dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2423.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66088.42$

Takıma atılan makas işe yaramış gibi…


Takıma atılan makas işe yaramış gibi…
Kalemiyle Yeni Malatyaspor camiasında ses getiren Mehmet Ayhan; yine çok konuşulacak yazısını yazdı...
Narin

(Makaleyi sesli olarak dinleyebilirsiniz)

YORUM-ANALİZ: MEHMET AYHAN

Sezon başından beri suların bir türlü durulmadığı Yeni Malatyaspor bu haftayı kayıpsız kapatarak, taraftarına moral verdi. Geçtiğimiz haftalarda kaybedilen puanların faturasının kesildiği futbolcuları olmadan sahaya çıkan takımda önemli değişiklikler olduğunu gördük. Sorun çıkaran futbolculara yönetimin attığı makas, takımda motivasyon açısından bazı şeylerin değiştirmişti. Daha önceki yazılarımızda “Takımın motivasyon sorununun çözülmesi gerekiyor” demiştik.

HEM VÜCUT, HEM KAFA SAHADAYDI…

Dünkü maçın daha ilk dakikalarında “Nihayet futbolcular takım olma bilincini yakalamış, motivasyonla ilgili sorun çözülmüş” diye düşündüm. İyi başlayan ve rakibine karşı üstünlük kuran bir takım vardı sahada. Ligin alt sıralarından kurtulmak adına önemli bir maçtı dünkü karşılaşma. Kalecisinden ileri uç adamlarına kadar bütün futbolcuların sahada olduğunu gördük. “Sahada olmak”sözünü özellikle kullanıyorum. Çünkü geçtiğimiz haftalarda bu sözü açmıştık. O zamanki maçlar için yaptığımız yorumlarda bazı futbolcuların vücutlarının sahada, kafalarının başka yerlerde olduğunu belirtmiştik. Dünkü maçta bir makinenin dişlileri gibi ileri geri çalışan futbolcular vardı. Önceki maçlara göre daha yüksek bir motivasyonla çalışıyordu futbolcular. Gol yollarını sürekli zorlayan ileri uç adamlarının arkasında oynayan futbolcular da günündeydi. Defansın orta sahaya, orta sahanın forvete servislerini izledik. Rakibin her kaptırdığı top tehlike oluşturuyor, kapılan her topla birlikte takımın tamamı ileri doğru atılıyordu.

SON 14 DAKİKADA 4 GOL…

“Maçın ilk yarısı rakibine karşı üstünlük kuran Malatyasporlu futbolcuların tek eksiği goldü” desek yeridir. Karşılaşmada ikinci yarıya çıkan futbolcular sanki biraz daha bilenmişlerdi. Her an patlamaya hazır bomba gibi çalışıyordu futbolcular. Her bir atak gol pozisyonu oluyor ancak aranan gol bir türlü gelmiyordu. Nihayet 79. dakikada Kayseri Erciyesli futbolculardan kapılan top, akıl dolu paslar sonucunda İrfan'ın ayağında kaldı. Günün yıldızı böylece takımının ve kendisinin ilk golünü kaydetti. Bu golden 5 dakika sonra rakibin gol aradığı bir anda kapılan bir başka top yine İrfan'ın ayağındaydı. Rakip kalecinin üstünden giden top, ağlarla buluşuyor, Yeni Malatyaspor iki farklı skora ulaşıyordu. Rakibinin hatalarını iyi değerlendirmeye başlayan Yeni Malatyaspor'un üçüncü 86. dakikada geldi. Bu dakikada yine Kayseri Erciyesli futbolcular kalemizde gol ararken kapılan bir top yine maçın yıldızı İrfan'ın ayaklarına geldi. İrfan'ın akıllı pası sonucunda George Akpabio, Kayseri Erciyes filelerine üçüncü Yeni Malatyaspor golünü bıraktı. Skor 3-0 olunca Yeni Malatyaspor'lu futbolcularda bir rahatlık, rakipte ise daha büyük bir hırs vardı. Maçın uzatma dakikalarında Kayseri Erciyesli futbolcular skoru belirleyen golü kaydettiler. Rakibini 3-0 yenerek hanesine 3 puanı yazdıran Yeni Malatyaspor, düşme potasından 2 puan üste çıkmış oldu.

ALTINORDU, KAYSERİ ERCİYES GİBİ OLMAYABİLİR!..

Dünkü maçta takımının 2 golünü kaydeden ve üçüncü golünün de asistini yapan İrfan Başaran, belki de hayatının futbolunu oynuyordu. Malatyaspor formasının hakkını vermeye çalışan İrfan, dünkü maçta yalnız değildi. Bütün takım tek vücut olmuştu. Bu durum önümüzdeki maçlar için umutlarımızın daha da artmasını sağladı. Önümüzdeki hafta Altınordu iledeplasmandakarşılaşacak Yeni Malatyaspor'da artık bir şeyler yerine oturmuş gibi görünüyor. Ancak küçük bir notu da aktarmak isterim. Skor, bizi aldatmasın. Çünkü Kayseri Erciyesli futbolcular yedikleri gollerin tamamında büyük kademe hataları yapmıştır. Bu hataları yapmayacak çok takım var bu ligde. Kayseri Erciyesspor'unkontrataklara cevap veremeyen bir yapıya sahip olduğunu unutmayalım. Bu hafta 3 puanla kapandı. Darısı Altınordu maçının başına.

MALATYALI, LİGDE KALMAYI DEĞİL ŞAMPİYONLUĞU DÜŞÜNÜR

Dünkü maçında ardından basın mensuplarının karşısına geçen Teknik Direktör İrfan Buz, galibiyete sevindiklerini belirtirken kendisini sokakta görenlerin bu ligde kalalım da gerisi önemli değil” dediklerini ifade etti. Bir Malatyalı olarak bu sözü işitince üzüldüm.Çünküson 5 maçta 3 galibiyet, ilk bakışta iyi bir netice olarak görülebilir. Ancak Malatya'yı temsil etmek demek şampiyonluğa oynamak demektir. Süper Lig'i ve Avrupa'yı görmüş bir şehrin takımı, ikinciliklerle üçüncülüklerle veya ligde kalmayla uğraşmaz, şampiyonluk bekler. Malatya taraftarı geçtiğimiz 5 yıl içinde alt ligden birinci lige çıkma mücadelesi vermiştir. 5 sene boyunca birinci lige çıkmayı bekleyip 5 sene sonra bu hedefe ulaşıyorsan, bu elbette başarıdır. Ancak ülke yönetmiş insanların şehri olan Malatya, süper ligde veya Avrupa'da top koşturan bir takımının olmasını ister. Bu sezonu bugüne kadar çalkantılı bir şekilde geçiren Yeni Malatyaspor taraftarının bir kısmının “Ligde kalalım da, şampiyonluğu da sene bırakalım” diyor olması kabul edemiyorum.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!