dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2301.7
  • BIST
    9075.66
  • BTC
    71302.75$

'Sefer bizden, zafer Allah'dan'


'Sefer bizden, zafer Allah'dan'
RÖPORTAJ: BÖLÜM-1
Narin

Temmuz 2014'te koltuğa oturdu. İlk sezonunda, 2. Lig Beyaz Grup'ta kupa sevinci yaşadı. İkinci yılında, “Küme düşer.” denilen takım, TFF Birinci Lig'de tutundu, hatta play-off potasını zorladı. Üçüncü senesinde bu kez Süper Lig'in başkanları arasına girmeye çok yakın. Evkur Yeni Malatyaspor'un bir numaralı ismi Adil Gevrek'ten söz ediyoruz.

Başarılı yönetici ve işadamıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Sorularımıza içten ve samimi cevaplar verdi. “Şampiyonluk.” kelimesini her kullandığında gözleri parıldayan Adil Gevrek, başarıya giden yolun haritasını, Malatya Time okurları için çizdi. Çantası, sevinçten hüzünlere, eleştiriden övgüye dek birçok konuyla doluydu…



MAÇLARIMIZA İZMİR BÖLGESİNDEN HAKEM VERİLMEMELİ

Şampiyonluk mücadelesindeki rakiplerinizden biri de Göztepe. Maçlarınıza neden sürekli İzmir Bölgesi'nden hakem atanıyor? Güvendikleri bir lobi mi var?

Göztepe bir İzmir takımı. Maçlarımıza Balıkesirspor deplasmanından (Kutluhan Bilgiç) önce de İzmir hakemi atandı. “Tesadüftür.” dedik. Kesinlikle art niyet aramadık. Ancak sadece İzmir bölgesi mi var? İster istemez kafanızda soru işaretleri oluşuyor. Bu anlamda rahatsızız. Bunu gündeme getirmiştik, bundan sonra bizim istediğimiz tek şey var; adaletli olunması.

İzmir bölgesinden verilen hakemlerin hepsinin de art niyetli olduğu fikrini taşımıyoruz ama kafa karışıklığına yol açacak kararlara meyil verilmemeli. Çünkü o hakemin yapacağı bir hata bile farklı düşüncelere yol açabilir. Bu sebepten bizim maçlarımızı İzmir değil de farklı bölgelerin hakemlerinin yönetmesinin doğru olacağı kanaatindeyim.

440 GÜN CEZAYA ÇARPTIRILDIM, SESİMİ ÇIKARMADIM

2-2'lik beraberliğin çıktığı Balıkesirspor deplasmanında İrfan Başaran'a Eray Ataseven'in arkadan hareketi penaltı değil ama benzer pozisyonda rakibe 90+5'te ödül veriliyor. Futbolcunuz Rahman Buğra Çağıran ile Mehmet Boztepe'nin ikili mücadelesinde beyaz noktayı işaretleyen Kutluhan Bilgiç çifte standart mı uyguladı?

Kutluhan Bilgiç bizim ve Balıkesirspor'un lehine, aleyhine yanlış kararlar verdi. Bunları düzeltme adına mı, art niyetli mi bunu bilmiyorum. Fakat sonrasında hata üstüne hata yapmaya başladı. İrfan Başaran'ın pozisyonunda penaltı verilebilir, verilmeyebilir. Aynı düşüncem 90+5 için de geçerli. Takdir hakları rakibe göre kullanılınca ister istemez, ayrıca İzmir bölgesi de olunca kafamızda soru işaretleri oluşuyor. Çünkü ikisi de birbirine benzer savunma müdahaleleri.

Sonuçta etki-tepki diye bir olgu var. Mücadelenin bitiminde hakem soyunma odası koridorunda arkadaşımız, genç kardeşimiz Burak Çakır'ın, “Emeklerimizi çaldınız.” eleştirisini yöneltti. Bir hakemin dönüp bir yöneticiye diklenmesi, “Kimsin sen. Yazın şunun ismini.” der gibi bir öfkesi olamaz. Bu hareketi doğru değil. Ben 440 gün cezaya uğradım, sesimi çıkarmadım. Çünkü biliyorum ki orada bir şey konuşsam, üzerine 10 tane cümle koyacaklar, bile bile ceza verecekler. Sabrettim, sustum. 90+5'te penaltıyı çalmışsın, elbette olumsuz tenkitlerin olması doğal. Burak Çakır'a tavırları beni derin bir şekilde üzdü. Bir hakem bu tür söylemlere karşı biraz daha sükûneti olmalı.

