dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2490.9
  • BIST
    9638.28
  • BTC
    64760.72$

TSO Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı


TSO Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı
Erkoç: Huzur olmadan yatırım olmaz...
Narin

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısını, meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi.
Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bir önceki toplantıya dair alınan kararlar oylamaya sunularak kabul edildi.

Meclis toplantısında daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yönetim kurulunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına son günlerde artan terör olaylarına değinerek başlayan Hasan Hüseyin Erkoç, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini ifade ederek, “Ülkemizin birlik beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü şahsım ve yönetim kurulu adına şiddetle kınıyorum. Terör olaylarının bir an önce sonlanmasını ve milletin huzur ve güvenliğe kavuşmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum ve olaylarda şehit olan askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Yaşanan terör olaylarından dolayı ekonominin ciddi manada sekteye uğradığını belirten Erkoç, “Özellikle son 30 yılın bilançosu ülkeye ağır bir maliyet getirdi. Son dönemde terör nispeten seyrini yavaşlatmıştı ve o dönemde ciddi yatırımlar oldu. Devletinde verdiği teşvikler yerinde kullanılarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde istihdam ve yatımlar arttı. Ama son dönemde yeniden artan terör olayları ile birlikte bölge ciddi bir ekonomik durgunluk yaşadı. İnşallah devlet kamu güvenliği noktasında vatandaşların can ve mal güvenliğini tekrar sağlar ve yatırımlar yeniden artar, beklentimiz bu yönde.

Geçtiğimiz günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde TSO Başkanlarını sayın başbakanımız köşke davet etmişti. Ben o davette devletin terörle mücadele noktasında kararlarlığını zaten gördüm. Terörün mutlaka bu ülkeyi terk etmesi gerektiğini, silahların gömülmesi gerektiğini devlet kararlı bir şekilde ortaya koydu” dedi.

Ülkenin bu süreci en kısa sürede atlatacağına inandığı söyleyen Erkoç, “Yatırımın olması için huzurun ve istikrarın olması lazım bunların olmadığı yerde yatırım yapmak mümkün değil. Son dönemlerde yatırımdaki duraklamanın nedeni de bu. Yatırımcılar yatırımlarını bir sonraki döneme erteledi niye? Terörden dolayı, huzur yok istikrar yok yatırım nasıl olsun?” İfadelerini kullandı.

Konuşmasında seçim sürecini de değerlendiren Erkoç, “Millet 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidarı hiçbir partiye vermedi, koalisyon kurun denildi ama maalesef koalisyon da kurulamadı ve oluşan siyasi istikrarsızlık ekonomiyi yine olumsuz şekilde etkiledi. 1 Kasım tarihi itibariyle tekrar bir seçim kararı alındı inşallah bu seçim Türkiye için ve kardeşliğimiz için hayırlı olur. Parayı bir müddet sonrada kazanabilirsiniz ama her şeyden önce huzur, güvenlik ve kardeşliğin ortaya çıkması lazım. Bu süreci atlatabilmemiz için birbirimize muhabbetle yaklaşmamız lazım” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!