dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2429.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64733.24$

Stratejik yol tamamlanmak üzere


Stratejik yol tamamlanmak üzere
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nce yapımına başlanan Kuzey Kuşak yolunun önemli güzergahlarından biri olan Dilek Mahalle yolunda yol genişletme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Narin

Toplam 7.8 kilometrelik yolun 4.4 kilometresini geçtiğimiz yıl tamamlayan Büyükşehir, 3.4 kilometrelik bölümü bu yıl içinde tamamlayacak.

HABER MERKEZİ- MALATYA

Malatya'daki Kuzey Kuşak yolunun önemli güzergahlarından biri olan Direk Mahalle yolunu genişletme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Malatya Büyükşehir Belediyesince başlatılan 7.8 kilometrelik yol çalışması kapsamında geçtiğimiz yıl 4.4 kilometresi tamamlanmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin 3.4 kilometrelik bölümü bu yıl içinde tamamlaması bekleniyor.Yol genişletme çalışması kapsamında 7 metrelik yolu 30 metreye çıkaran belediye, aynı zamanda yol güzergahında bulunan tren köprüsünü de genişletecek.Yol çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Dilek Mahalle yolu Malatya için stratejik öneme sahip. Yolun standartlara uygun hale getirilmesi için yoğun çalışmalarımız sürüyor" dedi. Başkan Çakır'a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri de eşlik etti.

SİTELERE ERİŞİM İMKANI KOLAYLAŞACAK
Proje kapsamında Malatya'nın batı istikametindeki trafiğin rahatlayacağını anlatan Başkan Çakır, "Malatya'nın doğusundan gelip, Yazıhan, Hekimhan, Arguvan, Arapgir ve Sivas'a gidecek olan araçlar, şehir içine girmeden Malatya'nın kuzeyinden rahatlıkla yolculuk edebilecekler. Oto Galericiler Sitesi, Yaş Meyve ve Sebze Hali, Mahrukatçılar Sitesi, Nakliyatçılar Sitesi, Demir-Çimento ve Mermerciler Sitesi yine bu bölgemizde bulunuyor" şeklinde konuştu.

BÖLGENİN GELİŞİMİ HIZLANACAK
Yol çalışması tamamlandığında sitelere ulaşımın daha kolay hale geleceğini aktaran Çakır, şehir mezarlığının karşısına Fidancılar ve Peyzajcılar sitesinin kurulacağını kaydetti. "Burada yaptığımız kazı çalışmalarında çıkan malzemeyi seyyar konkasörle kırarak bu yolumuza seriyoruz" diyen Çakır, "Dilek Mahalle yolumuzda bugüne kadar 11 bin metreküplük taş duvar, 50 bin metreküplük alt temel malzeme serimi, 350 bin metreküplük de dolgu çalışması yapıldı. Bölge halkımızın yapılan çalışmalardan dolayı memnun olması bizleri de mutlu ediyor. Bölgede yaptığımız yol çalışmaları bu bölgelerin gelişimine de katkı sağlayacaktır"açıklamalarında bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!