dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2311.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70864.44$

Stresten yaralar çıktı


Stresten yaralar çıktı
Boluspor maçından sonra duygu dolu anlar yaşayan Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, 'O anda duygu patlaması oluyor. O baskı altında her hafta elinizden şampiyonluğun kaçmaması gerekiyor. Düşünün bunu yakalamamış olsaydık önümüzdeki yıllar ne olurdu, o da büyük bir soru işareti. Onun mutluluğu vardı. Duygu patlaması yaşadık' dedi. Buz, lig stresi nedeniyle vücudunda stresten yaralar çıktığını da anlattı.
Narin

HABER MERKEZİ -MALATYA

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Süper Lig'e yükseldikleri Boluspor maçının ardından yaşadığı duygusal anlarla ilgili yaptığı açıklamada, "O anda duygu patlaması oluyor. O baskı altında her hafta elinizden şampiyonluğun kaçmaması gerekiyor. Düşünün bunu yakalamamış olsaydık önümüzdeki yıllar ne olurdu, o da büyük bir soru işareti. Onun mutluluğu vardı. Duygu patlaması yaşadık" dedi.

DİKENLİ YOLLARDAN GEÇTİ
Nurettin Soykan Tesisleri'nde Süper Lig'e yükselmeleri ve o an yaşadıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan genç teknik adam, Süper Lig'e yükseldiklerini ve camianın bunu fikstürü gördüğünde daha iyi idrak edeceğini belirtti. Buz, "Bir sürü dikenli yoldan geçtik. Zorlukla ve güzellikler oldu ama sonuçta büyük resme baktık. O büyük resim için herkes elinden gelen her şeyi yaptı. Büyük resim ortaya çıktı, Yeni Malatyaspor önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele edecek. İnsanlar ne zaman idrak edecek. Ne zaman fikstür çıktığında, karşılaşmalara baktığınızda, Yeni Malatyaspor Kardemir Karabük, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ile oynadığı zaman insanlar bunu hissedecek" dedi.

BÜYÜK RESİM SÜPER LİG'DİR
Buz, büyük resme baktıklarını ve büyük resmin de Süper Lig olduğunu kaydederek, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kulüp başkanımız Adil Gevrek ve yönetim kurulundaki arkadaşları, bizim ekibimizde olan Ali Ravcı, Zafer Hızarcı, Engin Özdemir, İsmail Aydoğdu, Erkan Buz, Evrim Esendemir'e çok teşekkür ediyorum. Kulüp müdürümüz Selçuk Günaydın'da çok önemli, çalışanlara teşekkür ediyorum ve Malatya'nın büyüklerine Bakanımız Bülent Tüfenkci'ye, milletvekilimiz Öznur Çalık'a teşekkür ediyorum. O da çok içten bizi destekledi. Tabi ki burada bizim için olmazsa olmaz Ahmet Çakır. Her zaman bize, bu kulübe destek olmuş, burada inanılmaz büyük bir pay sahibi. Sayın valimize de aynı şekilde teşekkür etmek istiyorum. Diğer belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Onlarda ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Basın mensupları da zaman zaman eleştiriler olmuştur ama herkes burada sonuçta gururlandı. Sonuçta büyük resme baktık. Büyük resmi nedir, işte Süper Lig" ifadelerini kullandı.

YARALAR ÇIKTI, FEDA OLSUN!
Ligin stresinden vücudunda yaralar çıktığını da paylaşan Buz, "Vücudumda kendiliğinden çıkmış yaralarda var. Bu stresten yaralar çıktı ama feda olsun. Bunlarda olabiliyor. Şampiyonluk ve bu tür olaylar demek ki yaşanarak elde edilebiliyor. Cenabı Allah'a şükürler olsun zaman zaman iyi, zaman zaman ise iyi olmayan maçlar oynadık. Ama sonuç itibariyle futbolcu kardeşlerimiz burada çok büyük bir pay sahibi oldu. 33 müsabaka oynadık, bu müsabakaların 26-27'sini iyi oynadılar. Kötü olan 5-6 maç sayabiliriz ama diğerlerinde aslanlar gibi çıktılar. Herkesin ayağına, emeğine sağlık, haklarını helal etsinler. Gururla bu formayı taşıdılar. Yeni Malatyaspor'a, Malatyalılara layık oldular. Bizde layık olduğumuz için gururluyuz" şeklinde konuştu.

TRİBÜNLE AYNIYDIK!

Bolu maçının olduğu gün tribündeki taraftar ile aynı duygulara sahip olduğunu belirten başarılı teknik adam, "O gün tribündeki insanlarla ben aynıydık. Futbol takımımız istenilen performansı ortaya koyamadı. Çok tutuk oynadılar, bizim takımımız böyle değil. Birkaç gün evvel Adana Demirspor deplasmanında çok iyi oynadık. Boluspor maçını kazanarak şampiyon olmak istiyorduk. Fakat tutuktuk. Psikolojik olarak bizde dışarıdan futbolcularımızı yakalamaya çalıştık. Tribündeki taraftarlarda çok müthişti. Kolay değil, diğer takımlar bu baskıları kaldıramadı. Birincisi kendi sahamızda mağlup olmamamızda önemli, diğer sonuçlarında gelmesiyle birlikte duygu patlaması oldu. Çünkü inanılmaz bir andı. Bunu hayatımda hiçbir zaman unutamam. Almanya'dan Türkiye'ye geleli dördüncü yılım oldu. Kısa zaman içerisinde Cenabı Allah bunu bize nasip etti. Rabbime çok şükür. İçimdeki ı baskı ortaya çıktı. Benimle birlikte tribünde ağlayanlar vardı. Bunlar hayatın içerisinde olan güzel şeyler. Her şeyde soğukkanlı değiliz, neticede biz insanız. Bende sizlerden birisiyim" diye açıkladı.

EL ELE KUPAMIZI ALALIM
Buz, bu hafta Sivasspor ile oynayacakları maçta el ele kol kola kutlama yapmak istediklerini belirterek, "Şu anda lideriz, 33 hafta götürdük. Sivasspor'u da kutluyorum. Onlarda bizi bekliyorlar. İyi bir müsabaka olmasını diliyorum. Sayın başkan Mecnun Otyakmaz, 'hep birlikte el ele, kol kola kupalarımızı alalım' dedi. Tabi onlarda lider olarak bitirmek ister, bizde istiyoruz. Futbolcularımızı yoruldu, bazı oyuncularımız olmayacak. Eksiklerimiz olacak ama çıkan oyuncu kardeşlerimiz elinden gelen her şeyi yapacaklar. Güzel bir birlikteliğimiz olsun. Komşu kentlerin çıkması, Sivas'ın da çıkması çok güzel. Eskişehirspor'u, Göztepe'yi, Play-Off'ta olan diğer takımlara başarılar diliyorum. Düşme potasında olan takımlara da Allah kolaylık versin, onlara da başarılar diliyorum. Biz bu sene misafirperverliğimizi gösterdik. Zaman zaman sıkıntılar olabilir ama biz camia olarak misafirperverdik. Herkesi kendi tesislerimizde ağırladık hiçbir sıkıntı olmadı" ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!