dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.44
  • ALTIN
    2485.9
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    61956.17$

Süper Lig yoluna kim taş döşedi?


Süper Lig yoluna kim taş döşedi?
Eskişehir Göztepe karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle müsabaka ertesi gün tamamlanabilmişti. PFDK yaşanan olaylar nedenle her iki takıma 2 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Yaşanan olaylar ve ceza dikkate alındığında, Evkur Yeni Malatyaspor'un Sivasspor karşılaşması sonrası aldığı bir maçlık seyircisiz oynama cezası haksız bulundu. EYMS Yöneticileri cezanın iptali için Tahkim Kurulu'na başvururken, başvuru reddedildi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Eskişehir ve Göztepe arasında 4 Haziran tarihinde oynanan müsabaka, çirkin tezahürat ve sahaya atılan meşaleler nedeniyle ülke gündemine oturmuştu. Yaşanan olaylar nedeniyle takımlar 2 maç seyircisiz oynama cezası alırken, benzer bir ceza da Evkur Yeni Malatyaspor'a verildi. Sivasspor'la karşılaşması gerekçe gösterilerek bir maç ceza alan EYMS, karşılaştığı adaletsizlik nedeniyle Tahkim Kurulu'na gitti ancak başvurusu reddedildi.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 4 Haziran Pazar gecesi Süper Lige yükselecek 3. takımın belirlenmesi amacıyla Eskişehirspor ile Göztepe arasında oynanan Play-Off final maçında çıkan olaylar nedeniyle, her iki kulübe de 2'şer maçlarını seyircisiz oynama ve para cezası verdi. Bu arada, aynı kurulun çok daha az olayın yaşandığı ligin Sivas'taki son maçı nedeniyle Evkur Yeni Malatyaspor'a verdiği 1 maçını seyircisiz oynama cezası oldukça adaletsiz bulundu. Tüm Türkiye'de günlerce konuşulan Antalya'daki maçla ilgili cezalar açıklanınca birkez daha gündeme geldi. EYMS, bu ceza nedeniyle Tahkim Kurulu'na gitmiş, kurul itirazı reddetmişti.

5 HAZİRAN'DA TAMAMLANDI

Sözkonusu maçta, penaltı atışlarında 3-2 üstünlük sağlayan Göztepe'nin Süper Lige yükselme hakkı elde etti. Maç sırasında çirkin ve kötü tezahüratın yanı sıra, her iki takım taraftarlarının sahaya attığı meşaleler ve maytaplar nedeniyle oyun uzun süre durmuş, maç ancak 5 Haziran'ın ilk saatlerinde tamamlanabildi.

PFDK'nın iki kulüple ilgili Eskişehirspor'un sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası verirken çirkin tezahürat yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesine hükmetti. Cezalar kapsamında Eskişehirspor, kendi sahasındaki 2 resmî müsabakayı seyircisiz oynama cezasına çarptırılırken, 50 bin TL de para ödemesi istendi.

ESKİŞEHİR'E CEZA VERİLDİ
Eskişehir'e kesilen diğer cezalar ise şöyle : "Aynı müsabakada ESKİŞEHİRSPOR Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ESKİŞEHİRSPOR Kulübünün, müsabaka öncesinde ve sonrasında yapılacak flaş röportaja teknik sorumlu ve müsabakada oynamış oyuncu katılımının sağlanamamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,Aynı müsabakada ESKİŞEHİRSPOR Kulübünün, basın toplantısına teknik sorumlu katılımının sağlanamamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 7.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına" hükmedildi.

GÖZTEPE DE CEZALANDIRILDI
GÖZTEPE A.Ş taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 10.000.-TL para cezasıyla cezalandırılmasına karar verilirken, tezahüratta bulunan taraftarların bir elektronik biletlerin iptal edilerek sonraki müsabakaya girişlerinin engellenmesi istendi.

Göztepe'ye verilen diğer cezalar ise şöyle :

"Aynı müsabakada GÖZTEPE A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada GÖZTEPE A.Ş.'nin, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle takdiren 26.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada GÖZTEPE A.Ş.'nin tribünde spor ahlakına aykırı pankart bulundurulmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 7.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
aynı müsabakada GÖZTEPE A.Ş. idarecisi ZAFER SAK'ın rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 13.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına verilmiştir.”

EYMS'YE HAKSIZLIK..

Öte yandan , TFF 1. Ligin 34. haftasında Sivas'ta oynanan, ev sahibinin 4-0 kazandığı Sivasspor- Evkur Yeni Malatyaspor maçında, konuk takım taraftarlarının yolaçtığı olaylar bahanesiyle EYMS'ye verilen 1 maçını seyircisiz oynama cezası, hakemi tatil etmediği için ağır şekilde eleştirilen Eskişehir - Göztepe maçı dikkate alındığında, haksızlık olarak yorumlandı. Sözkonusu ceza EYMS'nin stad için yapılması düşünülen açılış törenini de baltaladı.

TFF'DE NELER OLUYOR?

İki gün önce, kendisiyle ilgili bir tasarrufa tepki göstererek Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Yaşar Aşçıoğlu da, istifasına ilişkin açıklamada, başkan Yıldırım Demirören'i kurullara kendi maaşlı hukukçularını yerleştirme, istifa tehdidiyle talimatlara aykırı, adaletten yoksun kararlar çıkarmak gibi suçlamalar yöneltmişti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!