dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

Takviye değil, yeni takım…


Takviye değil, yeni takım…
Mehmet Ayhan yazdı: 'Yeni Malatyaspor’un bombaları…'
Narin

YORUM/ANALİZ: MEHMET AYHAN


Geçtiğimiz sezonu hedeflediği yerde noktalayan Yeni Malatyaspor'da giden ve gelen futbolcuların çokluğu dikkat çekiyor. Şu ana kadar 13 tane futbolcuyu kadrosuna katan Malatya temsilcisi, Aydın Çetin, Hüseyin Kar, Kemal Yiğit, Kemal Erkan Sekman, Ali Sakal, İzu Azuka, Kudu, Yakup Alkan ve Ramazan Kahya ile de yollarını ayırmak durumunda kaldı.


AMUTU HARİCİNDE KİRALIK YOK…


Yeni Malatyaspor'un önümüzdeki sezon için kadrosuna kattığı bütün futbolcular bir futbolcu haricinde bonservisleriyle beraber geldi. Kiralık oyuncu konusuna sıcak bakmayan Yeni Malatyaspor'un kesenin ağzını açtığını da söyleyebiliriz.


BOMBA TRANSFER…


Yeni Malatyaspor'un en önemli transferi olarak gösterilen Michael Pereira, İspanya La Liga tecrübesi olan bir isim. Michael Pereira, La Liga kariyerinde 107, İspanya 2. Ligi'nde ise toplam 73 maça çıktı. Sol kanatta görev yapmasına rağmen forvet hattına verdiği destek, attığı goller ve özellikle asistleriyle ön plana çıkan 28 yaşındaki oyuncuyla iki senelik sözleşme imzalandı.

AUSTİN AMUTU


Yeni Malatyaspor'da önümüzdeki sezon göreceğimiz futbolculara da kısa bilgilerle bakacak olursak, Austin Amudu ve Diabang Dialiba'nın dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Nijeryalı forvet Amutu geçtiğimiz sezonun ilk yarısında Malezya'da, ikinci yarısında da İsrail'de forma giydi. Oynadığı 19 maçta 10 gol kaydeden Amutu henüz 23 yaşında. Yeni Malatyaspor'a kiralık olarak gelen Nijeryalı oyuncu, bir dönem Arsenal takımında denenmek için antrenmanlara çıkmış ancak İngiliz kulübü tarafından beğenilmemişti.

DİBANG DİALİBA

Senegalli orta saha oyuncusu Diabang Dialiba ise 29 yaşında. Dialiba, geçtiğimiz sezon oynadığı 19 resmi maçta 3 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

SEMİH, HATAYSPOR'DA 30 MAÇ OYNADI

Semih Beyaz, geçen sezon 2. lig takımı Hatayspor'da 30 resmi karşılaşmada forma giydi. Orta sahanın solunda forma giyen Semih, 1992 Fransa doğumlu.

TAŞKIN, GÜMÜŞHANE'DE 7 GOL ATTI

Gümüşhanespor'dan transfer edilen Taşkın Çalış ise geçen sezon 33 resmi karşılaşmada forma giydi. Orta sahanın sağında forma giyen Taşkın, Gümüşhanespor formasıyla rakip ağlara 7 gol bıraktı. 1993 doğumlu Taşkın, Bonn doğumlu.

CANER ARICI, AHMET BURAK SOLAKEL VE MURAT AKÇA


Yeni Malatyaspor'un defansa yaptığı takviyeler ise Caner Arıcı, Ahmet Burak Solakel ve Murat Akça. Osmanlıspor'dan transfer edilen Caner Arıcı, 29 yaşında. Ahmet Burak Solakel, ise 34 yaşında ve geçtiğimiz ezon Adana Demirspor forması altında 25 resmi maçta görev aldı. Defansa alınan Murat Akça da 26 yaşında. Karabükspor'dan transfer edilen Murat Akça geçtiğimiz sezon 2 maçta görev yapmış, defans mevkiinde olmasına rağmen 1 de gole imza atmış.

MEHMET SAK VE EREN TOZLU

Yeni Malatyaspor'un orta sahaya takviye olarak aldığı Mehmet Sak, geçen sezon Adanspor formasıyla 30 resmi maça çıkan bir isim. Oynadığı maçlarda 3 kez gol sevinci yaşan Mehmet Sak, 26 yaşında. Orta sahanın transferdeki diğer ismi 25 yaşındaki Eren Tozlu ise Mersin İdmanyurdu formasıyla 25 resmi maça çıktı.

HAKAN CANBAZOĞLU


Yeni Malatyaspor'un kale için yaptığı transfer ise Hakan Canbazoğlu oldu. Geçen yıl kalesini koruyan Vedat Kapurtu'yu yaşından dolayı, Ertaç Özbir'i de kulübün alacaklarından dolayı federasyona başvurması sebebiyle gözden çıkaran Yeni Malatyaspor, Osmanlıspor'dan aldı. Geçen sezon3 resmi maçta görev alan 28 yaşındaki Hakan Canbazoğlu,Osmanlıspor'a Gaziosmanpaşa'dan transfer olmuştu.

GOL YOLLARINDA DAHA ETKİLİ OLMAK İÇİN


Giden ve gelen futbolculara baktığımız zaman Yeni Malatyaspor'un takımı güçlendirdiğini söyleyebiliriz. Geçtiğimiz sezonda gol yollarında sıkıntı yaşayan Yeni Malatyaspor'un, forvete ve orta sahaya yaptığı takviyelerle gol sıkıntısını çözmeye çalıştığını görüyoruz. Yapılan defans takviyeleri ise hem kaleyi rahatlatmak adına önemli bir adım hem de orta saha ve ileri uç adamları için büyük bir destek görüntüsü veriyor.


HAZIRLIKLARDA OLUMLU SONUÇLAR ALINDI


Teknik Direktör İrfan Buz yönetiminde gerçekleştirilen hazırlık kamplarındaki hazırlık maçlarına baktığımız zaman, Yeni Malatyaspor'un durumunu iyi olarak değerlendirebiliriz. Bolu'daki hazırlık maçlarının 2'sinde galip gelen Yeni Malatyaspor, 1 maçı da beraberlikle noktaladı. Yeni transferlerin takıma uyumu konusundaki bir iki aksaklığın dışında Yeni Malatyaspor'un yarı yarıya lige hazır olduğunu söyleyebiliriz.


ADİL BAŞKAN, GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR


Sonuç olarak Yeni Malatyaspor, sadece bu sezonun değil, gelecek sezonların da temelini atıyor. Kulüp Başkanı Adil Gevrek'in bu gayreti, teknik heyeti zorda bırakacak gibi. Hemen her mevkinin birkaç tane alternatifi olması, teknik heyeti takım kurma konusunda zorlayacak gibi…

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!