dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.5
  • BIST
    9104.65
  • BTC
    70524.45$

Tırmanış Milli Takım kampı sona erdi


Tırmanış Milli Takım kampı sona erdi
Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Malatya'da yapılan Tırmanış Milli Takım Kampı sona erdi.
Narin

Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda yapılan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 7 sporcunun katıldığı kamp 5 gün sürdü.

Yıldırım: "Türkiye'de dereceye girmiş sporcular kampa katıldı"

5 gün boyunca kampta ter döken sporcular verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini söyleyerek hedeflerinin yarışmalarda iyi bir derece yapmak olduğunu belirtti. Milli sporcu Övgün Yıldırım, ilk defa dünya şampiyonası öncesi böyle bir kampın yapıldığını ifade ederek, kamp sürecinin verimli geçtiğini belirtti. Yıldırım, tırmanış branşının olimpik bir branş olduğunu anımsatarak, "Türkiye'de dereceye girmiş sporcular kampa katıldı. Kamp, yarışma havasında geçti. Yarışmalara her zaman birinci olmak için gidilir ama bu spor Türkiye'de daha yeni gelişiyor. Yarışmalara katılmak bile bizim için bir başarıdır. Ama yarışmalara en iyi dereceleri yapmak için gidiyoruz" dedi.

Akyutun: "Her şeyin başlangıcı sancılıdır"

Boulder yani kısa kaya tırmanışı dalında dünya çapında bir sporcu olan Zorbey Aktuyun da, Türkiye için milli takım kampının bir ilk olduğuna dikkat çekerek, Malatya'da kamp çalışmalarına katıldığı için mutlu olduğunu belirtti. Aktuyun, yıl içerisinde yarıştıkları sporcularla birlikte Malatya'da kamp yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye için iyi bir başlangıç. Tabi her şeyin başlangıcı biraz sancılıdır. Bundan sonraki kuşaklar için daha faydalı olacak. Bizde güzel bir bilgi paylaşımı yapıyoruz" diye konuştu. Dünya şampiyonasında yarı finale, finale kalmak gibi hedeflerinin olduğunu dile getiren başarılı sporcu, Türkiye'nin tırmanış sporunda yeni olduğunu, amaçlarının daha iyi tecrübe elde etmek olduğunu kaydetti. Aktuyun, antrenörlük yaptığını da belirterek, Türkiye'deki seviyeyi Dünya seviyesine çekmek istediklerini ifade etti.

Bayanlarda Türkiye birincilikleri bulunan Ayşen Armanlı ise milli takım kamp çalışmaları kapsamında antrenörlerin performanslarını ölçtüklerini kaydetti. Armanlı, milli takım kadrosunun yapılacak olan değerlendirme sonrası şekilleneceğini belirterek, seçilmesi halinde ikinci kez dünya şampiyonasına katılacağını söyledi. Paris'te 14-18 Eylül'de yapılacak olan IFSC Büyükler Lider, Boulder, Speed Dünya Şampiyonasında yer almak istediğini dile getiren milli sporcu, Lider ve Boulder kategorilerinde yarışmak istediğini kaydetti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!