dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2417.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64138.69$

Toplu taşıma 65 yaştan ibaret değil


Toplu taşıma 65 yaştan ibaret değil
Hukuk ve Bilgi Sistemleri Komisyonu 2. İstişare Toplantısı Otobüs İşletmecileri Derneği (OİDER)'nin organize ettiği ve MOTAŞ'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye'nin farklı illerinden toplu taşıma hizmetini yürüten belediye şirketi yetkililerinin katıldığı toplantıda, MOTAŞ İşletme Müdürü Gökhan Beler, 'Toplu taşıma kanunun sadece 65 yaşa vurgu yapan bir yasadan çok daha geniş kapsamlı olması gerekiyor' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Otobüs İşletmecileri Derneği (OİDER)'nin organize ettiği ve MOTAŞ'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Hukuk ve Bilgi Sistemleri Komisyonu 2. İstişare Toplantısı" Malatya'da yapıldı. Toplantıya Türkiye'nin farklı illerinin toplu taşıma hizmetini yürüten belediye şirketlerinin yetkilileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Otobüs İşletmecileri Derneği (OİDER) Genel Sekreteri Aysun Durna yaptı. Durna, konuşmasında derneğin açılış nedenlerine ve gösterdikleri faaliyetlere yer verdi.

TOPLU TAŞIMA KANUNUMUZ YOK
MOTAŞ İşletme Müdürü Gökhan Beler ise, toplu taşımada raylı sistemde disiplinin oluşturulduğunu belirtti. Beler, "Bununla ilgili kanun ve mevzuat eksikliğimiz de söz konusudur. Hala toplu taşıma kanunumuz yok. Toplu taşıma kanunun sadece 65 yaşa vurgu yapan bir yasadan çok daha geniş kapsamlı olması gerekiyor. Özellikle lastik tekerlekli toplu taşıma faaliyeti gösteren, personelinden aracına kadar gerekli kriter ve yeterliliği içeren bir yasanın hazırlanarak kanun haline getirilmesi gerekiyor. Bu ertelenemez bir ihtiyaç haline gelmiştir" dedi.

SORUNLARIMIZI MUHATTAPLARA İLETEMİYORUZ
Toplu taşıma kurallarının sürdürülebilir olmasının hayati öneme sahip olduğunu anlatan Beler, "Çünkü biz yaratılmışların en şereflisi olan insana hizmet veriyoruz. Hata yapmak gibi bir lüksümüz yoktur. Sürekli sahadayız, sıkıntılarla en çok biz karşılaşıyoruz. Ancak sorunlarımızı resmi kurumlara, muhataplarımıza doğru iletemiyoruz. Bunun için de sorunun adını doğru koymalı ve tanımını net yapmalıyız. Tüm sorunlarımızın doğru tanımlanması, yerine ulaştırılması ve çözüm yollarının bulunabilmesi için Otobüs İşletmecileri Derneğinin kurulması isabetli olmuştur. Bu dernek, Biz otobüs işletmecileri için çok büyük bir ihtiyaçtı. Hepimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

PEK ÇOK İLDEN KATILIMCI VARDI
Farklı illerden toplantıya katılan toplu taşımacıların, bölgelerinde uyguladıkları toplu taşıma yöntemlerini aktardığı komisyon çalışmalarında, toplu taşıma ile ilgili yasada ve yönetmeliklerde toplu ulaşımın tanımının yapılması için gerekli girişimlerin yapılması için harekete geçilmesi kararı alındı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!