dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2459.1
  • BIST
    9798.61
  • BTC
    64430.67$

Şehit çocuklarına kardeş aile geliyor


Şehit çocuklarına kardeş aile geliyor
Malatya İşadamları Derneği, çok önemli bir sosyal projeye imza atıyor. Son iki yıldır operasyonlar nedeniyle şehit olan güvenlik güçlerinin çocukları, kardeş aile projesiyle tanışacak.
Narin

MİAD Başkanı Yunus Akdaş, “Hepimiz televizyon izlerken, şehitlerin namazını kıldırırken, orada yavrucakları, eşleri görüyorsunuz. Hepimizin içi parçalanıyor. Rahatsız oluyorsunuz. İşadamının rahatsızlığı ağlayarak olmaz, işadamı aynı zamanda olaya destek vererek olur” dedi.

HABER MERKEZİ-ÖZEL

Malatyalı işadamları, bürokratlar ve siyasetçiler Malatya İşadamları Derneği'nin (MİAD) gelenekselleşen iftarında biraraya geldi. Ramazan ayında paylaşımın ve hoşgörünün zirve yapması gerektiğini belirten MİAD Başkanı Yunus Akdaş, “Malatyalılar ülkeye hizmet için çalışır. Yapacağı her projede, ülkenin menfaatlerini düşünür. Kendisi yapamıyorsa bir başka arkadaşına koltuğunu bırakmaktan çekinmez. Bizler için makam geçicidir. Önemli olan birlik ve beraberlik içinde vatana hizmettir” diye konuştu. MİAD'ın Malatya için konukevi, teknokent ve burs projesi gibi önemli işlere imza attıklarını belirterek, “Bugünlerde ise son iki yılda operasyonlar nedeniyle şehit olan kardeşlerimizin evlatlarımızın çocuklarına kardeş aile ilan ettik” dedi.

İŞADAMI DESTEK VERİR

Malatya milletvekili Nurettin Yaşar'ın katkılarıyla başlatılan projenin detaylarını anlatan Başkan Akdaş, “Hepimiz televizyon izlerken, şehitlerin namazını kıldırırken, orada yavrucakları, eşleri görüyorsunuz. Hepimizin içi parçalanıyor. Rahatsız oluyorsunuz. İşadamının rahatsızlığı ağlayarak olmaz, işadamı aynı zamanda olaya destek vererek olur” diye konuştu. Programda İstanbul Valisi Vasip Şahin, milletvekilleri ve çeşitli STKların temsilcilerinin hazır bulundu.

KAHRAMANLARI UNUTMAYACAĞIZ

Şehit çocuklarını kazanmak için başlatılan projeyle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:” Bir şehit çocuğuna babasının kahraman olduğunu hissettirmek sizlerin elinde. Biz o çocuklara koçluk yaparsak, burs verirsek, bireysel emeklilik gibi birşeyler yaparsak, zaman zaman önemli günlerinde yanlarında olursak, o çocuk babasının kahraman olduğuna ve bu milletin de onu unutmadığına inanır. Biz bunu yapmaya çalışacağız” diye anlattı. Herkes üzerine düşeni yaparsa bu memleketin birlik ve beraberlik içinde olacağını anlatan Başkan Akdaş, “Biz bu memleketi kuru kuru sevmiyoruz. Bu ülkenin bölünmemesi için canımızdan da malımızdan da vazgeçeriz” dedi.

ONKOLOJİ HASTANESİ BAKANLIKTAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle Onkoloji Hastanesi için adım atıldığını hatırlatan Başkan Akdaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin hastaneyi Kalkınma Bakanlığı yatırımları arasına aldırdığını söyledi. Malatyalı işadamlarına seslenen Akdaş, “Yoksa size 75 milyonluk bir proje geliyordu. Biz de hastane yerine yeni nitelikli bir üniversite kurulması peşinde olacağız” dedi.

 

MİAD'DAN İRAN VE AFRİKA ÇIKARMASI

Malatyalı işadamları için yeni pazar araştırması da yapan MİAD, Ağustos başı ve ortasında Afrika'ya yatırım gezisi düzenleyecek. Gad ve Togo'ya yapılacak gezide, yeni pazar arayışları için detaylı çalışma fırsatı bulunacak. Öte yandan son dönemde ticari faaliyetlerin odağı olan İran da MİAD'ın kıskacında. Dernek, yatırım ve ticaret imkanlarını artırması için Ağustos sonu Eylül başı İran'a da gezi düzenleyecek.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!