dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2507.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64098.73$

'Terörle Mücadelede Fırat Kalkanı ve Türkiye' konusu ele alındı


'Terörle Mücadelede Fırat Kalkanı ve Türkiye' konusu ele alındı
Battalgazi Belediyesi, Milli Türk Talebe Birliği ve Battalgazi Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 'Terörle Mücadelede Fırat Kalkanı ve Türkiye' konulu panel yoğun ilgi gördü. Panelde, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun Türkiye için önemi ve gerekliliği üzerinde duruldu.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Mehmet Sağdıç, Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, "Tarih tekerrür ederken, tarihe şahitlik ediyoruz. Asırlar önce batı emparyalizminin yerine Haçlı birlikleriyle vatanımızda boğmaya çalışanlar, Post modern dönemde kurdukları birliklerle, sömürünün ve tacirliğin en mikro seviyesinde, en aşağılık metotlarla yeniden devreye koruyorlar" dedi.

"Devletler de insanlar gibidir"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da, teröre karşı birlik olmak gerektiğini belirterek, "Terör hadisesi ülkelerin tarihinde önemli bir yer tutan ve mücadele noktasında da önemli maliyetler getiren sonuçlar doğurmuştur. İnsanın biyolojik özelliklerine baktığımız zaman insanın vücudunda sürekli mikroplar oluşur. Vücut ne zaman zayıflar ise o mikroplar harekete geçer. Devletler de insanlar gibidir. Devletler zayıfladıkları zaman, hangi devlet olursa olsun anarşist ve teröristler faaliyete geçer. O devletin istikbal ve istiklaline kast etmeye çalışır. O yüzden ülkemizin sürekli güçlü olması lazım. Kaldı ki bu coğrafya çok pahalı bir coğrafyadır. Bin 300 yıldır bu coğrafya da temayüz etmiş Türk Milleti'nin ilelebet payidar olması noktasında, devamlı zinde ve güçlü olmamız gerekir" dedi.

"Malatyamız hiçbir düşman çizmelerine muhatap olmadı"

Malatya'nın stratejik bir öneme sahip bir il olduğunu kaydeden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise "Malatya'mız hamt olsun bugüne kadar hiçbir zaman düşman çizmelerine muhatap olmadı. Buraya ne PKK girebildi, ne FETÖ'nün şahit olduğumuz uzantıları girebildi, ne de daha önceki bir takım böyle vahşet senaryolarının sergilenmiş olduğu terör gruplarının Malatya'da at oynatamadıklarını gördük. Bunların da temelinde Malatyalılarımızın göstermiş oldukları şahsiyetli duruş var" şeklinde konuştu.

Milletvekili Şahin'in konuşmasının ardından panele geçildi. Başkan Gürkan'ın da konuşmacılar arasında yer aldığı panelin moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Nevzat Çiçek yaptı.

"İslam Coğrafyasında 4 aşamalı çatışma ortamı var"

İslam coğrafyasında 4 aşamalı bir çatışma ortamı olduğuna dikkat çeker Gazeteci Yazar Nevzat Çiçek, "Bu topraklardan çıkacak olan bir ruhun Orta Doğu'yu sarmalaması, Orta Doğu üzerinden dünyaya bir umut olması kaçınılmaz. Neden kaçınılmaz çünkü biz dünyanın çok farklı yerlerini hepimiz geziyoruz. Hamdolsun bunun bir model olduğunu bilmemiz lazım. Siyasete girmemek için çok direneceğim ama bu örneği vermem gerekiyor. 1999'da ve 2000'lerde hatırlayın Türkiye 1 milyar dolar IMF'den alıp işçi maaşlarını, memur maaşlarını ödemek için günlerce kuyruk bekliyordu. Sene 2016-2017 hamdolsun bu topraklardan 130 ülkeye giden hayrın, zekatın, sadakanın miktarı 7 milyar dolar. Bu 20 milyar doların oluşturduğu umudu gördüğünüzde, o etkileşimi gördüğünüzde, bu insanlarla teması gördüğünüzde, siz gerçek İslam'ı da anlatabilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

"Bu adamların yapmak istedikleri elimizden her şeyimizi almak"

Panelde daha sonra söz alan Güvenlik Danışmanı ve Yazar Mete Yarar ise Fırat Kalkanı Operasyonu'na dikkat çekerek, "Artık karşılaştığımızın işin adı terör değil. Karşımızda terörü kullanan devletleşmeye doğru giden örgütlerle uğraşıyoruz" dedi.

