dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2299.0
  • BIST
    9057.25
  • BTC
    70727.14$

Topsöğüt'ten 'evet' sesi yükseldi


Topsöğüt'ten 'evet' sesi yükseldi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Yeşilyurt İlçesine bağlı Topsöğüt Mahallesi’nde referandum çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantı, 'Topsöğüt'ten evet sesi yükseldi' yorumlarına neden oldu.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Topsöğüt Mahallesi'ndeki toplantıda 16 Nisan'da Türkiye'nin çok önemli bir yol ayrımına gireceğini ifade ederek, “Anayasa Mahkemeleriyle partinizi kapatıyorlardı, sizi pişman ettiriyorlardı, milli iradeye ipotek koyuyorlardı ama inşallah 16 Nisan'dan sonra cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtikten sonra hiç kimse bu milletin iradesine ipotek koyamayacak” dedi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın da katıldığı Yeşilyurt ilçesi ziyaretinde konuşan Bakan Tüfenkci, "Burada biz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini oylayacağız. Birilerinin dediği gibi Türkiye'nin rejimini değil, hükümet sistemini oylayacağız” diye konuştu.

CHP'YE YÜKLENDİ
Ana muhalefeti hedef alan Bakan Tüfenkci “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu artık rejim değişikliği demiyor değil mi, o da anladı bunun bir sistem değişikliği olduğunu. Çünkü kendisi de o gün bunun bir rejim değişikliği olduğunu ifade ederken, kendisi de biliyordu ki bu bir sistem değişikliği ama bizim gözümüze baka baka her zaman olduğu gibi yalan söylemeye devam ediyordu. Milletin gözüne baka bakan yalanlarını sürdürüyor.” dedi.
Bakan Tüfenkci, insanlara gerçekleri anlattıklarını ifade ederek, ‘evet'i anlatırken, anlattıkları konuların anayasada yer aldığını, ‘hayır'ı anlatanların sadece yalan, dolan ve algı operasyonları yaptıklarını belirtti.

İSTİKRAR İSTİYORUZ
16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumun önemine değinen Tüfenkci, “18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'ni kutladık. İnanın 16 Nisan'da yeni bir Çanakkale Zaferi, Çanakkale Zaferi kadar da önemli bir seçim. Onun için 16 Nisan'da hep beraber 'evet' demeye var mıyız? Allah milletimizden razı olsun, Topsöğüt'ün duruşu net, kararı net, oyu evet. Biz istiyoruz ki millet hakim olsun. Biz istiyoruz ki artık Türkiye'de bir daha provokasyonlar olmasın, manipülasyonlar olmasın, millete rağmen iktidarlar olmasın. Koalisyonlar olmasın istiyoruz. Biz istiyoruz ki Türkiye'de bundan sonra istikrar olsun; çocuklarımız, gelecek nesillerimiz, torunlarımız istikrarlı bir ülkede güven, huzur içerisinde yaşasın, bizim çektiklerimizi çekmesin diye böyle bir sisteme 'evet' diyoruz” diye konuştu.

MİLLET İKTİDAR OLACAK
16 Nisan'dan sonra kimsenin milletin iradesine ipotek koyamayacağını dile getiren Tüfenkci, “Bu sistem arızalarıyla, bu millet çok çekti. Neler oldu neler. 1960 darbesini, 1971 muhtırasını, 1980 darbesini, 28 Şubat darbesini bu sistem üretti. Bu ülkeyi koalisyonlara mecbur ettiler. Bizi üç kat fakirleştirdiler. Bugün ‘hayır' diyenlerin büyük bir bölümü, o günde Refah Partisi'nin karşısındaydılar, 28 Şubat'ın alkışçılarıydılar. Bizler artık eski bir Türkiye değil, 16 Nisan'dan sonra bu Türkiye'de bir daha millete rağmen kimse iktidar olmayacak. Milletin değerleriyle alay edenler, algı operasyonlarıyla, vesayet odaklarıyla iktidar olamayacaklar. 1982 Anayasası'nda evet yargı bağımsızdı ama biz diyoruz ki yargının bağımsız olması yetmez aynı zamanda tarafsız olması gerekir. 16 Nisan'dan sonra cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtikten sonra hiç kimse bu milletin iradesine ipotek koyamayacak. Onun için yargının tarafsız olmasından korkanlar 'hayır' diyor. Oysa biz diyoruz ki eğer yargı bir taraf tutacaksa o da milletten yana taraf tutması lazım" açıklamalarında bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!