüm, Malatya'mız adına üzüldüm en azından aklıselimini ön plana çıkarması gereken bir konumda olan şahsın böyle bir konuşma yapmasından şahsen utanç duyuyorum, iğrenç bir açıklamaydı, yanlış bir şeydi.

Böyle şeyler üzerinden popülist politikalar yaparak kendi tabanlarına veya bazı tabanlara mesaj vermenin hiç bir faydasının olmadığını bilmeleri lazım. Hem Başbağlar'da hem de Madımak'ta katledilenlerin arkasında ne varsa, ki birinci derecede sorumlu olan o gün ki sol zihniyetti hala bu kara leke onların alınlarında aynen duruyor, ortaya çıkarılmasını istiyorum. Kendilerini gölgeleyerek AK Parti'yi lekelemek kimsenin haddine değil” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!