dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2435.8
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66792.91$

'Sevgi duvarı' selfi alanı olacak


'Sevgi duvarı' selfi alanı olacak
Tüm parklarıyla birlikte hizmete açtığımız zaman modern ve şık tasarımıyla kentimizin ve ilçemizin estetik yapısına olumlu yansımalar yapacak' dedi.
Narin

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "90 bin metrekare alanda 21 parkı içine alan Yeşil Hilal Projesinde dört tanesini bitirdik, şu anda yedi park alanında çalışmalarımız devam ediyor. Tüm parklarıyla birlikte hizmete açtığımız zaman modern ve şık tasarımıyla kentimizin ve ilçemizin estetik yapısına olumlu yansımalar yapacak" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin hizmete açtığı Nikah Sarayına yakın bir bölgede beş dönümlük alana inşa edilecek Sevgi Parkı içerisinde yer alacak 'Sevgi Duvarı' vatandaşların selfi çekim alanı olacak. Sevgi Duvarında birçok dilde 'seni seviyorum' yazısı yer alacak.

'Yeşil Hilal' Projesine dahil edilen Sevgi Parkı içerisinde yer alacak sosyal donatılarıyla hem ilçenin hem de kentin modern estetik yapısına önemli kazanımlar sağlayacak şekilde projelendirildi. Fahri Kayahan Bulvarındaki Çocuk Trafik Eğitim Parkının arka kısmında 5.000 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Sevgi Parkında 2 bin 249 metrekarelik yeşil alan olacak. Park içerisinde Sevgi Duvarı, Şelale, Süs Havuzları, Süs Kanalı, Ahşap Köprü, Yürüyüş Yolları ve Oturma Bankları yerleştirilecek.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri Sevgi Parkı projesi hakkında Başkan Yardımcılarından detaylı bilgiler alan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ilçedeki sosyal aktivite alanlarını artırmaya devam ettiklerini ifade etti.

Sevgi Parkının 'Yeşil Hilal' Projesinin önemli parçalarından bir tanesi olduğunu belirten Başkan Polat, içinde bulunan sosyal donatılarıyla hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde projelendirilen Sevgi Parkının en kısa zamanda hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

'Büyüyen Sevdamız Yeşilyurt' sloganına uygun hizmetleri teker teker halkla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını anımsatan Başkan Polat, "Vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirebileceği, güzel anlar yaşayacakları mekanlar oluşturmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Toplam 5 dönüm alan üzerinde hizmete girecek Sevgi Parkı hakkında bilgiler alan Belediye Başkanı Polat, "Fahri Kayahan Bulvarı ile Tecde Mahallemiz arasında toplam 90 bin metrekare alan üzerine yapacağımız 'Yeşil Hilal' Projemizde toplam 21 park bulunuyor. Bu parklardan dört tanesini bitirdik, şu anda yedi park alanında çalışmalarımız devam ediyor. Sevgi Parkımızın yapılacağı alanda çalışmalara hız verdik. Parkımızın ön kısmına Sevgi Duvarını yerleştireceğiz. Hizmete sunduğumuz bütün park alanlarında yürüyüş yolları ve bisiklet yolları uygulamasına önem veriyoruz. Yolları birbirini bütünleştirecek şekilde tasarımını yapıyoruz. Parklarımızda mutlaka yeşil alan yapıyoruz. Yeşil alanları çoğaltarak kentimizin gelişim düzeyine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Sevgi Parkında da bu uygulamalara yer vereceğiz. Yeşil Hilal Projesi tüm parklarıyla birlikte hizmete açtığımız zaman modern ve şık bir tasarımıyla kentimizin ve ilçemizin estetik yapısına olumlu yansımalar yapacak" ifadelerinde bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!