dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9716.11
  • BTC
    66679.99$

Tatil bitmemiş miydi?


Tatil bitmemiş miydi?
Ayhan sordu: Tatilin bittiğini futbolculara söylemediniz mi?
Narin

MEHMET AYHAN / YORUM


Yeni Malatyaspor, son 4 maçtan tek puan bile alamayarak, düşme hattına doğru gerilemeye devam ediyor. Boluspor, 1461 Trabzonspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve son olarak da Alanyaspor mağlubiyetleri işlerin kötü gittiğinin ve düzeltilemediğinin göstergesi olarak karşımızda duruyor.

Sürekli arkasında durmaya çalıştığımız yönetim de bu kötü gidişle alakalı olarak herhangi bir şey yapamıyor. Haftalardır durumun kötü olduğunu yazıp çiziyoruz, hem yönetime karşı olanları, hem takıma karşı olanları, hem de iş bilmez birilerinin işe burnunu sokmaları hakkında defalarca uyarılar yaptık. Bir yer düzeliyor, diğer bir yer bozuluyor. Yamalı bohça gibi bir yer toparlanırken, diğer bir yer dağılıyor.

ORTA SAHA VE DEFANSIN TAKVİYEYE İHTİYACI YOK MUYDU?

Ligin ilk yarısının sonunda bazı futbolcular giderken, bazıları geldi. Yapılan transferlerle ilgili çeşitli eleştiriler olmuştu. Bu eleştirilerden biri de hücum bölgesine takviye yapıldığı, orta saha ve defansın es geçildiği üzerineydi.  

Teknik Direktör İrfan Buz, hafta ortasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 20. Haftanın hazırlık çalışmalarının iyi gittiğini dile getirmişti. Fikstürde hak ettikleri yere gelebilmek için seri yakalamaları gerektiğini kaydeden Buz, "Kazanmamız gereken maçları kaybettik. Geride kalan iki haftada aldığımız yenilgileri unutturmak için bu hafta deplasmandaki maçta puan kaybetmemeliyiz. Galibiyete ulaştığımız zaman alacağımız puanlar bizi üst sıralara taşıyacaktır.” diye de sözlerine eklemişti. Maalesef Teknik Direktörümüzün bu sözleri gerçekleşmedi. Bu satırları yazdığımız sırada, Yeni Malatyaspor'un puan olarak altında bulunan takımlar henüz 20. Hafta maçlarını tamamlamamıştı. Şayet alttaki takımlar puan ya da puanlar alırsa düşme hattına demirlememiz işten bile değil. Durum böyle olunca bazı şeyleri de sorgulamak gerektiğinin bilinciyle soruyorum:

Takıma devre arasında katılan oyuncuların performanslarının artırılması için yapılanların etkisini sahada neden göremiyoruz?

Bu futbolcuların geldikleri takımdaki durumları nasıldı?

Hadi onlar için birkaç hafta daha zaman verelim de, devre arasında takıma dahil edilen futbolcuların hücuma yönelik oyuncular olmasının açıklaması nasıl olacak? Takımın eksiği sadece hücum bölgesinde miydi?

Ligin ilk yarısında 20 gol yiyen Yeni Malatyaspor, ikinci yarının ilk üç maçında 5 golü kalesinde görmüş, rakip fileleri ise sadece 1 kez havalandırabilmiştir. Hücuma takviye yapılırken, orta saha ve defans neden düşünülmedi?

KONDİSYON VE MOTİVASYON EKSİKLİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Bu haftaki maçın henüz 17. dakikasında ikinci golü kalesinde gören Yeni Malatyaspor'da, motivasyonla ilgili bir sıkıntının olduğu aşikardır. Rakibin maçın ilk yarısındaki süratini ikinci yarıya taşıyamaması büyük bir hezimeti önlemiştir.

Sahadaki futbolcuların maçın başından sonuna kadar olan mücadele azminin olmadığını, futbolcuların tereddütle topa müdahale ettiklerini gördüm. Maçın 13. Ve 17. Dakikalarında kalemizde gördüğümüz gollerden sonra, rakibin daha rahat olmasına rağmen süratini düşürdüğün tanıklık ettik. Maçın başındaki süratlerini 90 dakikaya yaymış olsalardı, büyük bir hezimet yaşanacaktı. Benim gördüğüm kadarıyla kondisyon yok, motivasyon yok ve motivasyonun getireceği motivasyon da yok. Sanki futbolcular tatilden dönmemiş de yerlerine dublörlerini göndermişler. Bu takıma acil müdahalenin gerekliliği dünkü maçla birlikte yeniden ortaya çıktı. İleri uç elemanlarını besleyecek orta saha oyuncuları ellerini sallayarak maçı bitirdiler desek yeridir. Yenilen gollere bakacak olursak, defans tel tel dökülüyor. Takviye için neyin beklendiğini henüz çözebilmiş değilim.

ADİL BAŞKAN, DAHA NEYİ BEKLİYOR?

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, daha önceki görüşmelerimizde ve kamuoyuna yaptığı açıklamalarda “Takımın başarısız olması için dua edenler var” demişti. Bu sözlerinin muhatabı olan kişileri Allah'a havale ederek sayın Başkan'a bu konuyla ilgili ne gibi önlemler aldığını da sormak isterim. Takımın başarısız olması için dua edenlerin, futbolculara etkisinin olduğunu düşünmeye başladığımı da belirtmek isterim.

Geçtiğimiz haflarda Adil Gevrek, bazı il ve ilçe yöneticilerini ziyaret ederek destek istemişti. Yeni Malatyaspor gibi birleştirici gücü olan bir kulübe uzanan hain ellerin kırılma vaktinin geldiğini hatta geçtiğini düşünüyorum.

Önümüzdeki hafta Kardemir Karabükspor'u konuk edecek Yeni Malatyaspor'un seyirci desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu belirterek, birilerinin futbolcuları uyandırma vaktinin geldiğini düşünüyorum.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!