dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63709.973$

Tribünden enerji üretilecek


Tribünden enerji üretilecek
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Hidroelektrik ve Güneş Enerji Santrali için İmar Komisyonu tarafından hazırlanan ‘imar plan tadilatı’ raporunu Haziran ayı olağan toplantısında kabul etti. Hidroelektrik santraliyle ilgili bilgi veren İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar, 'Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ’nin ortak bir talebiyle mevcut su depolarına elektrik tribünü yerleştirecekler. Suyun depodan çıkış debisiyle enerji üretecekler' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantılarının ikinci ve son birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda ilk oturumda komisyonlara havale edilen maddeler ile gelen teklifler görüşülerek karara bağlandı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında gerçekleşen toplantıya meclis üyelerinden Ramazan Acar, Şükran Gönültaş, Ramazan Yakıcı ve Günnur Tabel mazeretli oldukları için katılmadı.

RAPORLAR ONAYLANDI
Meclisin gündeminde olan maddeler, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından tek tek okunarak oylamaya sunulurken öncelikle 6 Haziran 2017 tarihli Haziran ayı 1.oturum meclis toplantısına ait karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda daha sonra, Karagöz ile Hacıabdi Mahallelerinde bulunan MASKİ'ye ait su depolarının üzerinde elektrik üretimini sağlaması için Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kurulmasına karar verilen Hidroelektrik Santrali ile Görgü Mahallesine yapılacak Güneş Enerji Santrali için İmar Komisyonu tarafından hazırlanan ‘imar plan tadilatı' raporu görüşüldükten sonra onaylandı.

BAŞKAN DETAYLARI PAYLAŞTI
İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar, Hidroelektrik santralinin detaylarıyla ilgili meclis üyelerinin bilgi istemesi üzerine yaptığı konuşmada, “Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ'nin ortak bir talebiyle mevcut su depolarına elektrik tribünü yerleştirecekler. Suyun depodan çıkış debisiyle enerji üretecekler.Bu çalışma Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı“ dedi.

TEMMUZ TOPLANTISI SAAT 14'TE
Toplantıda, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda şehit düşen Jandarma Yarbay Songül Yakut ile Jandarma Uzman Çavuş Hasan Sevinç'in isimlerinin Yeşilyurt ilçesindeki bir park alanına verilmesine ilgili teklif ise Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu'na havale edildi. Şehitlerin isimlerinin verileceği park alanları Temmuz ayı toplantısında kesinlik kazanacak.Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısını 4 Temmuz Salı günü saat 14.00'da Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki hizmet binasının toplantı salonunda yapacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!