PKK'nın uzantısı olan PYD'nin neredeyse Suriye'nin üçte birini yönettiğine dikkat çeken Yarar, "Artık bizim terörle mücadele etmediğimizi anlayalım. Bizim uğraştığımız konu bir beka mücadelesi. Bu adamların yapmak istedikleri, bize bir konuda dayatma yapmak değil, elimizden her şeyimizi almak, vatanı altımızdan halı gibi çekmek. Çektiklerinde ne namusumuz, ne paramız, pulumuz, ne de canımızın kalmayacağı ortamı oluşturmak" diye konuştu.

Hakkari'nin Irak sınırındaki bir çakıl taşının bile verilmesinde ülkenin diğer ucunda kimsenin kalmayacağını kaydeden Yarar, "O çakıl taşını verdiğinizde aslında her şeyi kaybedersiniz. O çakıl taşının mücadelesi yapılıyor şu anda. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ısrarla söylemek istediği şeyde bu" dedi.

"Cumhurbaşkanı artık terör demiyor, asimetrik savaş diyor"

15 Temmuz'dan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın FETÖ'nün silahlı bir örgüt olduğunu ve PKK'dan daha da tehlikeli olduğunu söylediğini belirten Yarar, "O dönem her kes abarttığımızı söylüyordu. Bakın bugünde Cumhurbaşkanı şunu söylüyor. Bugün yaşadıklarımız bir asimetrik savaş, bakın Sayın Cumhurbaşkanı artık terör demiyor, Asimetrik Savaş diyor. Vekalat savaşıdır diyor. Asimetrik yani gayri nizami savaş diyor. 4. nesil diyor. Artık davaları yalnızca bir bölgeyi almak değil, ülkenin tamamına göz koyduklarını söylüyor" şeklinde konuştu.

"Fırat Kalkanı vekaletle savaştır"

FETÖ, PYD ve DAEŞ'a Türkiye ile savaşması vekaletinin verildiğini savunan Yarar, "Fırat Kalkanı vekaletle savaştır. Fırat Kalkanı ile vekalet verilen adamlarla savaşmaya gittik, terörle mücadeleye gitmedik. Vekalet verdikleri adamların parmaklarını kırmaya, kol ve bacaklarını kırmaya gittik. İlkini kırdık bu DAEŞ'ti. Topraklarımıza her gün ateş eden bir örgütle uğraşmıyoruz artık. İkinci hedefimiz PYD'nin sınır hattımızda olmamasıdır" ifadelerini kullandı.b

"YPG, PKK ve DAEŞ ile resmen eş zamanlı savaştık"

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'da, Fırat Kalkanı'nda devletin kritik bir karar verdiğini belirterek, "Suriye'de 20 kilometre aşağıya doğru indiğimiz andan itibaren sahada kızılca kıyamet koptu. Sadece sahada değil Uluslararası siyasette, diplomaside ve kamu diplomasi alanında tam anlamıyla bir kızılca kıyamet koptu" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonunda hiçbir devletin karşılaşmadığı bir etki ile karşı karşıya kaldığını anlatan Ağar, "Hem YPG, PKK ile hem DAEŞ ile resmen eş zamanlı savaştık. Bu terör değildi, terörün ve konvansiyonel savaşın çok daha ötesinde, bambaşka bir etki ile karşı karşıya kaldık. Yani tam anlamıyla bir hibrit terör ile vekaletler savaşıyla karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

"İç sahada YPG ve PKK ile mücadele etmiyoruz"

Suriye'de YPG'nin rejim ve DAEŞ arasında sürekli toprak değişimleri yaptığına dikkat çeken Ağar, "DAEŞ ile mücadele ediyoruz, fırsatçı PKK, DAEŞ'ın topraklarını ele geçiriyor. PKK ile mücadele ediyoruz DAEŞ ele geçiriyor. Ve bütün bu fotoğraflar hepsi bir araya gelince bambaşka bir gerçek ortaya çıkıyor. İç sahada YPG ve PKK ile mücadele etmiyoruz. Onların arkasına saklanmış koskoca iradelerle mücadele ettik. Bu anlamda Fırat Kalkanı'nın ortaya koymuş olduğu başarı muazzamdır" diye konuştu.

Panelde son olarak panelistler tarafından izleyici sorularını yanıtlandı.

Panele, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!