Ayrıca 35'inci dakikada, Senegalli futbolcumuz Diabang Dialiba'nın ‘ofsayt' gerekçesiyle kesilen atağını da unutmamak gerek. Yardımcı hakem Serdar Diyadin bayrağını kaldırdı ama alakası yoktu. Bu pozisyon tekrar izlenirse yapılan bariz hata daha net görülecektir.

İSTANBUL'DA 10 BİN TARAFTAR DESTEĞİ YETERLİ DEĞİL

Cumartesi günü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak Şanlıurfaspor maçı öncesi Malatyalılara hangi mesajı yollayacaksınız?

Başakşehir Kulübü Başkanı Sayın Göksel Gümüşdağ'a, yönetim kurulundaki arkadaşlarına, Malatyalı hemşehrilerimiz, Asbaşkan Mesut Altan'a, aracı olan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi'ye çok teşekkür ediyoruz. Vodafone Arena'da 10 bine yakın taraftarımız vardı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu 17 bin 300 kapasiteli. Başakşehir'de, Esenler'de, Bağcılar'da, İstanbul'un farklı yerlerinde Malatyalı hemşehrilerimiz var.

Şampiyonluk yolunda en büyük gücümüz taraftar. 10 bin kişi yeterli değil, stadı doldurmalıyız. Onları cumartesi günü 18.30'da tribüne bekliyoruz, yanımızda olsunlar. Çarşamba itibariyle (bugün) Passsolig satışı başlayacak, cumaya kadar devam edecek. Cuma günü kesinlikle Passolig satışı olmayacak. Cumartesi de dahil, sadece bilet satışı yapılacak. Passolig'i bulunmayanların cuma akşamı 21.00'e dek almalarını istiyoruz. Vodafone Arena'da gişe sayısı 23'tü, Başakşehir'de 6. Taraftarlarımız bir an önce gelmeli ve biletlerini almalı. Şanlıurfa önünde taraftarımızın da desteği ve coşkusuyla galip geliriz inşallah.

İNŞALLAH ‘BU SENE O SENE' OLUR

Eskinin Malatya Belediyespor'u, şimdinin Evkur Yeni Malatyaspor'u amatörde 18, 3. ligde 4, 2. ligde 7 yıl geçirdi. TFF 1. Lig'de 2. senesinde. Malatyaspor ise Süper Lig'den 2006'da düştü. Malatyalıların 11 sezonluk hasreti dinecek mi?

Malatyaspor büyük bir camia, aynı şekilde şehir ve taraftar da öyle. Geçmişi başarılarla dolu bir futbol kenti. 80'lerde namağlup şampiyonluk yaşamış, takdir edilecek başarılar elde etmiş, UEFA'ya kadar (Avrupa kupaları) yükselmiş bir kulüp. Yaklaşık 11 yıldır Süper Lig'de değiliz. Yeni Malatyaspor'da göreve geldiğimiz sene TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta çok şükür şampiyon olduk. 2015-16 sezonunda TFF 1. Lig'de orta sıralara oynadık. Şimdiki hedefimiz şampiyonluk ve Süper Lig. Malatya'da özlenen futbolu Süper Lig'de de sergilemek.

44 puandayız, lideriz, doğru yoldayız. Biz, futbolcularımız, taraftarımız, camia inandı. Son haftalara giriyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İşadamları ve bürokratlar, herkes kenetlenmeli, destek vermeli. Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve diğer vekillerimiz, sağolsunlar, kulübe sahip çıkıyorlar. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da zaten başından bu yana yanımızda.

Zor günlerde de birlikte olmalıyız. Malatyaspor, şehrin marka değeri. Futbol takımının Süper Lig'de olması kent ve 2,5 milyon Malatyalı için çok çok önemli. İnşallah ‘Bu sene o sene' olur. Allah'ın izniyle Süper Lig'e çıkacağız.


SEFER BİZDEN, ZAFER ALLAH'TAN

2014-15 sezonunda TFF 2. Lig Beyaz Grubu şampiyon tamamladınız. İlk görev yılınızda takımı tarihinde ilk kez 1. Lig'e yükselttiniz. Şimdi lider ve Süper Lig'in en güçlü adaylarından birisiniz. Sürdürülebilir başarıyı neye borçlusunuz?

