dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2439.1
  • BIST
    9908.63
  • BTC
    63578.26$

Saldırıya rağmen dimdik ayaktayız


Saldırıya rağmen dimdik ayaktayız
Türkiye'nin güçlü bir ekonomik saldırı altında olduğunu söyleyen Denge Gayrimenkul ve Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu, 'Rahat bir dönemden geçmiyoruz. Ama karamsarlığa dönüşecek bir dönemden de geçmiyoruz. Sıkıntılı dönem dediğimiz bir dönemde bile tünellerimizi, yollarımızı, havaalanlarımızı birer birer açıyoruz. İki kıtayı köprülerle, tünellerle birbirine bağlıyoruz. Bunlar Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacak yatırımlardır' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Türkiye'nin ekonomik olarak güçlü bir saldırı altında olduğunu belirten Denge Gayrimenkul ve Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu, "Rahat bir dönemden geçmiyoruz. Ama karamsarlığa dönüşecek bir dönemden de geçmiyoruz. Sıkıntılı dönem dediğimiz bir dönemde bile tünellerimizi, yollarımızı, havaalanlarımızı birer birer açıyoruz. İki kıtayı köprülerle, tünellerle birbirine bağlıyoruz. Bunlar Türkiye'ye büyük katkılar sağlayacak yatırımlardır. “Nakitte sıkıntı var” deniliyor ama bu Türkiye'ye özel bir durum da değil. Çünkü bütün dünyada nakitte sıkıntı var. Mesela Amerika'da yönetim değişikliği var. “Orayı bu değişim nasıl etkiler? diye tartışılırken ülkemiz için yapılanlar da ortada" diye konuştu.

YASTIK ALTI BİRİKİMLERİMİZ VAR
Son 13 yılda herşeye rahat ulaşan bir ülke olduğumuzu hatırlatan Budakoğlu, "Lüks diye bir kavram kalmadı. Eski dönemlere göre büyük bir rahatlama ve bolluk yaşandı. Halen de yaşanıyor. Türkiye'nin son bir iki yılda başına gelen sıkıntılara baktığınız zaman, “Eskiden olsaydı batardık” dersiniz. Şimdi ise o kadar sıkıntıya rağmen ülkemizin ekonomisi halen dimdik ayakta. Bolluktan sonra biraz sıkıntı görünce karamsar tablo çizenler oluyor. Burada bir şeylerden bahsederken gelecek adına karamsar veya iyimser olmamak gerektiğini düşünüyorum. Son 13 senede refah durumu söz konusuydu. Ben geçmişe bakarken, bugünkü parametreler üzerinden değerlendirmiyorum. Hükümetin finansman kaynakları için çalışmalarının olduğunu biliyorum. Mesela yastık altında birikimlerimiz var. Bunları yastık altından çıkarıp projelere finansman kaynağı haline getirecek çalışmalar var" şeklinde konuştu.

MAYIS'TAN İTİBAREN RAHATLAMA OLACAK
Karamsar tablolar çizmenin ülkemize hiçbir fayda getirmediğini belirten Budakoğlu, "Çünkü durum bu kadar vahim değil. Başbakanımızın bir açıklaması vardı geçtiğimiz günlerde. Yanlış hatırlamıyorsam Mayıs'tan itibaren bir rahatlamanın olacağını söylüyordu. Eski bilgilerle, iş yapma alışkanlıklarıyla geleceğe bakılmaz. Burada hükümetin de yapmış olduğu çalışmaların göz önüne konulması lazım. Bunun zamanla görüleceğini düşünüyorum. O çalışmaların halkın önüne konulması lazım. Böyle olursa millet daha bir pozitif bakacaktır olaylara. Yönetim çok önemli. Amerika'yı Amerika yapan, Japonya'yı Japonya yapan ve Almanya'yı Almanya yapan kurdukları sistemlerdir. Bizde şu son 13 yıldır yapılanlara bakıldığındakim ne derse desin, ortaya konulan değerler ile Atatürk'ün vefatından sonraki dönemdeki yapılanlar ile karşılaştırıldığında gerçekte yönetim şeklinde bizim neye ihtiyacımız olduğunu gösteriyor" değerlendirmesine bulundu.

15 TEMMUZ'A RAĞMEN AYAKTAYIZ
Türkiye'nin 15 Temmuz gibi bir süreçten geçtiğini de hatırlatan Budakoğlu, " Buna rağmen ekonomimiz ayakta, siyasi kurumlarımız ayakta ve en önemlisi askeriyemiz ayakta, hatta yurt dışında operasyonlar yürütüyor. Dünyanın neresinde görülmüş, 40 gün önce askeri darbe atlatmış bir ordu, yurt dışı operasyonu yürütüyor?" diye sordu.

BİREYSEL EĞİTİMLERE DİKKAT EDİYORUZ
Şirket olarak Türkiye'de ilk üçün içerisinde yer aldıklarını anlatan Budak, "Kurumsallık anlamında, organizasyon ve yeterlilik anlamında tepedeyiz. İşin doğrusu geldiğimiz noktada gururluyuz. Mutluyuz. Yaptığımız işin de başka türlü yapılamayacağını görüyoruz. Bugün uzmanlar arasında kalibrasyon çalışması yapıyoruz. Bireysel eğitimlere dikkat ediyoruz. Müşterinin başarılı kılınacağı parametreleri esas alıp çalışmalarımızı o parametrelerüzerinde yoğunlaştırıyoruz. Bunda da başarılı oluyoruz. Müşteriyi, ne kârlı kılacaksa, ne başarılı kılacaksa onları keşfedip o yönde hizmeti geliştiriyoruz" diye açıkladı. Sektör olarak tüm Türkiye genelinde hizmet verdiklerini belirten Budakoğlu, "Beylikdüzü'nde, Ankara'da, İzmir'de, Adana'da, Antalya, Bursa,Gaziantep ve Trabzon'da şubelerimiz var. Bir de Samsun'da şube açacağız" dedi.

TÜRKİYE LOKOMOTİF KONUMUNDA
Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe lokomotif konumunda olduğunu anlatan Budakoğlu, "Bildiğiniz gibi ülkemizin bir deprem gerçeği var. Allah korusun bir deprem yaşandığı zaman altından kalkılmayacak bazı yıkımların olacağını inkar edemeyiz. Son dönemde kentsel dönüşüm seferberliği ilan edildi. İnşaat sektörümüz Türkiye'nin medarı iftiharı konumundadır. İnşaat sektöründe yurt dışında prestijli yapılar inşa ederek ciddi başarılar kazanmış müteahhitlerimiz mevcut. Öyleki,Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri listesinde, 40'ın üstünde Türk firması yer almaktadır" dedi.

MALATYA'NIN DEĞERLERİNİ BİLİYORUM
Kendini "Malatya merkez doğumlu, annesi Malatyalı, babası Malatyalı, eşi de Malatyalı bir adam” olarak tanıtan Budakoğlu, "Malatya'nın değerlerini, sorumluluklarını bilerek ülkesine faydalı olmaya çalışan bir insanım. Yaşamın kendisinden ibaret olmadığının farkında bir insanım. Meslek hayatıma Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)nda başladım. OYAK'tan ayrılıp kendi şirketimizi kurduğumuzda tarih 2005'i gösteriyordu. O günden bugüne kadar Denge Gayrimenkul ve Değerleme olarak hizmet veriyoruz" dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!