dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2446.9
  • BIST
    9872.93
  • BTC
    64344.43$

Sporda engeller kalkıyor


Sporda engeller kalkıyor
İnönü Üniversitesi ile Yeşilyurt Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen protokol kapsamında 5-17 yaş arası 24 çocuk fiziksel aktivite yapma fırsatı bulacak. 6 ay sürecek proje kapsamında 24 özel aile ziyaret edilecek. Fiziksel aktiviteler Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hocaları ve öğrencileri tarafından yapılacak. Yeşilyurt Belediyesi de projeye lojistik destek sağlayacak.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

İnönü Üniversitesi ile Yeşilyurt Belediyesi "Özel Gereksinimli Çocuk ve Gençlere Yönelik Ev Ortamında Fiziksel Etkinlik Uygulamaları Projesi" işbirliği protokolü imzalandı. İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile Yeşilyurt Kent Konseyi arasındaki protokol kapsamında Yeşilyurt Belediyesi ilçe sınırlarında ikamet eden 5-17 yaş arası 24 çocuk fiziksel aktivite yapma fırsatı bulacak. Projenin Türkiye'de bir ilk olacağını belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, projeyle özel çocukların fiziksel olarak aktivite yapma imkanı bulacağını söyledi. Rektör Kızılay, çocuklara eğitimin beden eğitimi spor yüksekokulumuzun hocaları ve son sınıf öğrencileri tarafından verileceğini kaydetti.

BİRLİKTELİK ŞART!
Protokol töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın göreve geldiği günden itibaren şehirle üniversite arasındaki mesafeyi kısalttığı belirterek, İnönü Üniversitesi'nin Malatya'nın ve sanayisinin gelişimi için sivil toplum kuruluşlarıyla beraber her zaman birlikte olması gereken bir kurum olduğunu anlattı.
Rektör Kızılay'ın göreve başladığı günlerde 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Başkan Polat, "Cumhurbaşkanımız kendisini göreve verdiği andan itibaren ilk kutlamasını da direniş meydanında yapmış oldu. Ama ondan sonraki süreçte de gerek belediyemizde gerek diğer kuruluşlarımızda aktif bir şekilde çalışma ortaya koymakta" diye konuştu.

TÖRENE TAM KADRO KATILDI
Rektörlük binasında düzenlenen projenin imza törenine, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cemal Gündoğdu ve proje görevlileri katıldı.

LOJİSTİK DESTEK YEŞİLYURT'TAN
İnönü Üniversitesi ile Yeşilyurt Belediyesi arasındaki protokol süresinin altı aylık olduğunu kaydeden Rektör Kızılay,"Proje kapsamında 24 ailemiz var, özel çocukları var. Bu ailelerimizin özel çocuklarına bizim beden eğitimi hocalarımız ve 48 son sınıf öğrencimiz 15 Şubat ile 15 Ağustos arasında 6 ay boyunca evlerinde hocalarımızın gözetiminde egzersizler yaptıracaklar. Yeşilyurt Belediyemiz lojistik destek sağlayacak. Biz de bu iş için insan kaynağını sağlayacağız ve uygulamasını yapacağız. 5-17 yaş arasında olan kız ve erkek çocuklu 24 ailemizin özel evlatları olacak" şeklinde konuştu.

2 ÇOCUĞUM DA PROJEYE KATILACAK
İki engelli çocuğunun da projeye dahil olacağını anlatan Malatya Otizm Derneği Başkanı Alaattin Baydaş, “Bu tip güzel projelerin artmasını istiyoruz. Üniversitemiz hep var oldu çocuklarımızda hep vardı fakat bugüne kadar ilk kez böylesine ciddi bir destek alıyoruz. Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah, Yeşilyurt Belediye Başkanımızdan da binlerce kez razı olsun, kendisi her zaman yanımızda ve desteklerini esirgemiyor”şeklinde konuştu.

24 AİLE ZİYARET EDİLECEK
Proje kapsamında Yeşilyurt Belediye sınırlarında yaşayan, evinden bir merkeze gitmekte zorlanan, fiziksel aktivite yapamayan çocuklar ziyaret edilerek spor, egzersiz ve fiziksel aktivite uygulayacak. Altı ay boyunca devam edecek projeyle özel çocuklara sahip 24 özel aile ziyaret edilecek. Fiziksel aktiviteler belli bir program dâhilinde ve hocaların gözetiminde gerçekleşecek.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!