Birlik, beraberlik ve inanmak ve istişare önemli. Elbette nihai hedeflere ulaşmış değiliz ancak bugüne kadarki icraatlarımız ekip başarısı; yönetim kurulundaki arkadaşlar, tenkit heyet, futbolcular… En büyük gücümüz taraftarımız. Bazı şeyleri doğru, dürüst yapmak, samimi olmak ehemmiyetli. Biz de bunu yaptık. Her konu üzerinde ehil olan kişilerle görüş alışverişinde bulunduk. Ekonomiden transfere dek sık dokuduk, ince eledik. Bazen sebepleri yerine getirirsiniz, doğru olanı yaparsınız, gerisini Allah'a bırakırsınız. Yani ‘Sefer bizden zafer Allah'tan' diyerek yola çıkıyoruz. Sıkıntılara, ‘Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır' düşüncesiyle baktık. Bize düşen sefere çıkmak. “Zafer Allah'ındır.” diyerek yola koyulduk. Tabii bu işler kısmet meselesi. Başarıyı bu inancın getirdiği fikrindeyim.

İRFAN BUZ, BU LİGİN ÜZERİNDE

Mustafa Uğur, Feyyaz Uçar, ardından Yücel İldiz ile yolları ayırdınız. Ekim 2015'te İrfan Buz ile anlaştınız. Buz, Türkçe dışında İngilizce, Almanca, Sırpça, Makedonca ve Arnavutça konuşabilen bir teknik adam. Onu sizin nazarınızda diğerlerinden ayıran özellikler neler? Yeni sözleşmesi hazır mı?

Adı anılanların hepsi kaliteli, önemli ve düzgün insanlardı. Getirdiğiniz hocaların bazıları uyum sağlayamayabilir, kan uyuşmazlığı olabilir. Bunlarla her takımda karşılaşabilirsiniz. Yücel İldiz bizden ayrıldıktan sonra Karabükspor'u Süper Lig'e çıkardı. Feyyaz Uçar ile TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olduk. İrfan Buz istişareye açık, herkesi dinleyen, işine odaklı bir teknik direktör. İyi anlaşıyoruz, her anlamda kafamız uyuşuyor, düşüncelerimiz benzer. İki tarafın da hedefleri mevcut. Birçok lisan bilmesi de kalitesinin ispatı.

Geçen sezonu 11'inci basamakta tamamladık ama bana göre ciddi bir başarı vardı. Çünkü, “Bu takım küme düşer.” deniliyordu. Neredeyse play-off'a kalıyorduk. Bu sene de şampiyonluğa oynuyoruz. İrfan Buz başarılı ve bana göre TFF Birinci Lig'in üzerinde bir teknik adam. Bursaspor ve Gençlerbirliği ile Süper Lig tecrübesine de sahip. İnşallah Süper Lig'e çıkarız.

‘KOLEJ TAKIMI' HAVASINI YAKALADIK

2015-16 sezonu öncesinde Sunday Mba'yı kadroya kattınız ve siz kulüp tarihindeki ilk yabancı transferini gerçekleştirdiniz. 18 kişilik kadrodaki 5 yabancı sınırlaması, transfer adımlarınızı ara takviye de dahil olmak üzere kısıtladı mı?

İlk yılımızda (2015-16 sezonu) 5 yabancı aldık. O ekonomik şartlarda ve kısıtlı bütçeyle yaptığımız takviyeler doğruydu. Şu anda ikisi halen kadromuzda (Nijeryalı Sunday Mba ile Azubuike Okey). 3'üyle yollarımızı ayırdık. Eğer Türkiye'ye yabancı getiriyorsanız, mutlaka farklılığı olmalı. Yoksa Türk futbolcusu yeterli.

İzleme komiteleri iyi takip etmeli. Onlar da gelip katkı sağlamalı. Biz de bu kapsamda değerlendirdiklerimizin üzerinde durduk. Takıma artılarını hep birlikte görüyoruz. Dikkatli davrandık, çok şükür mevcut ekipteki yapancıların 5'i ve devre arasında gelen Togolu Jonathan Ayite, giydikleri formanın hakkını fazlasıyla veriyorlar.

Yerli transferlerimiz de üst düzeyde, hepsini seçtik. İstişarenin sonunda en iyilerine, takımımıza uyacaklara imza attırmaya çalıştık. Kalitesi ve karakteriyle adaptasyon sorunu çekmeyecek, bildiğimiz oyuncalarla anlaştık. Arzulanan birlik ve beraberliğe de ulaşıldı. Bir iki oyuncun çok iyi olur ama kişiliği olmazsa ekibin komplesini bozar. Bunların tümüne dikkat ettik. 26 futbolcuya sahibiz. ‘Kolej takımı' havasını yakaladık.

Yarın: Malatya'da unutulan futbolu, Başkan Ahmet Çakır hatırlattı / Yeni Malatyaspor, 2,5 milyon Malatyalının takımı

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!