dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2282.2
  • BIST
    9021.2
  • BTC
    70668.57$

Tüfenkçi: 'UEFA Kriterlerinin tamamını karşılıyor.'


Tüfenkçi: 'UEFA Kriterlerinin tamamını karşılıyor.'
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüm Malatyalıların merakla beklediği Malatya Arena Stadının beklenenden önce tesliminin söz konusu olabileceğini ifade ederek “En geç Aralık ayı sonu itibariyle teslim edilecek” dedi.
Narin

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yapımı devam eden Malatya Arena Stadında ve yapımı tamamlanan Şeker Spor Kompleksinde incelemelerde bulundu.

Bakan Tüfenkci beraberinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İlçe Belediye Başkanları ve AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte ilk olarak yapımı devam eden 25 bin kişilik yeni stadta incelemelerde bulundu ve stad hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Malatyalıların dört gözle bitimini beklediği yeni stada Malatya'nın ihtiyacı olduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci, “Bu stad başlangıçta biraz sıkıntılarla yürüse de şimdi gördüğünüz gibi mükemmel bir şekilde devam ediyor. Gördüğümüz kadarıyla beklenenden daha önce stadın teslimi söz konusu. İnşallah Yeni Malatyaspor ligde şampiyonluğa oynarken biz de alt yapının ve Yeni Malatyaspor'un futbol oynayacağı stadı bitirmeye çalışacağız. Bu noktada bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah eksiklikleri de tamamlayarak bu stadı Malatya'nın hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

AK Parti hükümetlerinin birçok şehre yeni stad yaptığını hatırlatan Bakan Tüfenkci, “Bunların her biri Avrupa standardı ayarında ve UEFA Kriterlerinin tamamını karşılıyor. Bu stadlardan çıkacak sporcular ve takımlarımız özellikle bizi Avrupa'da ve Dünyada temsil edecek” dedi.

Bakan Tüfenkci, bir gazetecinin ‘Stad kesin olarak ne zaman biter ‘sorusu üzerine ise, “Yetkililer Aralık ayı sonu itibariyle stadı teslim edeceklerini söylediler” cevabını verirken, stadın ismi konusunda da “Bu ayaküstü verilecek bir karar değil. Şehrin dinamikleri ile oturur bu konuyu konuşuruz. Önemli olan stadın yapılmasıdır” şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci, beraberindekiler ile birlikte daha sonra yapımı tamamlanan ve çevre düzenlenmesi süren Şeker Spor Kompleksinde incelemelerde bulunarak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı'dan son durum hakkında bilgiler aldı.

Burada da açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci, kötü alışkanlıklardan uzak ve topluma faydalı gençler yetiştirilmesi için bu tür spor salonlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Tüfenkci, “Gençlerimizin burada yapacakları antrenmanlarla Türkiye'nin adını Dünyada duyurmalarını istiyoruz. Bununla ilgili bütün yurtta bir altyapı seferberliği başlatmış durumdayız. Malatya'nın tüm branşlarda ileriye gitmesinin en önemli payı bu salonlar olacak. İnşallah yeni sporcularımızın yetiştirilmesi noktasında 10-12 branşın birlikte çalışacağı sporcu fabrikası diye adlandırılan bu yapı ile beraber Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün de birlikte bulunduğu bir bina da hızla yükseliyor. Umut ediyoruz ki bu binalar ve kompleksler hızlı bir şekilde tamamlanarak Malatyalıların hizmetine açılır. Gençlerimiz enerjilerini bu salonlarda harcarlar ve topluma faydalı olarak Malatya sporunun adının Türkiye'de duyulmasına katkı sağlarlar” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!